صفحه اصلی / مقالات / دانشنامه تهران بزرگ / پارک پرنس، مجتمع مسکونی /

فهرست مطالب

پارک پرنس، مجتمع مسکونی


نویسنده (ها) :
آخرین بروز رسانی : شنبه 16 آذر 1398 تاریخچه مقاله

پارک پرنس، مجتمع مسکونی \ mojtamaʾ-e maskūnī-ye pārk-e perans\ ، مجتمعی در منطقۀ 3 شهرداری تهران، واقع در محلۀ ونک، بزرگراه کردستان، بلوار شیراز شمالی، خیابان حکیم اعظم. 
زمینهای این مجموعه در گذشته از اراضی باغ وقفی میرزا یوسف مستوفی الممالک بود؛ بعدها شخصی به نام مسعود ملک‌زاده آن را خریداری نمود و با همکاری شرکتهای مختلف در آنجا مجتمعی مسکونی برپا کرد. این مجموعه در اواخر دهۀ 1340 ش/ 1960 م پی‌ریزی شد، ولی تکمیل آن به طول انجامید و در اواسط دهۀ 1350 ش به بهره‌برداری رسید. نام اولیۀ آن پارک دوپرنس بود، اما امروزه به سبب راحت تلفظ شدن، پارک پرنس خوانده می‌شود. طراحی و ساخت برجهای مسکونی این مجتمع را مهندسان ایرانی، ایتالیایی، فرانسوی و آمریکایی انجام داده‌اند. 
مجتمع پارک پرنس با 330 واحد مسکونی، در زمینی به مساحت حدود 6 هکتار و زیربنایی به مساحت حدود 000‘68 مـ2 ساخته شده، و در ساخت آن از بتن آرمه استفاده شده است. 

مجتمع دارای 3 بلوک مجزا ست: 
بلوک A که برجی 24 طبقه، با 79 واحد مسکونی است. همۀ واحدهای این برج ــ به‌جز طبقۀ آخر که 2 واحدِ آن تریپلکس و دارای 570 مـ2 زیربنا ست ــ یک طبقه است. در گذشته بخشی از طبقۀ همکف در حدود 300 مـ2 به دفتر هیئت مدیره اختصاص داشت، اما در 1364 ش، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی آن را مصادره کرد و به فروش رساند. امروزه (1389 ش) دفتر اداری، دو شرکت آژانس هواپیمایی و دفتر مهندسان مشاور در آنجا مستقر است. 
بلوک B که شامل 3 برج 19طبقه‌ای B1، B2 و B3 است و هر برج 38 واحد مسکونی دارد. همۀ واحدها دوبلکس‌اند، به‌جز طبقۀ 15 که شامل دو واحد تریپلکس است. 
بلوک C برجی در 15 طبقه، با 140 واحد مسکونی است. در طبقه‌های 1، 2، 4 و 5 واحدها دوبلکس، و طبقۀ آخر آن تریپلکس‌اند. 
اولین طبقۀ بعد از طبقۀ همکفِ این برج شامل دو تالار، هر کدام با مساحت 800 مـ2 است که پیش از انقلاب اسلامی به گردهماییهای مجتمع اختصاص داشت، اما پس از پیروزی انقلاب، این دو تالار مصادره گردید و یکی از آنها به شرکت آرویناژ، و دیگری به شرکت دولتی مشانیر (وابسته به وزارت نیرو) فروخته شد. 
مجتمع دارای 3 طبقه پارکینگ است که حدود 3 برابر ظرفیت ساکنان آن در نظر گرفته شده است. تأسیسات نیز در طبقه‌های پارکینگ تعبیه شده است؛ مجتمع پارک پرنس 11 آسانسور و 30 واحد تجارتی و اداری با کاربریهای متفاوت دارد. استخر این مجتمع تا سال 1365 ش برای استفادۀ کودکان دایر بود. 
زمین تنیس، فضای سبز و 10 ورودی به همراه نگهبانی شبانه‌روزی و دوربینهای مدار بسته برای امنیتِ قسمتهای مشاع مجتمع از دیگر امکانات آن است. مجتمع به‌صورت خصوصی و با پرداخت هزینه‌ها به‌وسیلۀ ساکنان و واحدهای تجارتی و اداری، توسط هیئت مدیرۀ ساختمان اداره می‌شود. 

مآخذ

شعاعی، عزت‌الله و شهریار صفایی (از مدیران مجتمع پارک پرنس)، مصاحبه با مؤلف، 25/ 4/ 1389؛ «مجتمع مسکونی پارک دوپرنس»، کتاب اول (مل‍‌ )؛ معتمدی، محسن، جغرافیای تاریخی تهران، تهران، 1381 ش؛ نیز: 

Ketabeavval, www.ketabeavval.ir/ tehran/ 1463.aspx (acc. Nov.14,2011). 
سعیده صائبی مقدم

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: