پژوهشی جدید در حافظ‌شناسی در کتاب «رندی آموز و...» منتشر شد

1404/11/28 ۱۱:۱۵

پژوهشی جدید در حافظ‌شناسی در کتاب «رندی آموز و...» منتشر شد

کتاب «رندی آموز و...»که مجموعه مقالات حافظ‌پژوهی اصغر دادبه است، از سوی انتشارات فرهنگ معاصر منتشر شد.

اصغر دادبه (متولد ۱۳۲۵ در یزد) استاد فلسفه اسلامی و ادبیات عرفانی و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی بوده است. او در سال ۱۳۸۱ به‌عنوان «چهره ماندگار» در حوزه ادبیات عرفانی و حافظ‌پژوهی معرفی شد. دادبه از چهره‌های برجسته پژوهش در عرفان و ادب فارسی به‌شمار می‌آید و جایگاه ویژه‌ای در مطالعات مربوط به حافظ دارد، به‌گونه‌ای که بسیاری از شاگردان و همکارانش، حافظ‌پژوهی را برجسته‌ترین بُعد هویت علمی او دانسته‌اند.

دادبه در آثار خود به تحلیل فلسفی، کلامی و عرفانی شعر حافظ پرداخته است. کتاب «مفهوم رندی در شعر حافظ» از مهم‌ترین پژوهش‌های اوست که مفهوم رندی را در چارچوب مبانی فکری و عرفانی بررسی می‌کند. او همچنین مجموعه‌ای از مقالات و پژوهش‌ها درباره حافظ و سعدی نوشته و مقالات متعددی درباره ایهام، چندلایگی معنا و تفسیرهای گوناگون غزل‌های حافظ منتشر کرده است. افزون بر این، نگارش مدخل‌ها و پژوهش‌های مرتبط با عرفان و ادب عرفانی در دایرةالمعارف بزرگ اسلامی نیز از بخش‌های مهم فعالیت علمی او به‌شمار می‌رود.

پشت جلد این کتاب آمده است: «آشنایی من با شعر حافظ حدود چهار - پنج سالگی آغاز شد. نخست، در پرتو زمزمه‌های گاه‌گاهی پدرم و زمزمه‌های بیش از گاه‌گاهی پدربزرگم. هر دو غالبا اشعاری را زمزمه می‌کردند که بعدها دانستم اشعار حافظ است.»

این کتاب در ۶۱۸ صفحه و با قیمت ۸۰۰ هزار تومان منتشر شده است.

منبع: کتابخانه مجلس

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: