صفحه اصلی / مقالات / دانشنامه تهران بزرگ / آودیس آودیسیان، درمانگاه خیریه /

فهرست مطالب

آودیس آودیسیان، درمانگاه خیریه


نویسنده (ها) :
آخرین بروز رسانی : شنبه 2 دی 1402 تاریخچه مقاله

آودیس آودیسیان، درمانگاه خیریه \darmāngāh-e xeyriy(yy)e-ye āvdīs āvdīsiyān\، درمانگاه وابسته‌به شورای خلیفه‌گری ارمنیان تهران.
در سال 1336 ش/ 1957 م، آرزمان و مارگاریت آودیسیان این درمانگاه را به یاد فرزند ازدست‌رفته‌شان، آودیس آودیسیان، پایه‌گذاری کردند؛ در این سال، هنگامی که آودیس آودیسیان، دانشجوی سال سوم رشتۀ پزشکی دراثر عفونت آپاندیس در‌گذشت، پدر و مادر وی به یاد او ساختمانی سه‌طبقه واقع در خیابان ثریا (سمیۀ کنونی) را وقف شورای خلیفه‌گری ارمنیان تهران کردند تا در آنجا درمانگاهی تأسیس، و به‌صورت خیریه اداره شود. بیشتر تجهیزات این درمانگاه را گئورگ آودیسیان، دیگر فرزند این زوج نیکوکار ارمنی، خریداری کرد و در اختیار مدیریت درمانگاه قرار داد. 
مراسم افتتاح درمانگاه در 5 اردیبهشت 1349 ش/ 25 آوریل 1970 م، با حضور اسقف ‌اعظم آرداک مانوکیان، خلیفۀ وقت ارمنیان تهران و شمال ایران؛ منوچهر شاه‌قلی، وزیر وقت بهداری؛ نمایندگان ارگانها و انجمنهای ارمنیان تهران؛ و مهمانان دعوت‌شده برگزار شد. این درمانگاه پس از افتتاح رسمی، از سوی وزارت بهداری به‌عنوان درمانگاه درجه‌یک شناخته، و ادارۀ آن به انجمن کل فارغ‌التحصیلان ارامنۀ ایران سپرده شد. درمانگاه آودیسیان در 1358 ش/ 1979 م، به‌منظور تعمیرات اساسی ساختمان و تجهیز وسایل پزشکی مورد نیاز تعطیل شد و در 1361 ش، بار دیگر فعالیت خود را از ‌سر‌ گرفت. 
در دهۀ 1360 ش/ 1980 م، با تغییر بافت خیابان سمیه از مسکونی به تجاری، مدیران درمانگاه بر آن شدند تا درمانگاه را از مرکز شهر به محلۀ ارمنی‌نشینِ نارمک در شرق تهران انتقال دهند. دربارۀ این موضوع در مجمع نمایندگان ارمنیان تهران بحث شد و به تصویب رسید. 
بدین‌منظور در 1381 ش/ 2002 م، شورای خلیفه‌گری ارمنیان تهران در آن محله، زمینی مناسب را برای ساخت درمانگاه جدید خـریداری کرد و ساختمان کنونی درمانگاه در 6 طبقه ساخته شد. ساختمان جدید در شهریور 1383/ اوت 2004، با حضور اسقف اعظم سبوه سرکیسیان، خلیفۀ ارمنیان تهران و شمال ایران؛ رئیس وقت شورای خلیفه‌گری؛ آیدا هوانسیان، و رافائیل مناساکانیان، نوۀ دختری آرزمان آودیسیان، رسماً گشایش یافت.
درمانگاه آودیسیان در 1385 ش، از طرف وزارت بهداشت به‌عنوان یکی از درمانگاههای نمونۀ استان تهران شناخته شد و تقدیرنامه‌ای نیز دریافت کرد. امروزه (1395 ش)، درمانگاه فعال است و با 90 پرسنل در بخشهای رادیولوژی، ارتوپدی، جراحی عمومی، مغز و اعصاب، روان‌پزشکی، گوش و حلق و بینی، آزمایشگاهی، تخصصی داخلی، اورژانس، فیزیوتراپی و داروخانه، خدمات درمانی ارائه می‌کند. 

مأخذ

تـحـقـیـقـات مـیـدانـی مـؤلـف. 

هویک میناسیان
 

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: