1394/9/8 ۱۰:۵۴
آذرماه امسال انگار برای هنرمندان عرصه خوشنویسی نوعی سال تحویل است. سومین روز از سومین ماه پاییز سرانجام پس از 20 سال نام انجمنشان در دفتر اسناد رسمی آرام گرفته و پرسابقهترین سازمان هنری کشور ثبت قانونی شده است. حالا تنها انجمن واحد و قانونی خوشنویسان آغازگر فصل نوینی از حیات خود است و انجمن برآمده از دوازدهمین مجمع عمومی پس از آشفتگی و کشمکشهای هشتساله در فکر نونوار کردن برنامههایش است. ثبت جهانی خط نستعلیق، همایش صلح، جایزه بزرگ خوشنویسی و همایش بانوان خوشنویس بخشی از برنامههایی است که طبق اعلام شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران قرار است در فصل جدید فعالیتهای این انجمن اجرایی شود.
نرگس عاشوری: آذرماه امسال انگار برای هنرمندان عرصه خوشنویسی نوعی سال تحویل است. سومین روز از سومین ماه پاییز سرانجام پس از 20 سال نام انجمنشان در دفتر اسناد رسمی آرام گرفته و پرسابقهترین سازمان هنری کشور ثبت قانونی شده است. حالا تنها انجمن واحد و قانونی خوشنویسان آغازگر فصل نوینی از حیات خود است و انجمن برآمده از دوازدهمین مجمع عمومی پس از آشفتگی و کشمکشهای هشتساله در فکر نونوار کردن برنامههایش است. ثبت جهانی خط نستعلیق، همایش صلح، جایزه بزرگ خوشنویسی و همایش بانوان خوشنویس بخشی از برنامههایی است که طبق اعلام شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران قرار است در فصل جدید فعالیتهای این انجمن اجرایی شود.
به گزارش «ایران»، نشست خبری انجمن خوشنویسان صبح روز شنبه (هفتم آذرماه) با حضور جواد بختیاری رئیس عالی انجمن خوشنویسان، محمد حسین ساکت نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یدالله کابلی عضو شورای ارزشیابی هنری، عارف براتی مدیر اجرایی و علی اشرف صندوقآبادی عضو شورای عالی انجمن برگزار شد. در این نشست بختیاری با اشاره به حاشیه سازیهای چندین ماهه این انجمن و چالش ثبت انجمن خوشنویسان ایران گفت: این اتفاق باعث شد بفهمیم که اگر سعه صدر داشته باشیم، آستانه تحملمان را بالا ببریم و براساس خرد جمعی عمل کنیم و تحمل سلیقههای مختلف را داشته باشیم، آغوش آیندهای خوب به رویمان باز خواهد شد. رئیس شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران همچنین در ادامه از برگزاری همایش بزرگ «صلح در آیینه هنر و ادبیات» با همکاری کمیسیون یونسکو، تالار وحدت، بنیاد رودکی و بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران خبر داد. به گفته بختیاری این همایش قرار است دیماه امسال در سه حوزه خوشنویسی، ادبیات و موسیقی برگزار شود. در کمیته ادبیات اساتیدی مانند میرجلالالدین کزازی، اصغر دادبه، محمدعلی اسلامی ندوشن و الهی قمشهای حضور دارند و در بخش موسیقی هم کنسرت بزرگ کیوان ساکت با رهبری فرهاد فخرالدینی در حوزه موسیقی ملل برگزار میشود. این هنرمند از برگزاری جایزه بزرگ خوشنویسی در بهار سال آینده خبر داد و در توضیح دلیل برگزاری آن گفت: کشورهای خلیج فارس و ترک با دادن جوایز وسوسهانگیز سلیقه خود را به هنرمندان ما تحمیل میکنند. قرار است جایزهای کلان در نظر بگیریم تا برای هنرمندان خودمان و منطقه جذابیت داشته باشد. او همچنین به پیگیری انجمن برای ثبت جهانی خط نستعلیق اشاره و بیان کرد: خط نستعلیق، هنر شناسنامهای ما است و تنها دستساخته بشر در طول اعصار است که ساختار زیباییشناختی براساس نسبتهای طلایی دارد. اقدامات اولیه برای ثبت این هنر انجام شده و از طریق یونسکو پیگیر آن هستیم.
در بخش دیگری از این نشست، محمدحسین ساکت با اشاره به پیشینه درخشان این انجمن و تلاش وزارت ارشاد دولت یازدهم برای حل اختلافات و حواشی که در سالهای اخیر گریبانگیر آن شده است گفت:این شکاف و بیبهرگی چند سالی به درازا کشید، اما خوشبختانه با دست یازیدن به کاری بزرگ و برخاسته از یک شهامت و دلسوزی بهوسیله وزیر ارشاد تصمیم گرفته شد به این بیسروسامانی پایان داده شود. او در ادامه از برگزاری نخستین همایش با حضور بانوان خوشنویس ایران خبر داد. یدالله کابلی هنرمند خوشنویس نیز در این نشست از نقش هنر خوشنویسی در توسعه و ترویج ادب، اخلاق، فضیلت و کمال سخن گفت. او افزود: هنرمندان این عرصه همه اهل اتصال و معنا بودهاند. انجمن اگر بخواهد به چیز ارزشمندی مباهات کند، آن چیز بحث علمی و نظری در زمینه انسانمداری و تشخص انسانی و همچنین ابعاد کیفی و فعالیتهای عملی در طول قرن گذشته توسط هنرمندان و استادان است.
منبع: روزنامه ایران
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید