شامل ۱۵۷۹ جلد کتاب و مجله
مهندس کاظم رجوی (ایزد)

کاظم رجوی در ۱۲۹۱ش در دیلمقان آذربایجان دیده به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در تبریز به انجام رسانید. سپس در دانشکدۀ ادبیات دانشگاه تهران موفق به اخذ لیسانس در رشتۀ ادبیات فارسی، فلسفه و علوم تربیتی شد. همچنین از دانشکدۀ افسری گواهینامۀ مهندسی نظامی دریافت کرد.

سپس به استخدام وزارت فرهنگ درآمد و سالها به تدریس در دبیرستانهای تهران و دانشکدۀ افسری پرداخت. همچنین بازرسی فنی، عالی و وزارتی وزارت فرهنگ را بر عهده داشت و از مؤسسان انجمن ادبی فرهنگستان ایران بود. در ۱۳۴۳ش در دانشگاه ملی سابق به تدریس ادبیات فارسی پرداخت. او با مجلات سهند تبریز، ارمغان، ماهتاب، مهر، سپید و سیاه، خراسان و مجلات کشورهای پاکستان، ترکیه، هندوستان، عراق و کانادا همکاری داشت.

او شاعری خوش‌قریحه و توانا نیز بود. رجوی از نوجوانی سرودن اشعار و تألیف را آغاز کرد و در شعر ایزد تخلص می‌کرد. در ۱۳۴۴ش مجموعه اشعار وی به نام بادۀ کهن طبع و نشر یافت. از آنجا که به زبانهای عربی، ترکی آذری، استانبولی و فرانسه مسلط و در زبانهای پهلوی و پارسی باستان و اوستایی نیز اطلاعات وسیعی داشت، در مسائل زبانی بسیار عمیق و دقیق و متبحر بود. بیشتر آثار منظوم رجوی را موضوعات تاریخی، انتقادی و اجتماعی تشکیل می‌دهد.

از تألیفات او می‌توان به آثار زیر اشاره کرد: قواعد لگاریتمی؛ تاریخ و جغرافیای سلماس؛ ارمغان آذربایجان؛ پرورش خانوادگی (نمایشنامه)؛ پیروزی‌نامه؛ خردپژوهی؛ روزگار خونین؛ زندگانی ابونصر فارابی؛ وراثت روحانی؛ آیین نگارش و ترجمۀ خطبۀ توحیدیه ابن‌سینا (از عربی به فرانسه).

استاد کاظم رجوی در ۱۳۷۵ش در تهران دیده از جهان فروبست و در امامزاده طاهر به خاک سپرده شد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

آقایان صادق شهباز رجوی و مهندس بهزاد رجوی، پسران، و سرکار خانم دکتر ژاله رجوی، دختر آن مرحوم، در ۱۳۸۷ش طی یادداشتی کتابخانۀ شخصی ایشان را که بالغ بر ۱۵۷۹ جلد کتاب و مجله است به مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی اهدا نمودند. کتابها اغلب در موضوعات ادبیات و تاریخ است.

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: