دختر نارنج و ترنج

1393/10/1 ۱۱:۱۹

دختر نارنج و ترنج

دختر نارنج و ترنج از مجموعه قصه‌های ایرانی و گنجینه فرهنگ مردم است که توسط سید ابوالقاسم انجوی شیرازی گردآوری و تألیف شده است. قصه‌های این مجلد از ناب‌ترین قصه‌های عامیانه ایرانی است که در دهه‌های چهل و پنجاه توسط زنده‌یاد انجوی شیرازی گردآوری شده است. وی در حدود 15 جلد کتاب درباره فرهنگ‌عامه نوشته و اکنون پس از گذشت 40 سال بعد از طبقه‌بندی قصه‌ها، کدگذاری و روایت‌های جهانی هر قصه ایرانی، این مجموعه توسط انتشارات امیرکبیر منتشر شده است. سیدابوالقاسم انجوی شیرازی (1372-1300) پدرش صدرالعلما از مخالفان رضاشاه که پس از واقعه گوهرشاد با خانواده به تهران تبعید شد. انجوی در تهران به حلقه دوستان هدایت پیوست و مدتی سردبیر روزنامه‌های رعد و آتشبار شد و با خاندان پهلوی به مبارزه پرداخت و پس از کودتای 1332 چهارده ماه به جزیره خارک تبعید شد.

 

 

دختر نارنج و ترنج از مجموعه قصه‌های ایرانی و گنجینه فرهنگ مردم است که توسط سید ابوالقاسم انجوی شیرازی گردآوری و تألیف شده است.

قصه‌های این مجلد از ناب‌ترین قصه‌های عامیانه ایرانی است که در دهه‌های چهل و پنجاه توسط زنده‌یاد انجوی شیرازی گردآوری شده است.

وی در حدود 15 جلد کتاب درباره فرهنگ‌عامه نوشته و اکنون پس از گذشت 40 سال بعد از طبقه‌بندی قصه‌ها، کدگذاری و روایت‌های جهانی هر قصه ایرانی، این مجموعه توسط انتشارات امیرکبیر منتشر شده است. سیدابوالقاسم انجوی شیرازی (1372-1300) پدرش صدرالعلما از مخالفان رضاشاه که پس از واقعه گوهرشاد با خانواده به تهران تبعید شد. انجوی در تهران به حلقه دوستان هدایت پیوست و مدتی سردبیر روزنامه‌های رعد و آتشبار شد و با خاندان پهلوی به مبارزه پرداخت و پس از کودتای 1332 چهارده ماه به جزیره خارک تبعید شد.

انجوی نیمه دوم عمر خود را با فعالیت‌های فرهنگی سپری کرد و به تصحیح دیوان حافظ، گردآوری سفینه غزل و گزیده‌ای از دیوان شمس پرداخت. مهم‌ترین فعالیت فرهنگی وی تاسیس مرکز فرهنگ مردم بود که با همکاری 5000 فرهنگیار از سراسر ایران به گردآوری فرهنگ مردم ایران پرداخت و 13 جلد کتاب فرهنگ مردم از جمله کتاب حاضر را منتشر کرد و سرانجام خانه مسکونی خود و آرشیو بزرگ فرهنگ مردم ایران را به صورت وقف در اختیار مرکز فرهنگ مردم صدا و سیما قرار داد و در بیستم شهریور 1372 درگذشت.

این کتاب با پژوهش سید احمد وکیلیان در 480 صفحه از سوی انتشارات امیرکبیر در سال 93 منتشر شده است.

کتابخانه مجلس شورای اسلامی

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: