جلسه هم انديشي با موضوع صيانت از خط و زبان فارسي در محيط رايانه ای برگزار شد

1385/10/9 ۰۳:۳۰

جلسه هم انديشي با موضوع صيانت از خط و زبان فارسي در محيط رايانه ای برگزار شد

اولين حوزه مربوطه خط و زبان فارسي در محيط رايانه و محتواي ديجيتالي در حال توليد است.



اولين حوزه مربوطه خط و زبان فارسي در محيط رايانه و محتواي ديجيتالي در حال توليد است.
جلسه هم انديشي با موضوع صيانت از خط و زبان فارسي در محيط رايانه ای، به همت شوراي عالي اطلاع رساني و با حضور جمعي ازكارشناسان مربوطه برگزار شد.
در اين جلسه كه با جضور" فاضل نظري" رئيس حوزه هنري،"امير رضا خادم" نائب رئيس كميسيون فرهنگي مجلس، "دكتر شفيع پور" استاد دانشگاه، " فرهمند"، دانشجوي دكتراي امنيت اطلاعات و " دكترمغانيان" متخصص فناوري اطلاعات و ارتباطات و همچنين "دكتر مينايي" معاون فني شوراي عالي اطلاع رساني، "مهندس بقايي فر"، مسئول كارگروه خط و زبان فارسي در محيط رايانه اي و "مهندس عابديني " كارشناس اين حوزه برگزار شد، چالش هاي مربوط به خط و زبان فارسي در محيط رايانه اي مورد بررسي قرار گرفت.
در اين جلسه دكتر مينايي با اشاره به برگزاري چنين جلسات هم انديشي بيان داشت: با توجه به ماموريت هاي شوراي عالي اطلاع رساني مبني بر تمركزبر توليد محتوا قصد داريم محورهايي كه به عنوان ابزار مهندسي فرهنگ مطرح است را در حوزه هاي مربوط به كار شورا با كارشناسان حوزه در ميان بگذاريم. وي ادامه داد: اولين حوزه مربوطه خط و زبان فارسي در محيط رايانه و محتواي ديجيتالي در حال توليد است. اين توليد به شكل گسترده اي در دانشگاه ها، روزنامه ها و وبلاگ ها مطرح مي شود. اين توليد در كنار انبوهي از كلماتي كه بايد به دنبال معادل فارسي آن باشيم، در حال ورود به زبان فارسي است.
معاون فني شوراي عالي اطلاع رساني تصريح كرد: زبان شناسان ما از كساني كه در حوزه رايانه فعاليت مي كنند، عقب هستند و همواره فعالان حوزه رايانه در ابعاد مختلف كاري نيازمند دستورالعمل ها از سوي زبان شناسان براي اعمال و اجرا هستند.
وي ياد آور شد: در اين رابطه در سال گذشته 2 كارگاه پژوهشي درباره خط و زبان فارسي برگزار شد كه عموم مقالات مطرح شده در آن كارگاه ها از طرف انتشارات سمت در حال انتشار است.
دكتر مينايي با اشاره به كارگروه خط و زبان فارسي گفت: اين كارگروه با 8 شوراي پژوهشي در دوره جديد هرهفته تشكيل جلسه داده تا طرح كلي كاربري خط و زبان فارسي در محيط رايانه را بررسي كرده و اولويت هاي كاري را استخراج كنند.
دكتر مينايي شوراهاي پژوهشي مذبور را خطاياب فارسي، فونت فارسي، OCR ، ترجمه ماشيني، بازيابي گفتار فارسي، تبديل متن به گفتار، پيكره متني زبان فارسي و تعريف و اعمال مقررات زبان فارسي در پيام هاي كوتاه ذكر كرد كه برخي فعال بوده و برخي در حال تشكيل است.
درادامه اين جلسه دكتر شفيع پور با اشاره به اينكه در انتقال مفاهيم بايد از 5 حس انساني استفاده شود، تصريح كرد: متاسفانه ما تنها از يكي از اين حس ها، يعني شنيدن استفاده مي كنيم.هر زباني براي پويايي بايد توليد واژگان كند، پيش نياز اين موضوع نيز ايجاد زيرساخت تصويري است.
وي به لزوم داشتن نگاه آسيب شناسانه به زبان فارسي در محيط رايانه اشاره كرد و گفت: اكنون مشكلات شايد در حد آب قليلي است كه براي اضافه نشدن آن فكري كرد.
در ادامه دكتر مغانيان به موضوع رسالت زبان به عنوان پيوند دهنده ملت ها اشاره و بر اين نكته تاكيد كرد كه با توجه به ناچيز بودن محتواي فارسي در اينترنت و ضعف نرم افزارهاي كار با زبان فارسي اولين نياز ما استانداردسازي براي خط فارسي در محيط رايانه اي است.
فرهمند نيز به طراحي سيستم عامل متناسب با زبان فارسي و ديتا سنتر اشاره كرد.
اميرضا خادم نيز در اين جلسه به پراكندگي موضوعات مطرح شده اشاره كرد كه بايد بررسي شود، هر كدام از موارد در كجا بايد ساماندهي شود.
وي ياد آور شد: طبعا ما نياز داريم ارتباطات به زبان فارسي را مستحكم تر كرده و براي ارتباط جهاني به زبان مشتركي برسيم.
فاضل نظري، رئيس حوزه هنري نيز گفت: افزايش حجم زبان فارسي در محيط رايانه تنها يك وسيله است و نكته مهم اين است كه بايد براي آن يك هدف متعالي متصور شويم.
وي در پایان گفت: روزگاري كه رواج زبان فارسي به واسطه علم ايرانيان بود و براي مثال فارسي با علم ابوعلي سينا به سراسر جهان مي تاخت. منبع : خبرگزاری سلام


خان احمدی
نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: