مهدوی دامغانی: دکتر شهیدی استاد علاّمه و «سیّد الطائفه» بود

1393/10/23 ۱۳:۱۳

مهدوی دامغانی: دکتر شهیدی استاد علاّمه و «سیّد الطائفه» بود

دکتر احمد مهدوی دامغانی درباره شخصیت دکتر شهیدی می‌نویسد: او به معنای واقعی در زمان ما «سیّد» شناخته می‎شد و منِ بنده همواره از آن استاد علاّمه به «سیّد الطائفه» تعبیر می‎کردم. دکتر احمد مهدوی دامغانی: منِ بیچاره که در بیش از شصت سال از عمرم را به نعمت دوستی و در حقیقت « اُخوّت شرعیِ» رضوان جایگاه دکتر سیّد جعفر شهیدی حَشَرَه اله مع اجداالله الطّاهرین، متنعم بوده‎ام و اینک جُز بیان اشتیاق و شرح درد فراق او چه می‎توانم عرض کنم؟

 

 

دکتر احمد مهدوی دامغانی درباره شخصیت دکتر شهیدی می‌نویسد: او به معنای واقعی در زمان ما «سیّد» شناخته میشد و منِ بنده همواره از آن استاد علاّمه به «سیّد الطائفه» تعبیر میکردم.

دکتر احمد مهدوی دامغانی: منِ بیچاره که در بیش از شصت سال از عمرم را به نعمت دوستی و در حقیقت « اُخوّت شرعیِ» رضوان جایگاه دکتر سیّد جعفر شهیدی حَشَرَه اله مع اجداالله الطّاهرین، متنعم بودهام و اینک جُز بیان اشتیاق و شرح درد فراق او چه میتوانم عرض کنم؟

دربارۀ آن عالمِ جلیلالقدر که پیش از آن که استاد اساتید حاضر و شاید استاد اساتیدِ استادان جوان حاضر گردد و اهل تحصیل منظّم و مرتّبی را طی کرده و به مراتب عالیه با درک محضر منّور خلد مقام حضرت مستطاب آیت الله العظمی الخوئی قدس الله رُوحه نائل گردیده است و پس از مراجعت از نجف اشرف، این مهد علمی عظیم الشأن هزار سال تشیّع که لَمسَجِدُ اُسّسَ علی التقوێ من اولّ یومِ و صفی از آنست.

از تعالیم بزرگترین رجال علم و ادب و عرفان در سال‌های ۱۳۲۷ تا ۱۳۴۰ بهرهمند شده و سرآمد اختران خود گشته و سپس در کسوت استادی شاگردان بسیاری را در عرصه ادب و فرهنگ ایران اسلامی تربیت فرموده است و به علاوه تصحیح و تحقیق کتاب عظیم « لغت نامه » مرحوم علاّمه دهخدا را عهدهدار شده است و به تألیف و ترجمه بسیاری از کتب سودمند موفق شده است و به تفصیل هم نمیتوان حق مطلب را ادا کرد تا چه رسد به چند سطری مختصر.

امیدوارم اگر به دو بیت حضرت مولانای رومی درباره ضیاءالحق حسامالدین ، تَمثُّل و استشهاد کنم حمل بر مبالغه نشود که:

مدح تعریف است و تَخریقِ حجاب     فارغ است از مدح و تعریف آفتاب

مادحِ خورشید مدّاح خود است         که دو چشمم روشن و نا مُرمَد است

مرحوم دکتر شهیدی علاوه بر علوم و فضایلی که به آن اشاره کردم، به مقتضای حدیث شریف که «العلمُ نورً یقدِفه الله فی قلب من یشاد» از آن علم که درس نیست قلب و روحش منوّر شده بود، به بسیاری از صفات و خُلقیّات حسنه متّصف و  مزیّن شده بود.

مردی متواضع و خَدوم و بسیار خیرخواه و سعادتمند بود آزادهای بود که مال در کف او قرار نداشت از رقّت احساس و سعۀ صدَر و لطافتِ طبع و ظرافتِ ذوق و سَماحتِ خلق، با دنیاداری و مال اندوزی و یا معارضه و مُنافثه در مسائل مادی و جاهطلبی به کلی برکنار بود، خانۀ وسیع و کتابخانه نفیس خود را وقف عامّ فرمود، همۀ آثار سودمند علمی و ادبی او در حال حاضر از مراجع موثّق تحقیقات ادبی است.

او به معنای واقعی در زمان ما «سیّد» شناخته میشد و من بنده همواره از آن استاد علاّمه به «سیّد الطائفه» تعبیر میکردم .حق تعالی انشاءالله روح مطهّر او را بدرجات عالیهی قُرب ارتقا دهاد و به معدودی از همدوره‏ایهای دانشگاهی آن مرحوم که در حال حاضر از اساطین اویند عمر دراز مرحمت فرماید و به شاگردان وفادر او که همسر با وفای من بنده دکتر تاجماه آصفی هم از چنان افتخاری برخوردار است توفیق سرمشق قرار دادن او را در تَتبّع و تحقیق مطالب ادبی ارزانی فرماید.

خبرگزاری ایبنا

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: