بررسی جایگاه کتاب «فلسفه سیاسی چیست؟» در منظومه فکری لئو اشتراوس

1397/5/10 ۱۶:۴۲

بررسی جایگاه کتاب «فلسفه سیاسی چیست؟» در منظومه فکری لئو اشتراوس

به همت فروشگاه پرنده آبی(انتشارات علمی و فرهنگی) با حضور کارشناسان جایگاه کتاب فلسفه سیاسی چیست؟ در منظومه فکری لئو اشتراوس بررسی می شود. همچنین در این نشست ضرروتهای ترجمه و بازنگری کتاب فلسفه سیاسی چیست؟ مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

 

به همت فروشگاه پرنده آبی(انتشارات علمی و فرهنگی) با حضور کارشناسان جایگاه کتاب فلسفه سیاسی چیست؟ در منظومه فکری لئو اشتراوس بررسی می شود.

همچنین در این نشست ضرروتهای ترجمه و بازنگری کتاب فلسفه سیاسی چیست؟ مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

لئو اشتراوس (Leo Strauss)‏ (۲۰ سپتامبر ۱۸۹۹ در کیرشن آلمان – ۱۸ اکتبر ۱۹۷۳ در آناپولیس آمریکا) نظریه‌پرداز و مورخِ فلسفه سیاسی آلمانی - آمریکایی بود..

وی از تأثیرگذارترین نظریه‌پردازان فلسفه سیاسی قرن بیستم محسوب می‌شود. وی شاگردان زیادی را در دانشگاه شیکاگو تربیت کرد و محققان برجسته‌ای که به اشتراوسی‌ها معروف هستند، از مکتب فکری او پیروی می‌کنند. روش منحصربفرد و پیچیده اشتراوس در تفسیر آثار و اعتقادات نویسندگان بزرگ و انتقادات وی از مدرنیته باعث شده تا اشتراوس و مکتب فکری او مخالفان زیادی نیز داشته باشند.

بیشتر آثار اشتراوس به تفسیر متون قدیمی تاریخ فلسفه به ویژه آثار افلاطون و ارسطو اختصاص دارد که برای تفسیر آن‌ها از آثار فلاسفه مسلمان و یهودی قرون وسطی همچون ابن میمون و فارابی بهره می‌گیرد. وی از منتقدان فلسفه مدرن است و معتقد است که دیدگاه‌های فلاسفه قدیمی و ادیان وحیانی به مراتب محکم‌تر از نظرات پایه‌گذاران فکری مدرنیته همچون ماکیاولی، هابز، لاک و روسو بوده‌است و تلاش دارد تا نشان دهد که فلاسفه مدرن تنها با نادیده گرفتن استدلال‌های فلاسفه قدیمی توانسته‌اند بر آن‌ها پیروز شوند.

این نشست با حضور دکتر فرهنگ رجایی استاد تمام گروه فلسفه سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه کارلتون و رئیس دانشکده علوم انسانی این دانشگاه‌ و مترجم این اثر و حسینعلی نوذری استاد دانشگاه و مترجم برپا می شود.

نشست مذکور ۱۸ مردادماه از ساعت ۱۹ در خیابان نلسون ماندلال(جردن) بعد از بلوار گلشهر، خیابان گلفام، فروشگاهه پرنده آبی انجام می شود.

منبع: مهر

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: