عبدالله عقیلی در ۱۲۹۸ش (مطابق با شناسنامه) در خاندانی کهن و باسابقه از خاندانهای شهرری دیده به جهان گشود. تحصیلات خود را در مدرسۀ عظیمیۀ شهرری و پهلوی تهران گذراند. در ۱۳۲۱ش موفق به اخذ مدرک لیسانس در رشتۀ حقوق سیاسی از دانشگاه تهران شد.
خدمت اداری را حین تحصیل در وزارت دارایی با ممیزی دیوان محاسبات آغاز کرد. مدتی عهدهدار ریاست حسابداری کارخانۀ بلورسازی ایران و ریاست کارخانۀ ورشوسازی مرحوم حاج حسین بلورفروشان بود. از مهر ۱۳۲۱ با سمت ریاست حسابداری قسمت خواربار به خدمت راهآهن دولتی ایران درآمد.
در ۱۳۲۸ش با ترک موقت خدمت دولتی، دورۀ کارآموزی وکالت دادگستری را گذراند و پس از اخذ پروانۀ وکالت درجۀ ۱ به خدمت بازگشت و با سمت مشاور حقوقی وزارت راه به کار مشغول شد. آخرین سمت وی در راهآهن دولتی ایران ریاست ادارۀ کل حقوق بود.
در ۱۳۴۲ش به شرکت ملی نفت ایران منتقل گردید و آخرین سمتش مدیریت امور اداری و مالی و بازرگانی شرکت پتروشیمی شیراز بود و در مردادماه ۱۳۵۸ بازنشسته شد.
از خدمات او میتوان به موارد زیر اشاره کرد: تأسیس انجمن لیسانسههای راهآهن و عهدهداری دبیرکلی آن انجمن، تأسیس اتحادیۀ حسابداران راهآهن و تصدی دبیرکلی آن اتحادیه، انتشار هفتهنامۀ مردان روز، مشارکت در تشکیل شرکت تعاونی مصرف کارکنان ناحیۀ راهآهن لرستان، تشکیل شرکت تعاونی مصرف کارکنان مرکزی راهآهن و عهدهداری مدیریت عامل آن شرکت، تشکیل اتحادیۀ تعاونیهای راهآهن و عهدهداری ریاست هیئت مدیرۀ آن شرکت و مشارکت در تشکیل اتحادیههای تعاونی مصرف کل کشور که در انتخابات عمومی آن اتحادیه به سمت خزانهدار کل انتخاب شد.
عبدالله عقیلی از نوجوانی به نویسندگی و کارهای فرهنگی علاقۀ وافر داشت. در روزنامههای مختلف مقاله مینوشت. چندی هم به پشتیبانی از برنامههای شادروان دکتر محمد مصدق یک روزنامۀ کوچک چهار صفحهای به نام پیروزی شرق منتشر کرد. مقالات فراوان در مجلات تحقیقی داخلی و خارجی نوشت و چون به رشتۀ سکهشناسی علاقه داشت و در این رشته پیشرفت کرده بود از ۱۹۷۹م به عضویت «انجمن سلطنتی سکهشناسی بریتانیا» پذیرفته شد.
از این سکهشناس برجسته آثار ارزشمندی مانند دارالضربهای ایران در دورۀ اسلامی؛ تاریخ آستانۀ ری و پول و سکه به یادگار مانده است. از وی مقالاتی نیز در مجلات آینده، گوهر و رهآورد به چاپ رسیده است.
عبدالله عقیلی در۱۳۸۵ش دیده از جهان فروبست.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
عبدالله عقیلی در ۱۳۸۳ش حدود ۱۱۶ جلد کتاب و مجلۀ کمیاب و معتبر به مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی اهدا نمود. در این مجموعۀ ارزشمند سکهشناسی دورۀ مجلههای
The Numismatic Chronicle، از 1981 تا 2000م، و Coin hoards دیده میشود.
همراه آثار مربوط به حوزۀ سکهشناسی جهانی، برخی یادداشتهای چاپنشدۀ او نیز به مرکز اهدا شد. از آن یادداشتها کتاب پول و سکه به کوشش آقای علی بهرامیان توسط مرکز انتشار یافته است (تهران، ۱۳۸۹ش). دومین اثر فرهنگ اصطلاحات سکهشناسی است که در دست تدوین و انتشار است.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید