1392/7/15 ۱۲:۵۳
بعد از گذشت نزدیک به دوماه از اداره وزارت علوم با سرپرست که به دنبال رای عدم اعتماد مجلس به دکتر میلیمنفرد صورت گرفت، ديگر گزينه نهايي دولت برای معرفی وزیر پیشنهادی علوم قطعي شده است و همگان منتظرند دكتر جعفر توفيقي – سرپرست فعلی وزارت علوم - در مجلس شورای اسلامی حضور پيدا كرده و برای جلب رای اعتماد نمایندگان مردم، درباره فعاليتهاي خود برنامهاي را ارائه دهد. اما آنچه كه نگران كننده و البته قابل پيشبيني است، فعاليت برخي نمايندگان تندروي مجلس است كه از مدتي قبل فعاليتهاي خود را افزايش دادهاند و با حمله به اقدامات اخير سرپرست وزارت علوم، تلاش كردهاند عرصه را بر رئيس جمهور و جعفر توفيقي تنگ كنند
فرهاد كيانفريد: بعد از گذشت نزدیک به دوماه از اداره وزارت علوم با سرپرست که به دنبال رای عدم اعتماد مجلس به دکتر میلیمنفرد صورت گرفت، ديگر گزينه نهايي دولت برای معرفی وزیر پیشنهادی علوم قطعي شده است و همگان منتظرند دكتر جعفر توفيقي – سرپرست فعلی وزارت علوم - در مجلس شورای اسلامی حضور پيدا كرده و برای جلب رای اعتماد نمایندگان مردم، درباره فعاليتهاي خود برنامهاي را ارائه دهد. اما آنچه كه نگران كننده و البته قابل پيشبيني است، فعاليت برخي نمايندگان تندروي مجلس است كه از مدتي قبل فعاليتهاي خود را افزايش دادهاند و با حمله به اقدامات اخير سرپرست وزارت علوم، تلاش كردهاند عرصه را بر رئيس جمهور و جعفر توفيقي تنگ كنند. اظهارنظرهای تند و کاملا جناحی در خصوص اقدامات موثر سرپرست وزارت علوم در ساماندهی فضای دانشگاه و توجه به حقوق زیر پامانده دانشگاهیان در سالهای گذشته از همین جمله است که گروه جامعه "قانون" در گفتوگويي با دكتر حسين راغفر، اقتصاددان و استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا به بررسی چرايي مخالفتها با توفیقی و اقدامات وی پرداخته است. وی معتقد است که "توفيقي به سرنوشت دكتر ميليمنفرد دچار نميشود زيرا تا حدود بسياري مشخص شد دلايلي كه مجلسيان درخصوص فعاليتهاي غير علمي آقاي ميلي منفرد مطرح كرده بودند لزومي نداشت." در ادامه گفتوگوي وي را ميخوانيد:
طبق قراري كه مجلس و دولت با يكديگر گذاشتهاند، رئيس جمهور بايد ظرف دو تا سه هفته ديگر گزينه پيشنهادي وزارت علوم كه دكتر توفيقي است را به مجلس معرفي كنند. شما عملكرد ايشان را چگونه ارزيابي ميكنيد؟ واقعيت اين است كه آمدن ايشان به وزارت علوم بازخوردهاي بسيار مثبتي به همراه داشته و دكتر توفيقي با خود اميد به بهبود شرايط و اوضاع دانشگاه را به همراه آوردند. دليل اين كه كه چرا آمدن ايشان فضا را متحول كرده و تغييرات مثبت از لحاظ روحي و رواني به ارمغان آورده، اين است كه ايشان يكي از بهترين كارشناسان و مديران حوزه آموزش عالي محسوب ميشوند. فعاليتها و تصميمات وي نشان ميدهد كه برنامه جامع و كاملي در خصوص اصلاح نظام آموزش عالي دارند. بنابراين با توجه به اينكه با تمامي جوانب كار آشنايي دارند و درجريان نگراني دانشگاهيان هستند، حضورشان در وزارت علوم نشاطي را در ميان دانشجويان و اساتيد و دانشگاهيان ايجاد كرده است. البته نميتوانيم چشمانمان را به روي اقدامات موثر وي در مدت سرپرستياش در وزارت علوم ببنديم، زيرا بخش عظيمي از اين اميد به وجود آمده مرهون تغيير و تحولاتي است كه ايشان در رياست برخي دانشگاهها ايجاد كرده است. به هرحال اميدوارم كه بتوانند راي اعتماد مجلس را دريافت كنند زيرا نتايج مثبت اين انتخاب را در آينده نزديك مشاهده خواهيم كرد.
فكر ميكنيد كه ميتوانند راي اعتماد مجلس را به دست آورند؟زيرا بسياري بر اين عقيده هستند كه تندروها تمام توان خود را صرف اين ميكنند تا دكتر توفيقي بر مسند وزارت تكيه نزند. خب، اين نظر بيراه نيست زيرا قطعا جريانات تندرواي وجود دارند كه تمايلي به حضور دكتر توفيقي در سمت وزير علوم ندارند. اما بايد به اين نكته توجه داشت كه در شرايط فعلي شواهدي مطرح شده است كه بسياري از كساني كه به آقاي توفيقي و اقدامات وي حمله كردهاند افرادي هستند كه از بيقانوني آموزش عالي سود ميبرند. زيرا با خودسريهايي كه خارج از روال قانوني اعمال ميشد بهرهمند ميشوند. مزايايي نظير اينكه فرزندان و نزديكانشان بدون كنكور وارد دانشگاه ميشدند و از بورسيههاي خارج از ضوابط وزارت علوم بهره ميبردند. اما آمدن دكتر توفيقي مجال چنين سوءاستفادههايي را از اين افراد ميگيرد. لذا بخشي از نگراني و مخالفت آنها با حضور ايشان در وزارت علوم مربوط به اين مسائل ميشود و در حملات اوليه كه به وي ميشد سعي داشتند كه دكتر توفيقي را به موضع انفعالي بكشند. درحالي كه به نظر من امروز اين اطلاعات كه عرض كردم علني شدهاست. بنابراين بهانهاي كه براي حملات به ايشان وجود داشت كاملا منتفي است .
ولي يكي از دلايلي كه برخي از مخالفان مطرح ميكنند مسئله رابطه دكتر توفيقي با وقايع سال 88 است.دقيقا همان مسائلي كه با اتكا به آنها توانستند جو مجلس را به گونهاي رقم بزنند كه دكتر ميلي منفرد و نجفي موفق نشوند راي اعتماد مجلس را دريافت كنند. فكر ميكنيد چقدر احتمال دارد كه دكتر توفيقي نيز به همان سرنوشت دچار بشوند؟ به عقيده من ماجرا آنگونه پيش نخواهد رفت و توفيقي به سرنوشت دكتر ميلي منفرد دچار نميشود. زيرا تا حدود بسياري مشخص شد ،دلايلي كه برخي از مجلسيان درخصوص فعاليت هاي غيرعلمي آقاي ميلي منفرد مطرح كرده بودند لزومي نداشت و ميتوانستند تمركزشان را معطوف به عملكرد علمي ايشان بكنند. به هرحال دكتر ميلي منفرد شخصيت كاملا مستقلي داشتند و طبيعتا با مسائلي نظير فساد در آموزش عالي مقابله ميكردند و نميگذاشتند امتيازات در اختيار افراد خاصي قرار بگيرد كه صلاحيت ندارند. منتها فرصت مشخص شدن اين مواضع در آن بازده زماني وجود نداشت. اما الان تا حدودي مسئله به نسبت مرداد ماه مشخصتر است. ولي بايد اين را در نظر داشت زمانيكه عدهاي قصد حمله به مخالفان خود را دارند سعي ميكنند مسائلي را مطرح كنند كه بتوانند از آن حداكثر بهره برداري را بكنند.مسئله ارتباط با وقايع سال 88 يك دستاويزي براي تندروهااست تا بتوانند با مطرح كردن ان و تهمتهاي بي مورد مخالفان خود را از دور خارج كنند.به نظر من در يك بازده زماني كوتاه مدت استفاده مجدد از اين حربه نتيجه نخواهد داد.
به طور كلي فكر ميكنيد روند فعاليت هاي تند روها به چه نحوي پيش خواهد رفت، و زيرا قطعا از اين به بعد بايد از پيش با حضور پررنگ آنها برخورد شود آيا راهكاري براي مقابله با اين گروه وجود دارد؟ ابتدا اجازه دهيد به اين نكته اشاره كنم كه به نظرم مسئله اين است كه جريان راست در كشور به دليل آنكه شكستهايي را در زمينههاي مختلف به علت سياستهاي اشتباه خود به كشور تحميل كرده است و سهم عمدهاي در نابسامانيهاي موجود دارند بهتر است كه سعي كنند از گذشته درس بگيرند و به دنبال اصلاح سياستهاي خود باشند. هرچند اين جريان تا حدودي با مواضع رئيس جمهور مخالفتهاي ريز و درشت دارند اما قطعا طي اين دوران بهعنوان منتقدعمل خواهند كرد كه وجود اين افراد براي نظام و دولت بسيار تاثيرگذار و مثبت خواهد بود.اما اين را هم بايد در نظر داشته باشيد كه گروههاي افراطي كماكان به فعاليتهاي خود ادامه ميدهند و همانطور كه زمان بازگشت رئيس جمهور به كشور در فرودگاه مشاهده كرديم با روشهاي مختلف تلاش ميكنند شرايط را برهم زنند و ايجاد تنش كنند .زيرا خوابهاي بسياري براي روحاني و امثال توفيقي ديدهاند.اما به نظرم با استفاده از روشهاي معتدل ميتوان اين گروهها را به حاشيه راند.اين قطعا امكانپذير است.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید