ضایعه ای در بوستان فرهنگ و معرفت / دکتر سید طه هاشمی

1394/2/19 ۱۲:۱۷

ضایعه ای در بوستان فرهنگ و معرفت / دکتر سید طه هاشمی

خبر درگذشت استاد برجسته دانشگاه، مرحوم دکتر صادق آیینه وند، اینجانب را بر آن داشت تا مختصری از دانستهها و برداشتهای خود را از شخصیت وارسته ایشان تقدیم جوانان و دانش پژوهان این مرز و بوم کنم.

 

خبر درگذشت استاد برجسته دانشگاه، مرحوم دکتر صادق آیینه وند، اینجانب را بر آن داشت تا مختصری از دانستهها و برداشتهای خود را از شخصیت وارسته ایشان تقدیم جوانان و دانش پژوهان این مرز و بوم کنم.

سابقه آشنایی اینجانب با مرحوم دکتر آیینه وند به اوایل دهه هفتاد بر میگردد. یعنی زمانی که در دانشگاه باقر العلوم من عضو هیأت امنا بودم و ایشان با این مرکز علمی مرتبط بودند. هر کس که او را برای نخستین بار میدید در برخورد اول مجذوب متانت و آرامش و عمق تفکر وپختگی او میشد. با وجود بهره بسیاری که از دانش برده بود برخورد او همواره توأم با اخلاق، تواضع و فروتنی بود. شخصیت او حاکی از عمق نجابت و اصالت و همواره نگاهش به آینده بود.

در مجامع و جلسات مختلف وقتی نگاهی به سوی دکتر آیینه وند متوجه می‌شد او را غرق در دریایی از تفکر و اندیشه می‌یافت. سخن او هیچ گاه به حاشیه راه نداشت و همواره مرتبط با موضوع سخن می‌گفت؛ آرام و متین. تسلط او بر زوایای مختلف حوزه فرهنگ و تمدن اسلام سبب می‌شد بخوبی برای برون رفت از چالش‌ها، ارائه راهکار نماید. مرحوم دکتر آیینه وند که روزگاری رایزن فرهنگی ایران در سوریه بود در یک سال گذشته عضو شورای راهبردی فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی و کمیسیون وابسته به آن بود و همواره در جلسات حضوری مؤثر داشت و تجربیات گرانسنگ خویش را در اختیار این دانشگاه می‌گذاشت. در بسیاری از تصمیمات و طرح‌های فرهنگی این شورا با جدیت و علاقه‌مندی حضور داشت و از دیدگاه‌های ارزنده خود ما را بهره‌مند می‌کرد. مرحوم دکتر آیینه وند نیاز جامعه جوان را می‌شناخت و از نارسایی‌ها و پسرفت‌هایی که امروز با آن مواجه هستیم با آگاهی و شناخت درست سخن می‌گفت و راه چاره ارائه می‌داد. خلق ده‌ها اثر از جمله قریب به 100 مقاله و نگارش و ترجمه بیش از 30 اثر ارزنده همراه با راهنمایی مشفقانه دانشجویان در نگارش پایان نامه‌های متعدد، در حوزه‌های تاریخ اسلام و زبان و ادبیات عربی و فرهنگ این مرز وبوم، همراه با بردباری و اخلاق، ویژگی ممتاز این چهره ماندگار قلمداد می‌گردد که همواره در خاطر دانشجویان و دانشگاهیان و علاقه‌مندان او خواهد ماند.  بوستان فرهنگ و معرفت بویژه دانشگاه تربیت مدرس و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، یکی از چهره‌های ماندگار خود و شخصیتی بلند و ماندگار در حوزه تاریخ و تمدن اسلامی را از دست داد.  بدون تردید مرحوم دکتر آیینه وند مصداق این حدیث نبوی است که وقتی عالِمی از دنیا می‌رود در اسلام حفره و رخنه‌ای وارد می‌شود که هیچ چیز نمی‌تواند جای آن را پر کند. اگر فرهنگ و دانش این مرز و بوم بخواهد جایگزینی برای مرحوم آیینه‌وند بیابد می‌باید ده‌ها سال به انتظار بنشیند و به قول شیخ اجل:

صبر بسیار بباید پدر پیر فلک را

تا دگر مادر گیتی چو تو فرزند بزاید

اینجانب ضمن تسلیت درگذشت این دانشمند وارسته به تمامی استادان حوزه و دانشگاه و اهل دانش و فرهنگ و بخصوص خانواده و بستگان ایشان، امیدوارم راه و منش ایشان بیش از هر زمان دیگر در میان دانشگاهیان و بویژه دانشجویان مورد توجه قرار گیرد.

روزنامه ایران

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: