حکیم نظامی، راه و رسم درست زندگی کردن را به انسان می‌آموزد

1403/12/20 ۱۰:۴۹

حکیم نظامی، راه و رسم درست زندگی کردن را به انسان می‌آموزد

رئیس ستاد برگزاری هفته حکیم نظامی با اشاره به اینکه این شاعر بر آن است که راه، رسم و روش درست زندگی کردن را به انسان بیاموزد، گفت: این مهم را در قالب داستان‌ها و حکایت‌های خویش دائماً به ما یادآوری می‌کند. حکیم نظامی می‌خواهد راهی درست را از گذشته برای امروز ترسیم کند.

به گزارش انجمن ملی آثار و مفاخر ایران، آیین افتتاح نمایشگاه آثار نگارگری و خوشنویسی هنرمندان معاصر ایران به مناسبت هفته بزرگداشت حکیم نظامی، عصر ۱۸ اسفند در گالری «آیه» دانشگاه سوره با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

محمود شالویی در این آیین با تأکید بر اینکه حکیم نظامی شخصیت کامل و جامعی است، گفت: او حکیم و شاعری حقیقت‌بین و حقیقت‌یاب است، از این رو برای مثال «اسکندری» را که در «اسکندرنامه» معرفی می‌کند، جهانگشا و جنگ‌طلب نیست بلکه شخصیت حقیقت‌طلب است.

رئیس ستاد برگزاری هفته حکیم نظامی با اشاره به اینکه این شاعر در منظومه‌های بزمی خود به بیان نوعی عشق عفیفانه می‌پردازد، ادامه داد: بهترین نمود این رویکرد در داستان «لیلی و مجنون» آشکار می‌شود، حکیم نظامی بر آن است که راه، رسم و روش درست زندگی کردن را به ما بیاموزاند و این مهم را در قالب داستان‌ها و حکایت‌های خویش دائماً به ما یا آوری می‌کند. حکیم نظامی می‌خواهد راهی درست را از گذشته برای امروز ترسیم کند.

مشاور وزیر فرهنگ با اشاره به آثار نمایشگاه آثار نگارگری و خوشنویسی هنرمندان معاصر ایران به مناسبت هفته بزرگداشت حکیم نظامی، گفت: باید از حکمت حکیم نظامی بهره‌مند شویم، نور حکیم نظامی باید به تمام دنیا بتابد و همه بتوانند از آن استفاده کنند.

ایران فرهنگی بسیار فراتر از ایران سیاسی است

مریم جلالی، معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی در این مراسم، پیشرفت و ارتقای صنایع دستی و هنرهای ایرانی را در گرو همگرایی هنرمندان، دانش ارائه و سیاست‌گذاری دانست و گفت: نقطه وصل این سه مهم، دانشگاه است و خوشبخته امروز دانشگاه سوره به خوبی گام بر می‌دارد.

محمدحسین ساعی، رئیس دانشگاه سوره با تأکید بر اهمیت حفاظت از مرزهای ایران فرهنگی، گفت: ایران فرهنگی بسیار فراتر از ایران سیاسی است که از چین، بالکان تا آفریقا را در بر می‌گیرد، اندیشه ایرانیان از گذشته تا امروز مبتنی بر صلح و تفاهم و گفت‌وگو بوده است و همواره برای جهانیان پیام‌آور دوستی و محبت بوده‌اند، همه ما باید حافظان مرزهای ایران فرهنگی باشیم و از میراث عظیم هنرمندان و دانشمندان به بهترین شکل ممکن نگهداری کنیم.

در این نمایشگاه، آثار ۳۷ هنرمند به نمایش درآمده است. همچنین در ادامه برنامه‌های همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با دانشگاه سوره سه نشست‌ علمی در این دانشگاه برگزار می‌شود.

منبع: ایکنا

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: