1394/6/30 ۱۳:۴۱
«اطلس قالی و فرش» نوشته گروه نویسندگان با سرویراستاری دیوید بلک و ترجمه نازیلا دریایی از سوی انتشارات بنیاد دانشنامهنگاری ایران منتشر شد. «اطلس قالی و فرش» هنر قالیبافی جهان را بررسی میکند
«اطلس قالی و فرش» نوشته گروه نویسندگان با سرویراستاری دیوید بلک و ترجمه نازیلا دریایی از سوی انتشارات بنیاد دانشنامهنگاری ایران منتشر شد.
«اطلس قالی و فرش» هنر قالیبافی جهان را بررسی میکند
نازیلا دریایی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: اطلسها در مفاهیم دانشنامه نگاری اطلاعات جامع و کاملی را به همراه تصاویر رنگی متعدد عرضه میکنند. «اطلس قالی و فرش» نیز چنین ساختاری دارد و تمام نویسندگان این کتاب اصول مشخص اطلسنگاری را رعایت کردهاند.
وی درباره عمده مباحث مطرح شده در این کتاب گفت: بسیاری از مسائل اصلی و عمده ساختار فرش، از انواع بافت قالی و فرش تا جغرافیای این زیرانداز نفیس در این کتاب همراه با تصاویر جالبی بررسی و شرح شدهاند. نویسندگان همچنین محدودیت جغرافیایی قائل نشده و در هر نقطهای از جهان که قالی و قالیبافی رواج داشته اطلاعات جامع و کاملی درباره آن به مخاطب ارائه دادهاند.
این مترجم ادامه داد: نویسندگان در ذیل توضیح سنت قالیبافی در هر محدوده جغرافیایی متفاوت در جهان، خصوصیات بافت، طرح، نقشه و رنگ فرشهای خاص آن منطقه را توضیح دادهاند. از دیگر مباحث کتاب مطالب زبده و گزیدهای درباره نحوه مراقبت و خرید و فروش فرشهاست.
دریایی کشورهایی را که سنت قالیبافی آنها در این کتاب معرفی شده به این شرح معرفی کرد: فرشها و قالیهای ترکیه، ایران، مغولستان، چین تبت، هند، مراکش، آمریکای شمالی و برخی کشورهای اروپایی در این کتاب معرفی و ساختار آنها شرح شده است. همچنین نویسندگان مباحث را ریزتر کرده و به عنوان مثال در ذیل مباحث مربوط به ایران، سنت و شیوه فرشبافی در کردستان، تبریز (منطقه هریس)، اراک و فراهان، فارسی و قشقایی، اصفهان، کاشان و... را توضیح داده و تفاوتهای ساختاری هرکدام را برشمردهاند.
وی همچنین درباره هدف خود از ترجمه این کتاب گفت: رشته فرش به نسبت دیگر رشتهها در دانشگاهها جدیدالتاسیس است و بر این اساس دانشجویان با کمبود منابع مطالعاتی مواجهند. مهمترین هدف من از ترجمه این کتاب تامین منبع درسی برای دانشجویان بود.
«اطلس قالی و فرش» سرویراستار دیوید بلک و ترجمه نازیلا دریایی با شمارگان 500 نسخه، 313 صفحه و بهای 75 هزار تومان از سوی انتشارات بنیاد دانشنامه نگاری ایران روانه کتابفروشیها شده است. پیشگفتار این کتاب به قلم سر دنیس رایت، دیپلمات انگلیسی و سفیر انگلستان در ایران در بین سالهای 1971 ــ 1963 (حکومت محمدرضا پهلوی) است.
نازیلا دریایی پژوهشگر بنیاد دانشنامه نگاری ایران است. کتابهای «زیبایی شناسی در فرش دستبافت ایران» و «نامههای تنهایی» نام تعدادی دیگر از آثار منتشر شده این پژوهشگر است.
ایبنا
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید