1394/7/29 ۱۲:۰۲
رییس پژوهشکده زبان شناسی حفظ زبان را وظیفه همه دانست و گفت: در همایش بین المللی کنونی میراث زبانی 350 مقاله ارائه شده در حالی که در سال های 86 و 87 در همایش های ملی میراث زبانی مجموعا 210 مقاله دریافت شده بود.
مژگان اسماعیلی در افتتاحیه همایش بین المللی میراث زبان افزود: حفظ و صیانت از میراث ناملموس که زبان بخش بزرگی از آن است درست به مثابه میراث ملموس علاوه بر سازمان میراث فرهنگی، وظیفه همه ی ایرانیان است .
دبیر علمی همایش ادامه داد: میراث فرهنگی توانست با این حرکت فرهنگی به هدف خود که ایجاد وفاق ملی بود دست یابد .
وی اظهار کرد: این افتخار بزرگی است که اساتید بسیاری از کشورهای مختلف برای شرکت و ارایه مقاله در این همایش حضور دارند .
اسماعیلی با اشاره به اینکه حفظ و صیانت از میراث فرهنگی علاوه بر سازمان میراث فرهنگی وظیفه همه ایرانیان است خاطر نشان ساخت که این صیانت تنها شامل میراث ملموس نمی شود و میراث ناملموس ما هم که زبان جزئی از آن است بسیار مهم تلقی می شود.
رییس پژوهشکده زبان شناسی ، کتیبه ها و متون در ادامه با اشاره به نامگذاری 21فوریه برابر 2اسفند از سوی یونسکو به عنوان روز جهانی میراث مادری تصریح کرد که این نامگذاری نشان از اهمیت این موضوع دارد و اینکه یونسکو نیز وظیفه خود می داند که کشورهای مختلف دنیا را نسبت به موضوع زبان آگاه سازد .
وی اضافه کرد: با توجه به گستردگی فناوری ها در جهان امروز که حتی کشورهای سنتی مانند چین و هند را درگیر کرده است باید با آگاهی بسیار در پاسداری از میراث فرهنگی سرزمینمان که زبان نیز بخش مهمی از آن است بکوشیم .
** برگزاری همایش میراث زبان در سال همدلی و همزبانی امری مبارک است
نادر کریمیان دبیر اجرایی همایش میراث زبانی نیز در سخنانی تصریح کرد که بر خلاف آنچه از میراث زبانی می شناسیم که متکی به متون و نسخه های خطی است ، میراث زبانی همه کتیبه های تاریخی ، مهرها ، سکه ها ، اسناد و مدارک تاریخی ،نسخه های خطی ، ادبیات شفاهی ، انواع زبان ها و گویش ها را در برمی گیرد که هنوز به شیوه منسجم و دامنه دارتبیین و گزارش نشده است .
وی افزود: میراث زبانی به تمامی آثار نوشتاری تاریخی پیش از اسلام و دوره اسلامی و معاصر اطلاق می شود که برتمامی اشیاءو اموال منقول و غیر منقول حک شده و حاوی پیامی از فرهنگ و تمدن و تاریخ گذشتگان است .
وی اظهار امیدواری کرد ، همایش بین المللی میراث زبانی بتواند مقدمه ارزشمندی برای آغازیک حرکت فرهنگی جدید در راستای ارایه ادبیات جدید میراث زبانی باشد .
وی خاطرنشان کرد: با اینکه پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و دانشگاه آزاد اسلامی متولیان برگزاری این همایش بوده اند اما میراث فرهنگی متعلق به یک تشکیلات رسمی نیست و میراث داران اصلی هر منطقه تمامی محافل علمی و فرهنگی آن جا هستند.
همایش بین المللی میراث زبان روزهای 27 و 28 مهرماه در تالار دوره اسلامی موزه ملی ایران در خیابان سی تیر در قالب چند نشست تخصصی با حضور مولفان،صاحبنظران حوزه ی زبان شناسی در ایران و میهمانان زبان شناس از چند کشورخارجی برگزار می شود.
منبع: ایرنا
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید