1394/6/22 ۱۴:۰۱
همزمان با بازگشایی موزه دوران اسلامی پس از 9 سال آثاری شاخص و منحصر به فرد از تاریخ ایران اسلامی، از جمله محراب منحصربفرد موسوم به در بهشت به نمایش گذاشته شده است.
محراب منحصر به فرد، نفیس و معروف به 'در بهشت' که در موزه دوران اسلامی موزه ملی ایران به نمایش گذاشته شده است، مربوط به بقعه امام زاده علی بن جعفر (ع) در شرق شهر قم است .
بنای اصلی امام زاده به دستور 'عطا ملک میر محمد حسنی' در نیمه اول قرن هشتم هجری ساخته شده و کار تکمیل و تزیین آن نیز در سال 740 هجری به پایان رسیده است. بنای بیرونی به شکل هشت ضلعی است. در یکی از اضلاع چهار گانه محراب 'در بهشت' قرار داشته و در سه ضلع دیگر درگاه هایی تعبیه شده است و سطح زیرین گنبد دارای تزیینات گچبری است.
بر حاشیه محراب در بهشت، کتیبه آیات 54 و 55 سوره ی 'اعراف' به خط ثلث نوشته شده و در پایان در دو خشت کاشی، تاریخ و نام سازنده آن آمده است و حاشیه باریک بین ستون ها شامل سوره فاتحه است که نشان می دهد قسمت های مختلف این محراب در دو مرحله ساخته شده است. بر حاشیه داخلی نیز سوره النصر و برپیشانی بخش داخلی، صلوات بر چهارده معصوم (ع)کتیبه نویسی شده است.
این محراب در واقع آخرین اثر یک خانواده مشهور کاشی ساز کاشان است که نسل اندر نسل آثار بی نظیر زرین فام خود را بر جای گذاشته اند، قدیمی ترین اثر شناخته شده این خاندان هنرمند محرابی در حرم امام رضا (ع) می باشد که توسط 'محمد بن ابی طاهر بن ابو الحسن' ساخته شده مربوط به سال 612 هجری است. محراب امام زاده علی بن جعفر(ع) نیز توسط یوسف بن علی به سال 734 هجری ساخته شده و مشابه محراب مسجد میدان کاشان است.
ایرنا
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید