مرگ رهبر طالبان افغانستان / جانشین ملاعمر تعیین شد

1394/5/10 ۱۰:۴۶

مرگ رهبر طالبان افغانستان / جانشین ملاعمر تعیین شد

مالک اسحاق عامل حمله به کنسولگری ایران در پاکستان هم کشته شد منابع نزدیک به رئیس جمهوری افغانستان، مرگ ملا عمر رهبر گروه طالبان را تأیید کردند مرگ ملا عمر پس از قریب دو سال بی‌اطلاعی از وی در صدر خبر رسانه‌های جهان قرار گرفت طبق گزارش بی‌بی‌سی، خبر درگذشت ملا محمد عمر از سوی حکومت پاکستان در اختیار مقام‌های افغان قرار گرفته است

 

مالک اسحاق عامل حمله به کنسولگری ایران در پاکستان هم کشته شد منابع نزدیک به رئیس جمهوری افغانستان، مرگ ملا عمر رهبر گروه طالبان را تأیید کردند مرگ ملا عمر پس از قریب دو سال بی‌اطلاعی از وی در صدر خبر رسانه‌های جهان قرار گرفت طبق گزارش بی‌بی‌سی، خبر درگذشت ملا محمد عمر از سوی حکومت پاکستان در اختیار مقام‌های افغان قرار گرفته است

فضای سیاسی دو کشور افغانستان و پاکستان دیروز تحت تأثیر خبر مرگ دو چهره مشهور تروریست قرار گرفت. مالک اسحاق، سرکرده گروه تروریستی «لشکر جهنگوی» و دو پسرش که هفته گذشته بازداشت شده و در زندانی در پنجاب نگهداری می‌شدند، هنگام فرار کشته شدند. همزمان با اعلام خبر کشته‌شدن مالک اسحاق، منابع نزدیک به محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری و عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت افغانستان و همچنین منابع امنیتی این کشور مدعی شدند ملا عمر رهبر گروه طالبان نیز درگذشته است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، پلیس پاکستان ضمن تأیید این خبر اعلام کرد، نیروهای پلیس سرکرده این گروه جدایی‌طلب و دو پسرش را در حالی که تلاش می‌کردند هنگام انتقال به زندانی دیگر فرار کنند، کشتند. مالک اسحاق که عامل اصلی حمله تروریستی به کنسولگری ایران نیز بود، در لیست تروریست‌های جهانی امریکا قرار داشت. دو مقام ارشد پلیس پاکستان نیز اعلام کردند، هنگام انتقال مالک اسحاق به همراه دو پسرش به بازداشتگاه، یک گروه مسلح برای آزادی آنها حمله کردند که در جریان تبادل آتش بین پلیس و شبه‌نظامیان علاوه بر اسحاق و دو پسرش، 11 شبه نظامی نیز کشته شدند. لشکر جهنگوی، گروهی که وی رهبری آن را بر عهده داشت، تاکنون مسئول کشتار صدها نفر از غیرنظامیان بوده که بیشتر این افراد از جمعیت شیعه پاکستان بوده‌اند.

لشکر جهنگوی، یک گروه شبه نظامی فرقه‌ای و ضدشیعه است که سال ۱۹۹۶ به دست گروهی از اعضای سازمان فرقه‌ای «سپاه صحابه پاکستان» ایجاد شد. خود سپاه صحابه در سال ۱۹۸۵ و در واکنش به تهاجم شوروی به افغانستان تشکیل شده بود. اسحاق خود عامل حمله به کنسولگری ایران در شهر مولتان در 2 فوریه سال 1997 بود. در این حمله 8 نفر از جمله «محمد علی رحیمی» سرکنسول ایران شهید شدند.

در آغاز تشکیل لشکر جهنگوی، ریاض بصره رهبری آن را بر عهده داشت. اسحاق سال ۲۰۱۱  بعد از تحمل 14 سال زندان آزاد شد و زمان حملات به شیعیان در شهرهای گوناگون پاکستان افزایش یافت. 

به گفته مقامات امنیتی پاکستان، ملک اسحاق، رهبر ارشد گروه لشکر جهنگوی با داعش نیز ارتباط داشت و در محلی نامشخص در مرز عربستان و سوریه با رهبران داعش و عربستان سعودی دیدار کرده بود.

 

  دولت افغانستان: ملا عمر درگذشته است

اندکی پس از کشته شدن مالک اسحاق، منابع نزدیک به محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری و عبدالله عبدالله رئیس اجرایی حکومت افغانستان و همچنین منابع امنیتی این کشور اعلام کردند، ملا عمر رهبر گروه طالبان «دو یا سه سال پیش» درگذشته است. این منابع که نخواستند نامشان فاش شود به بی‌بی‌سی گفتند که خبر درگذشت ملا محمد عمر از سوی حکومت پاکستان در اختیار مقام‌های افغان قرار گرفته است.

گروه طالبان این خبر را هنوز رد یا تأیید نکرده است اما یک سخنگوی این گروه گفته‌است، در این مورد بعداً صحبت خواهد کرد. خبر کشته شدن و درگذشت ملا عمر در چند سال اخیر به اشکال مختلف مخابره شده است اما اخیراً با برگزاری گفت‌وگوهای صلح میان نمایندگان افغان و گروه طالبان در پاکستان تعدادی از رسانه‌های پاکستان این خبر را منتشر کردند. ملا عمر رهبر گروه طالبان در سال‌های گذشته از نظرها دور بوده و همه ساله با انتشار پیام‌های مناسبتی حرف هایش را از طریق وبسایت گروه طالبان به افراد این گروه رسانده است.

 

شورای رهبری طالبان با ملا اختر محمد منصور به عنوان رهبر جدید این گروه و جانشین ملا محمد عمر بیعت کردند

بیعت طالبان با جانشین ملا عمر

اعضای طالبان با ملا اختر محمد منصور به عنوان رهبر جدید این گروه و جانشین ملا محمد عمر بیعت کردند. در اعلامیه این گروه که یک روز پس از تأیید مرگ ملا عمر، در اختیار رسانه‌ها قرار گرفت، آمده است شورای رهبری طالبان همراه با جمعی از علما در نشستی ملا اختر محمد منصور، «دوست مورد اعتماد و نزدیک ملا عمر» و معاون پیشین گروه طالبان را به عنوان «امیر امارت اسلامی» انتخاب کردند.

در این اعلامیه آمده است، ملا اختر محمد منصور در زمان حیات ملا عمر نیز مورد اعتماد او بود و مسئولیت‌های بزرگی از جمله مسائل اجرایی گروه را بر عهده‌ داشت. این اعلامیه می‌گوید: «علما و مشایخ و بزرگان امارت اسلامی با ملا اختر محمد منصور بیعت کردند.»

شورای رهبری طالبان همچنین، رئیس پیشین دادگاه‌های گروه طالبان، هیبت الله آخوندزاده و سراج الدین حقانی، رئیس شبکه حقانی را به عنوان معاونان ملا اختر محمد انتخاب کردند. انتصاب منصور با مخالفت شماری از اعضای برجسته گروه طالبان مواجه شده است. بر اساس این گزارش‌ها شماری انتخاب وی را «کودتا» خوانده‌اند و از احتمال چند پارچگی این گروه صحبت کرده‌اند.

ملا اختر محمد منصور، رهبر جدید گروه طالبان اهل ولایت قندهار است و در دوران حکومت این گروه بر افغانستان، وزیر هوانوردی بود. گفته می‌شود به دلیل نزدیکی که ملا اختر محمد منصور به دولت پاکستان دارد، از حامیان روند گفت‌وگوهای صلح افغانستان در میان اعضای رهبری این گروه است. گفت‌وگوهای صلح رودررو میان نمایندگان طالبان و هیأت دولت افغانستان در هشتم ماه ژوئن در اسلام آباد برگزار شد، اما دور دوم این گفت‌وگوها که قرار بود دیروز برگزار شود به تعویق افتاد.

 

 

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: