رحیم معینی کرمانشاهی نویسنده ‌و شاعر درگذشت

1394/8/30 ۰۹:۰۰

رحیم معینی کرمانشاهی نویسنده ‌و شاعر درگذشت

رحیم معینی کرمانشاهی نقاش، روزنامه‌نگار، نویسنده، شاعر و ترانه‌سرای شهیر ایرانی و اهل کرمانشاه دار فانی را وداع گفت. به گزارش مهر، وی زاده ۱۵بهمن ۱۳۰۴در کرمانشاه نقاش، روزنامه‌نگار، نویسنده، شاعر و ترانه‌سرای شهیر ایرانی است. وی فرزند کریم خان معینی و نوه «حسین خان معین الرعایا» است.

 

رحیم معینی کرمانشاهی نقاش، روزنامه‌نگار، نویسنده، شاعر و ترانه‌سرای شهیر ایرانی و اهل کرمانشاه دار فانی را وداع گفت.

به گزارش مهر، وی زاده ۱۵بهمن ۱۳۰۴در کرمانشاه نقاش، روزنامه‌نگار، نویسنده، شاعر و ترانه‌سرای شهیر ایرانی است. وی فرزند کریم خان معینی و نوه «حسین خان معین الرعایا» است.

رحیم معینی، که تخلص «امید» را در شعر برگزید، در سال ۱۳۰۴خورشیدی در کرمانشاه متولد شد. پدرش کریم معینی، ملقب به سالارمعظم، به‌واسطه رفاقتی که با نصرت الدّوله فیروز داشت، چندی از طرف وی به حکومت فارس منصوب شد و پس از فوت نصرت الدّوله برای همیشه از کارهای سیاسی کناره گیری کرد و در گوشه انزوا به سر برد.

او از سال ۱۳۴۱به کار نقاشی پرداخت و در این راه پیشرفت کرد و تابلوهایی نیز به یادگار گذارد که از جمله آن می توان به تابلو حضرت مسیح (ع) با کار سیاه قلم اشاره کرد. او به نظم هم شعر می‌پرداخت و قسمتی از آثار ادبی و اجتماعی او در روزنامه سلحشوران غرب به چاپ رسید.

داستان اختر و منوچهر را در چهار تابلو به رشته نظم کشید و در آن حقایقی از جامعه را مجسم کرد. امید شاعری توانا و خوش ذوق و دوست داشتنی بود و ضمن سرودن شعر چندی به تصنیف سازی پرداخت و تصانیف او که توسط خوانندگان رادیو خوانده می‌شد از شهرت به سزایی برخوردار شد.

از آثار او چهار مجموعه شعر به نامهای ای شمع‌ها بسوزید، فطرت، خورشید شب و حافظ برخیزطبع و نشر شد. استاد معینی کرمانشاهی قبلاً «عشقی» و بعد از مدتی «شوقی» و سپس «امید» و بالأخره «معینی» را برای تخلص برگزید.

معینی کرمانشاهی از سال ۱۳۸۷به دلیل کهولت سن و بیماری از به نظم کشیدن تاریخ ایران دست کشید و درمنزل شخصی بستری شد تا اینکه سه شنبه در بیمارستان جم دار فانی را وداع گفت.

از آثار مشهور معینی کرمانشاهی می توان به عجب صبری خدا دارد، لوح مخدوش با مطلع من نگویم که به درد دل من گوش کنید… بهتر آن است که این قصه فراموش کنید و از ترانه‌های بسیار خاطره انگیز و مشهور وی می‌توان به یاد کودکی، خواب نوشین و آشفته حالی اشاره کرد.

منبع: روزنامه اطلاعات

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: