نکوداشت نیم قرن فعالیت دفتر نشر فرهنگ اسلامی

1397/8/30 ۰۸:۴۰

نکوداشت نیم قرن فعالیت دفتر نشر فرهنگ اسلامی

آیین بزرگداشت دفتر نشر فرهنگ اسلامی با حضور اندیشمندان حوزه فرهنگ، در سالن همایش‌های پژوهشگاه، فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد. در ابتدای این جلسه، نیکنام حسین‌پور، دبیر هفته کتاب و مدیر عامل خانه کتاب در سخنانی اظهار کرد: در دهه ۵۰، نسل جوانان ایرانی به شدت تشنه آگاهی بودند، برای همین این دفتر شکل گرفت و امیدوارم در آینده با قدرت راه خود را ادامه دهد.

 

 

آیین بزرگداشت دفتر نشر فرهنگ اسلامی با حضور اندیشمندان حوزه فرهنگ، در سالن همایش‌های پژوهشگاه، فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد.

در ابتدای این جلسه، نیکنام حسین‌پور، دبیر هفته کتاب و مدیر عامل خانه کتاب در سخنانی اظهار کرد: در دهه ۵۰، نسل جوانان ایرانی به شدت تشنه آگاهی بودند، برای همین این دفتر شکل گرفت و امیدوارم در آینده با قدرت راه خود را ادامه دهد.

وی افزود: موسسه خانه کتاب امسال برنامه‌های متنوعی دارد. برای همین از نمایشگاه کتاب تا به امروز کارهای بسیاری تولید شده است. از دیگر اقدامات خانه کتاب بازدید از پیشکسوتان است تا بتوانیم از احوالشان خبردار شده تا حد توان نیازهایشان را بر طرف کنیم. کارهای دیگری نیز انجام شده که تا همه آنها رسانه‌ای خواهد شد.

محسن چینی‌فروشان، مدیرعامل دفتر نشر فرهنگ اسلامی در آئین تجلیل از این دفتر که عصر دوشنبه ۲۸ آبان در پژوهشگاه فرهنگ و هنر و معماری برگزار شد، بیان کرد: زمانی فکر می‌کردم چه شد که در آن سال‌ها عده‌ای به فکر ایجاد دفتر نشر فرهنگ اسلامی افتادند. در تاسیس و ادامه راه این دفتر خون‌دل‌های بسیاری خورده شد و این وظیفه ما را سنگین‌تر می‌کند که این امانت را درست به نسل آینده منتقل کنیم. خیلی تیزهوشی و موقعیت‌سنجی نیاز بود تا آن زمان چنین دفتری تاسیس شود.

وی افزود: شرایط سال‌های ۵۱ تا ۵۶ کشور شرایط بسیار خاصی بود. بعد از ۱۵ خرداد ۴۲ و اتفاقاتی که رخ داد،رژیم دو حرکت انجام داد؛ یک حرکت سرکوب و دیگری حرکت فرهنگی بود. بعد از سال ۴۲ اتفاقات فرهنگی بزرگی در کشور رخ داد که نگاهی به تاریخ تاسیس بسیاری از موسسات فرهنگی این را نشان می‌دهد. از جمله آن‌ها مجلات پیک، کانون پرورش فکری، سازمان پیشاهنگی و سازمان جوانان هلال‌احمر بود و در راس همه این سازمان‌ها نیز آدم‌های بانفوذی مسئولیت داشتند. در مقابل این چنین حرکتی در آن سال‌ها، مبارزه فرهنگی کمتر دیده می‌شد و حرکت‌ها بیشتر مسلحانه و سیاسی بود. از سال‌های ۵۱ و ۵۲ به بعد ضرورت مبارزه فرهنگی بیشتر احساس شد. آن سال‌ها مجموعه‌ای از عناصر و عمدتا شاگردان امام خمینی (ره) که ۱۵ خرداد را درک کرده بودند وارد مبارزات فرهنگی شدند که همه این مبارزات فرهنگی بستری برای وقوع یک انقلاب فرهنگی بود.

مدیرعامل دفتر نشر فرهنگ اسلامی گفت: انتقال درست فرهنگ اسلام و انقلاب، وظیفه مراکزی همچون دفتر نشر فرهنگ اسلامی را که هم فرهنگی و هم اسلامی است، سنگین‌تر می‌کند. شهید باهنر، شهید بهشتی، مرحوم سیدرضا برقعی و زنده‌یاد گل‌زاده غفوری در راستای این اهداف دفتر نشر را تاسیس کردند. پشتوانه‌های قوی از بازار نیز این مجموعه را حمایت می‌کردند. این امانت باید درست به دست آیندگان سپرده شود و اهداف اولیه آن فراموش نشود.

در بخش دیگری از این مراسم علی موسوی گرمارودی گفت: دفتر نشر هرگز التقاطی نشد و این امتیاز بسیار مهمی است که این مرکز از آن برخوردار است.

وی بعد از سخنان کوتاه خود، اشعاری در مدح حضرت امیر(ع) خواند. این بخش از برنامه باتشویق فراوان حضار رو به رو شد. غلامرضا امامی، نویسنده، سخنران بعدی این مراسم بود. وی ظهار کرد: من هیچ‌گاه در مراسم تجلیل از مردگان و زندگان شرکت نمی‌کنم، چون تملق مرا آزار می‌دهد، ولی در این مراسم با پای دل حاضر شدم.

وی اضافه کرد: نقطعه قوت آثار دفتر نشر، چاپ مجموعه کتاب علامه جعفری بود. این دفتر همچنین جوایز بسیاری تا به امروز کسب کرده است که نشان از موفقیت این دفتر دارد.

محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین بزرگداشت دفتر نشر فرهنگ اسلامی، بیان کرد: بسیاری از نامداران دینی این سرزمین آثار اولشان را در این دفتر چاپ کردند. جا دارد مجموعه‌‌ای از تاریخ شفاهی کسانی که در طول سال‌ها به نوعی با این دفتر گره خورده‌اند، تهیه شود.

جوادی بیان کرد: خیلی جاها سفیدی‌ها منشأ ایمان هستند، ولی در متون روایی ما آمده که دوره‌ای می‌آید که مردمانش از سیاهی‌هایی که روی سپیدی‌ها نوشته شده، یعنی کتاب که منشأ احیای اخلاقیات و ایمان است، بهره می‌برند.

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: دفتر نشر فرهنگ اسلامی طرح‌هایی داشته و دارد که واقعا هم موفق بوده‌اند، به‌ویژه استقامتی که در این مسیر نشان داده ارزشمند است و امیدوارم همین‌طور این مسیر را ادامه دهد. امیدوارم این مرکز بتواند این استقامت را برای آینده نیز حفظ کند. دفتر نشر فرهنگ اسلامی به‌عنوان مأموریت خود برای نسل جوان وظیفه مهمی برعهده دارد که بتواند این اعتبار را همچنان داشته باشد که به‌عنوان مرجعی برای کتاب‌های اسلامی باشد.

وی گفت: یکی از بهترین خیرات و صدقات، خیریه فرهنگ است. در کشورهایی که با تصویر غلط از اسلام مشکلاتی برای مسلمانان به‌وجود آمده،بهترین صدقه‌ها ترجمه آثار اصیل و ارزشمند اسلامی به زبان عربی است که در دسترس مردم آن کشورها قرار گیرد.

جوادی در پایان تصریح کرد: امیدوارم تمام کسانی که از ابتدا تاکنون اعم از موسسان و پایه‌گذاران تا بزرگانی که امروز در دفتر نشر فرهنگ اسلامی مسئولیت دارند، سعی‌شان مشکور و مورد رضایت خداوند باشد.در بخش انتهایی مراسم، از زحمات مهندس محسن چینی‌فروشان تجلیل شد. همچنین از عباس ملکی، حسین مهدیان و مریم برقعی تجلیل به عمل آمد.

منبع: ایبنا

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: