قله دماوند فرو می‌ریزد؟

1393/4/31 ۱۱:۲۱

قله دماوند فرو می‌ریزد؟

سال‌هاست دوستداران محیط زیست، نسبت به برداشت‌های وسیع پوکه از معادن دماوند به ویژه در ارتفاعات بالا و آسیب دیدن قله دماوند هشدار می‌دهند.

 

سال‌هاست دوستداران محیط زیست، نسبت به برداشت‌های وسیع پوکه از معادن دماوند به ویژه در ارتفاعات بالا و آسیب دیدن قله دماوند هشدار می‌دهند.

به نقل از روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران، ابراز نگرانی راجع به سرنوشت قله دماوند در حالی است که سال هاست دوستداران محیط زیست، نسبت به برداشت‌های وسیع پوکه از معادن دماوند به ویژه در ارتفاعات بالا، هشدار می‌دهند، از این رو بازدید مشترکی از سوی محمد پورعمران، رییس سازمان صنعت معدن وتجارت مازندران و همچنین بزرگ نیا، مدیرکل میراث فرهنگی مازندران از معادن اطراف قله دماوند انجام شد.

در این نشست مشترک که با مدیرعامل شرکت ملارکه در محل معدن انجام شد، محمدپورعمران اظهار کرد: پوکه، در ساختمان سازی به کار می‌رود و دماوند یکی از منابع این ماده معدنی است. با این حال به دلیل ساختار خاک این کوه که انسجام و چسبندگی ندارد، هر گونه فعالیت معدنی در آن که مستلزم حفاری‌های متعددی و راهسازی های وسیع برای رسیدن به معدن است، باعث ریزش تدریجی کوه می‌شود. این مساله در ارتفاعات بالاتر، نمود بیشتری دارد و خطرناک است.

رییس سازمان صنعت معدن وتجارت مازندران ضمن حمایت از سرمایه‌گذاری درعرصه‌های صنعتی و معدنی اظهار کرد: ازآنجاییکه این معادن در اشتغالزایی جوانان و همچنین تامین پوکه در سطح کشور نقش بسزایی دارد، باید تدابیری اتخاذ شود تا بتوان این سرمایه‌گذاری و اشتغالزایی را به بخش دیگری سوق داد تا شاهد معضلات دیگری نباشیم. هرگونه خسارت و ضرر و زیان معدن داران باید به صورت تفاهمی حل وفصل شود.

پورعمران با اشاره به اهمیت قله دماوند ادامه داد: به دلیل اهمیت این قله به عنوان بام ایران، سازمان صنعت معدن وتجارت آمادگی خود را برای کمک به ثبت جهانی شدن نام دماوند، اعلام می‌کند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران با اشاره به اینکه این سازمان و مجموعه میراث فرهنگی خواستار بازدید از این معادن شده‌اند، گفت: از طریق این دو سازمان، هرچه زودتر شرایط برای رفع مشکلات این بخش فراهم می‌شود.

خبرگزاری ایسنا

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: