نشست «در محضر حافظ» برگزار شد

1394/5/7 ۱۲:۲۰

نشست «در محضر حافظ» برگزار شد

نشست «در محضر حافظ» در پردیس قلهک برگزار شد. در این نشست که با استقبال حافظ دوستان روبه‌رو شد، ابتدا دکتر الهام باقری به ارائه برنامه‌ها و تشریح فعالیت‌های این انجمن پرداخت. او اظهار کرد: انجمن دوستداران حافظ در تهران در حوزه علمی - فرهنگی برنامه‌هایی از قبیل حافظ خوانی، زیبایی‌شناسی شعر حافظ، نقد ادبی، شاهنامه‌پژوهی، آشنایی با متون ادبی گذشته، آموزش داستان‌نویسی، آموزش بازیگری و ... را به‌صورت مستمر برگزار می‌کند و سعی بر آن بوده که تمام سلیقه‌ها پوشش داده شود.

 

نشست «در محضر حافظ» در پردیس قلهک برگزار شد.

 در این نشست که با استقبال حافظ دوستان روبه‌رو شد، ابتدا دکتر الهام باقری به ارائه برنامه‌ها و تشریح فعالیت‌های این انجمن پرداخت.

او اظهار کرد: انجمن دوستداران حافظ در تهران در حوزه علمی - فرهنگی برنامه‌هایی از قبیل حافظ خوانی، زیبایی‌شناسی شعر حافظ، نقد ادبی، شاهنامه‌پژوهی، آشنایی با متون ادبی گذشته، آموزش داستان‌نویسی، آموزش بازیگری و ... را به‌صورت مستمر برگزار می‌کند و سعی بر آن بوده که تمام سلیقه‌ها پوشش داده شود.

وی گفت: ما نیاز داریم نوجوانان نه‌تنها با حافظ، بلکه با اکثر متون درخشان ادبی آشنا شوند. باید در نظر داشت که متأسفانه دیگر ما تولیدکننده علم نیستیم و فرهنگ، صنعت و علم همگی به کشور وارد می‌شوند؛ اما خوشبختانه در عرصه ادبیات فارسی ما هنوز تولیدکننده ممتاز هستیم و جهان طالب این متاع است. با دقت در قدمت و سیر ترجمه متون ادب فارسی به زبان‌های اروپایی می‌توان بر این نکته صحه گذاشت.

در ادامه، علیرضا ابراهیمی - رییس اداره اجتماعی و فرهنگی شهرداری ناحیه 4 منطقه 3 - به نمایندگی از مجموعه شهرداری با تأکید بر اهمیت نگاه فرهنگی از سوی شهرداری تهران، افزود: تلاش ما در جهت تبدیل شهرداری از یک نهاد صرفا خدماتی به نهادی با کارایی فرهنگی - اجتماعی است.

او افزود: شهرداری از فعالیت‌های فرهنگی حمایت خواهد کرد.

در ادامه دکتر بهادر باقری - دبیر اجرایی انجمن دوستداران حافظ - درباره زیبایی‌شناسی شعر حافظ سخنرانی کرد.

وی با بیان خطوط اصلی زیبایی شعر حافظ، افزود: مهندسی واژگان و به‌گزینی، بویژه ایهام، از مهم‌ترین ویژگی‌های شعر حافظ است. حافظ دامنه ایهام را از معنا و مفهوم سنتی و کلاسیک آن فراتر برده و شگردهای خاصی آفریده است.

در ادامه، چند نفر از هنرمندان گروه موسیقی سازینه به سرپرستی پیمان بزرگ‌نیا (سازهای بادی) و همراهی دامون ششبلوکی (سازهای کوبه‌ای) و موسی موسوی (شاهنامه خوانی بختیاری) روی صحنه به هنرنمایی پرداختند.

پس از اجرای گروه سازینه، دکتر خیام جوکار به ارائه نکاتی درباره حافظ و موسیقی پرداخت.

او گفت: می‌توان ادعا کرد حافظ عمر خود را بر سر موسیقی نهاد. اگر ما به موسیقی حافظ از چشم‌انداز فرمالیست‌های روس بنگریم و موسیقی را جمع طنین و اصوات و معانی و دلالت‌های مرتبط با هم بدانیم دیوان حافظ موسیقایی‌ترین متن ادب فارسی است، زیرا تمام دلالت‌های موسیقایی قبل از خود را به شکل هنری در این دیوان کم حجم معماری کرده است.

سپس گروه موسیقی قشقایی با حضور دامون ششبلوکی (نقاره قشقایی) و کاوه آبخیز موصولو (کمانچه) به حافظ خوانی و اجرای قطعه ای از موسیقی ترکی قشقایی و تصنیف فروردین پرداختند.

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: