صالحی امیری: فرهنگ رضوی، فرهنگ گفت‌و‌گو و همدلی است

1395/11/6 ۰۹:۵۲

صالحی امیری: فرهنگ رضوی، فرهنگ گفت‌و‌گو و همدلی است

نشان آیسسکو در مراسم آغاز رسمی برنامه‌های پایتخت فرهنگی جهان اسلام در مشهد توسط امینه الحجری معاون دبیرکل آیسسکو به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران اهدا شد.

 

اعطای نشان آیسسکو به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

نشان آیسسکو در مراسم آغاز رسمی برنامه‌های پایتخت فرهنگی جهان اسلام در مشهد توسط امینه الحجری معاون دبیرکل آیسسکو به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران اهدا شد. به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، در این مراسم همچنین از تمبر مشهد 2017 رونمایی  و کتاب هفته نگار مشهد 2017 نیز که حاوی تمام برنامه‌های مشهد در سال 2017 میلادی است به «امینه الحجری» اهدا شد. گفتنی است برنامه‌های مراسم افتتاحیه از چهارم بهمن ماه به طور رسمی در مشهد آغاز شده و تا ششم ادامه دارد و در این ایام 15 برنامه اصلی و 28 رونمایی در حوزه‌های فرهنگی و هنری تدارک دیده شده است.

امسال در نخستین ماه از سال2017 میلادی، مشهد به‌عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در آسیا انتخاب شد و دیروز مراسم افتتاحیه این رویداد فرهنگی با حضور 250 شخصیت فرهنگی و سیاسی از 51 کشور جهان، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر مسئولان کشوری و استانی در تالار قدس حرم مطهر امام رضا(ع) به صورت رسمی آغاز شد. سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی «آیسسکو» وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی هر ساله سه کشور را از حوزه کشورهای آفریقایی، عربی و اسلامی غیرعربی به‌عنوان پایتخت فرهنگ اسلامی انتخاب می‌کند. در آیین افتتاحیه سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وحدت را راه حل مناسب برای غلبه بر افراطی گری در جهان اسلام دانست و گفت: فرهنگ رضوی زمینه ساز اتحاد و همدلی مسلمانان است.

وی افزود: انتخاب مشهد به‌عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام می‌تواند نوای وحدت را به گوش جهانیان برساند. او با بیان اینکه امروز مسئولان مختلف بر اساس شکل‌گیری وحدت در این مراسم شرکت کرده‌اند، اظهار کرد: از امروز گفتمان رضوی که همان گفتمان صلح و انسانیت است در جهان اسلام جاری می‌شود.

صالحی امیری با بیان اینکه مشهد در شرایط فعلی محل اجتماع عالمان و هنرمندان است، تصریح کرد: رویکرد گفت‌و‌گو در سیره حضرت رضا(ع) بوده است، چرا در شرایط فعلی نتوانیم جذب حداکثری داشته باشیم، مگر جز این است که ما دارای مبانی مشترک هستیم.

وی با تأکید بر اینکه همه مسلمانان دارای مبانی مشترک هستند، تصریح کرد: در شرایط فعلی مسلمانان با یک دشمن واحد روبه رو هستند و آن دشمن کسی است که چهره‌ای خشن از دین رحمانی اسلام جلوه می‌دهد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی دشمنان مسلمانان به افراطی گری روی آورده‌اند و در این میان صهیونیست‌ها نقش مؤثری در خصوص اختلاف افکنی و نفاق در جهان اسلام ایفا می‌کنند.

وی با بیان اینکه حضرت امام خمینی(ره) با طرح ایده هفته وحدت پرچمدار وحدت و همدلی مسلمانان شد، یادآور شد: امروز جهان اسلام از سوی دو جبهه در تنگنا قرار گرفته و برای برون رفت از این وضعیت نیازمند وحدت و همگرایی است. وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب نیز همواره بر ضرورت وحدت تأکید داشته‌اند و تنها راه حل از بین رفتن مشکلات جهان اسلام را وحدت عنوان کرده‌اند.

صالحی امیری گفت: رئیس جمهوری نیز از ابتدای تشکیل دولت، تلاش برای وحدت و همدلی را در بین جهان اسلام شروع کرده است.

وی یادآور شد: برای از بین بردن مشکلات موجود در جامعه، حتی فقر باید وحدت مورد توجه قرار بگیرد و برگزاری چنین نشست‌هایی می‌تواند زمینه شکل‌گیری صلح و وحدت را در بین جهان اسلام تسریع کند. صالحی امیری با اشاره به اینکه باید به شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی کمک کنیم، خاطرنشان کرد: باید بستر‌سازی مناسب در این زمینه شکل بگیرد و در این خصوص می‌توان برنامه‌های متنوعی از جمله جشنواره‌های فرهنگی و هنری، نشست‌های تخصصی، علمی و مسابقات ورزشی را به صورت مشترک اجرایی کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه باید زمینه توسعه گردشگری در بین کشورهای اسلامی بیش از گذشته فراهم شود، خاطرنشان کرد: جهان اسلام بیش از هر زمان دیگر از تفرقه و خشونت رنج می‌برد و ما بیش از پیش به وحدت نیازمندیم و سیره امام رضا(ع) به ما می‌آموزد که در سایه فرهنگ رضوی می‌توانیم زندگی کنیم و به وحدت دست یابیم.

صالحی امیری گفت: فرهنگ رضوی، فرهنگ گفت‌و‌گو و همدلی است و در این میان خراسان و مشهد محل تلاقی ارتباطات تمدنی و کانون پیدایش گفتمان‌های نو و محل تعامل میان افراد از گذشته تاکنون بوده است.

وی یادآور شد: این پیشینه به ما می‌آموزد که این جمع ارزشمند با ارتباطات و گفت‌و‌گوهای فرهنگی می‌توانند طرحی نو در بین جوامع اسلامی ایجاد کنند.

 

تقویت اتحاد و انسجام و وحدت اسلامی در برابر دشمنان

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی در این مراسم گفت: انتخاب مشهد به‌عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلامی به این معناست که امروز بشریت می‌تواند از سیره امام رضا(ع) مدنیتی ارزشمند و زندگی بهتر را ایجاد کرده و جلوی گسترش الحاد، ترور و خشونت، تهدیدهای سیاسی، مفاسد و مظاهر فساد در جامعه اسلامی را بگیرد.

وی خطاب به میهمانان خارجی و وزیران کشورهای اسلامی حاضر در نشست گفت: امروز باید اتحاد و انسجام و وحدت اسلامی و ایستادگی در برابر دشمنان را تقویت و ترویج کنیم تا از جاهلیت و گم شدن هویت دینی و تحمیل فرهنگ غربی بر جامعه اسلامی جلوگیری شود. وی گفت: وزیران کشورهای اسلامی و دبیرخانه پایتخت فرهنگی جهان اسلام باید جامعه اسلامی را نسبت به این تهدیدها مطلع و آگاه ساخته و داشته‌های تمدن ساز را در فرهنگ اسلامی برای جامعه معرفی کنند.

 

مشهد و کمک شایان به فرهنگ بشری

معاون دبیر کل برنامه علمی، فرهنگی و آموزشی کنفرانس اسلامی (آیسسکو) هم در این نشست گفت: مشهد به‌عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 کمک چشمگیری  به فرهنگ اسلامی و بشری کرده است.

امینه الحجری در ادامه مراسم افزود: برنامه پایتخت‌های فرهنگ اسلامی آیسسکو ملاک‌های سختگیرانه‌ای را برای انتخاب پایتخت از میان شهرهای کشورهای عضو دارد.

وی اظهار کرد: یک پایتخت فرهنگی اسلامی به طور مشخص باید دارای اصالت تاریخی مستند باشد و کمک شایانی به ارتقای دانش و یادگیری کرده باشد.

منبع: روزنامه ایران

 

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: