1394/6/25 ۱۲:۱۰
«عمر کوزگون» در دیدار با محققان نسخ خطی و میراث مکتوب كشورمان با اشاره به قدیمیترین نسخ خطی در کتابخانه سلیمانیه گفت: بیش از پنج هزار نسخ خطی به زبان فارسی در این کتابخانه نگهداری میشود.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ادارهكل روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جمعی از پژوهشگران و محققان نسخ خطی و میراث مکتوب كشورمان با حضور در کتابخانه سلیمانیه استانبول با عمر کوزگون، رئیس این کتابخانه دیدار و گفتوگو كردند.
عمر کوزگون ضمن تشریح فعالیتهای این كتابخانه، گفت: در حال حاضر، بیش از 100 مجموعه و 100 هزار جلد كتاب در كتابخانه سلیمانیه نگهداری میشود. دستنویسهای موجود در کتابخانه سلیمانیه در واقع مشتمل بر بیش از 131 مجموعه و کتابخانه است که 117 مجموعه آن مربوط به کتابخانههای مساجد و جامعهای مختلف است.
وی ادامه داد: قدیمیترین نسخ خطی در این کتابخانه به سال 1380 هجری قمری برمیگردد؛ پراکندگی نسخ خطی این کتابخانه شامل 70 درصد به زبان عربی، 25 درصد ترکی عثمانی و 5 درصد به زبان فارسی است.
کوزگون در پایان سخنانش یادآور شد: بیش از پنج هزار نسخ خطی به زبان فارسی در این کتابخانه نگهداری میشود.
عبدالرضا راشد، وابسته فرهنگی ایران در استانبول نیز هدف از سفر محققان را مذاکره با مراکز و کتابخانههای استانبول برای همکاریهای مشترک بیان كرد.
اکبر ایرانی، مدیرعامل مرکز پژوهشی میراث مکتوب، ضمن ارائه گزارشی از اهم فعالیتهای این مركز، گفت: میراث مکتوب معنوی در جمهوری اسلامی ایران، تاکنون 300 عنوان نسخ خطی منتشر کرده که سهم بالایی ار این افتخار متعلق به کتابخانه سلیمانیه است.
وی همچنین به خدمات درخشان کتابخانه سلبمانیه در آرشیو و در دسترس قرار دادن نسخ بینظیر خطی به محققان اشاره و از متولیان امر قدردانی و تشکر كرد.
علیاصغر محمدخانی، معاون فرهنگی شهر کتاب نیز با اشاره به جایگاه نسخ خطی در تاریخ و تمدن کشورها، گزارشی از فعالیتهای شهر کتاب در جمهوری اسلامی ایران ا ارائه و خواستار همکاری مشترك با کتابخانه سلیمانیه شد.
بر اساس این گزارش، این دیدار همراه با اهدای هدایایی به رسم یادبود از سوی رئیس کتابخانه سلیمانیه به پژوهشگران و محققان پایان یافت.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید