1401/7/27 ۱۵:۰۵
یک سال از فراق دوست و استاد بزرگوار دکتر آذرتاش آذرنوش گذشت. در این مدت، فقدان او برای مجامع علمی و تحقیقی ایران و از همه بیشتر مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، موجب خسارت جبران ناپذیر و مایه اندوهی جانکاه بوده است.
دکتر آذرنوش از معدود استادان برجسته روزگار ما بود که تنها اندکی پس از بنیاد مرکز دائره المعارف در ربع قرن پیش، به این موسسه علمی پیوست و از آثار برجسته ای که در این مرکز و برای درج در مجموعه دائره المعارف پدید آورد و شاگردانی که خود بر پرورش علمی آنها به صورت مستمر نظارت می کرد، به خوبی پیداست که تا چه حد دل در گرو این بنای بزرگ فرهنگی داشت و آن را برای شناخت و پژوهش در باب فرهنگ و تمدن ایران و اسلام و زبان فارسی، همچون دانشگاهی بزرگ تلقی می کرد. او تا واپسین روزهایی که هنوز بیماری جانکاه بر او چنگال نیافکنده بود، از فکر و ذکر این مرکز غافل نبود و اصحاب دائره المعارف و از همه بیشتر شاگردان مشتاق را از وجود بی مثال خود بهره مند می کرد و می کوشید همچنان بر روند تالیف و ویرایش مقالات نظارت کند.
میراث آذرنوش در مدتی بیش از سی سال همکاری نزدیک و مستمر با این مرکز شگفت انگیز است و می توان گفت که مجموعه مقالات او گنجینه پر بها در باب سهم ایرانیان در شکوفایی ادب تازی است و چه میزان از یادگارهای ارزشمند مربوط به تمدن و فرهنگ ایران و زبان فارسی در سده های نخست هجری در میراث آن ادوار به ودیعت مانده است و می تواند موضوع پژوهش های بسیار باشد.
دکتر آذرنوش در این راه دشوار تنها به تالیف و ترجمه بسنده نکرد و کوششی که طی بیش از نیم قرن در کار پرورش شماری از شاگردان مستعد و پرمایه خود به کار برد، خود بخشی چشمگیر و فراموش ناشدنی از میراث گرانقدر اوست.
یاد دکتر آذرنوش در خاطر اصحاب دائره المعارف همواره خرّم و مصفا ست. برای او از درگاه ایزدی آمرزش و بخشش و شادی روان و برای خانواده محترم آذرنوش شکیبایی و تندرستی آرزو دارم. .
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید