1397/1/27 ۱۳:۳۷
دکتر بیانی از نخستین نسل فهرست نویسان و نسخه شناسان عصر معاصر است و افزون بر استادی در ادبیات فارسی، برگزاری کلاس کتابداری (1317 ش) نمایشگاه های نفایس خطی ( 1328 ش) و کلاس خوشنویسی (1329 ش) را پایه گذاری کرده است. بیانی از عاشقان و خادمان میراث فرهنگی و تأثیرگذارترین شخصیت های فرهنگی هنری سدۀ اخیر بشمار می رود ولی با این حال چنان که شایسته و بایستۀ وی است، به نسل جوان معرفی نشده است.
گزارش ها، اطلاعات و تحلیل های دکتر بیانی بر پایۀ مطالعات و آثاری که پیشینیان به یادگار گذاشته اند در اختیار ما نباشد، هرگونه پژوهش و تحقیقی که انجام شود کاستی های نسبی خود را خواهد داشت و پژوهش هایی از این دست شاید هیچ گاه به کمال مطلوب مؤلف یا خواننده دست نیابد. گزارش ها، اطلاعات و تحلیل های دکتر بیانی بر پایۀ مطالعات و آثاری که دیده بود، استوار بوده و طبیعی است که امروزه اطلاعات ما بر پایۀ منابع نویافته و با گسترش چاپ و نشر رشته های دانشگاهی رو به افزایش است.
کتاب پیش رو نخست به زندگی حرفه ای دکتر بیانی می پردازد و جامع ترین گزارشی است که تاکنون از زندگانی این مرد کتاب دوست تهیه شده است، پس از آن به نقد و بررسی کتاب «احوال و آثار خوشنویسان» پرداخته شده و در فصلی دیگر ، کتابشناسی توصیفی دیگر آثار دکتر بیانی جای گرفته و در پایان نیز نمایه ای تخصصی برای اهل تحقیق فراهم شده است.
از جمله مزایای کتاب آوردن دو دسته تصویر است؛ نخست نمونه هایی از اسناد و احکام و مکاتبات است و دو دیگر تصاویر رقعه ها و نسخه هایی که کمتر دیده شده و در دورۀ دکتر بیانی امکان نشر رنگی و باکیفیت آنها فراهم نبوده است.
قلیچ خانی، حمیدرضا، پنجاه سال با دکتر مهدی بیانی (1346 – 1396 ش)، تهران، سازمان اسناد و کتابخانۀ ملی جمهوری اسلامی ایران، 270 صفحه، قطع: رحلی، 1396.
منبع: میراث مکتوب
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید