جست و جو در سنت ادبی ایران باستان در گفت و گو با بدرالزمان قریب

1399/5/8 ۰۴:۳۰

جست و جو در سنت ادبی ایران باستان در گفت و گو با بدرالزمان قریب

زبان سغدی یکی از زبانهای گروه شرقی ایران میانه، زبان ناحیۀ سغد، واقع در میان دو رود سیحون و جیحون، بوده است و در طول قرنهای دوم تا دوازدهم میلادی مهم ترین زبان ایرانی در آسیای مرکزی، زبان تجاری جادۀ ابریشم و ابزار ارتباط و پیوند فرهنگهای سرزمین های شرقی و غربی آسیا به شمار رفته است. بررسی و مطالعۀ آثار این زبان، که از نظر تنوع حجم ادبیات مکتوب مهم ترین زبان ایرانی میانۀ شرقی است، از ابتدای قرن بیستم و با کشف گنجینۀ تورفان در ترکستان چین آغاز شده است.

علی اصغر محمدخانی: زبان سغدی یکی از زبانهای گروه شرقی ایران میانه، زبان ناحیۀ سغد، واقع در میان دو رود سیحون و جیحون، بوده است و در طول قرنهای دوم تا دوازدهم میلادی مهم ترین زبان ایرانی در آسیای مرکزی، زبان تجاری جادۀ ابریشم و ابزار ارتباط و پیوند فرهنگهای سرزمین های شرقی و غربی آسیا به شمار رفته است. بررسی و مطالعۀ آثار این زبان، که از نظر تنوع حجم ادبیات مکتوب مهم ترین زبان ایرانی میانۀ شرقی است، از ابتدای قرن بیستم و با کشف گنجینۀ تورفان در ترکستان چین آغاز شده است.

خانم دکتر بدرالزمان قریب ایران شناس برجستخ و سغدی دان تراز اول کشور است که پژوهشهای او در فارسی باستان، اوستا، زبانهای ایرانی میانۀ شرقی شهرت جهانی دارد و کتاب فرهنگ سغدی تألیف ایشان از منابع و مآخذ مهم این حوزۀ زبانی است. گفت و گوی این شمارۀ کتاب ماه با استاد بدرالزمان قریب است که با حضور دکتر زهره زرشناس، دکتر ابوالقاسم اسماعیل پور و دکتر مجتبی منشی زاده انجام یافته است و با پرسشی دربارۀ تولد و تحصیلات استاد آغاز می شود.

کتاب ماه ادبیات و فلسفه خرداد 1382 شماره 68

 

دریافت مقاله

منبع: پرتال جامع علوم انسانی

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: