1394/10/27 ۱۳:۵۱
فراخوان یادداشت علمی در زمینه تحول علوم انسانی توسط پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اعلام شد. همانگونه که میدانید یکی از راهکارهای تحول در حوزه علوم انسانی، ایده پردازی و مسئله سازی در قلمرو موضوعات نوپدید است.
فراخوان یادداشت علمی در زمینه تحول علوم انسانی توسط پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اعلام شد.
همانگونه که میدانید یکی از راهکارهای تحول در حوزه علوم انسانی، ایده پردازی و مسئله سازی در قلمرو موضوعات نوپدید است.
خلق ایده های جدید و مدیریت پژوهشی آنها میتواند «مسئله پژوهی» را در حوزههای گوناگون علوم انسانی به ما نشان دهد و با طرح مسائل پژوهشی ضروری جامعه اسلامی و هر آینه جامعه علمی، امکان خلاقیت فکری و متعاقبا فضای نقد و ترویج بستر نظریه سازی و نظریه پردازی فراهم خواهد شد.
بدینسان فهم، کشف و گاه ابداع «یک مسئله علمی»، یکی از مهمترین مولفه های پژوهش در گستره علوم انسانی است؛ به ویژه تحول در علوم انسانی و بنیاد بنیان نوینی را نیز در ساختار پیچیده و گسترده این علوم دنبال کنیم.
با این حساب، «مسئله پژوهی» را بایستی یکی از دغدغه های اصلی صاحب نظران و محققین امروز علوم انسانی کشور دانست. در این زمینه مطالب مورد نظری که در خصوص یکی از پرسشهای موجود در این رابطه است را در قالب یادداشت کوتاه علمی تنظیم کنید.
پرسشهای که در این زمینه وجود دارد به این شرح است: فرهنگ چیست؟، نسبت فرهنگ با دین چگونه است؟ و نشانه های یک جامعه فرهنگی را در چه می دانید؟
ویژگی هایی که یادداشت علمی باید داشته باشد؛ یادداشت علمی مسئله محور باشد، هر یادداشت علمی به یک پرسش علمی و پژوهشی پاسخ دهد، هر یادداشت علمی حاوی نکته بدیعی در حوزه پرسش مطرح بوده و خواننده را با ایده و نگاه جدیدی رو به رو می سازد، یادداشت علمی درون متناقض نبوده و خواننده را از حیث ساختاری دارای نظم منطقی و هماهنگی صدر و ساقه است، هر یادداشت علمی می تواند به نقد یک تفکر یا نظر خاص بپردازد، یادداشت علمی به جای انعکاس مستقیم افکار و نظرات دیگران نمود بینش و تفکر آزاد نویسنده آن است، در یادداشت علمی در صورت نیاز می توان به منابعی به صورت آزاد استناد کند.
علاقه مندان یادداشت های علمی خود در خصوص تحول علوم انسانی را به دبیرخانه شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ارسال کنند.
منبع: مهر
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید