تحلیل نامه‌های سنایی در مرکز فرهنگی شهر کتاب

1397/1/14 ۱۳:۰۲

تحلیل نامه‌های سنایی در مرکز فرهنگی شهر کتاب

بیستمین نشست از سلسله نشست‌های سنایی به بررسی و تحلیل نامه‌های سنایی می‌پردازد که به عنوان مکاتیب سنایی معروف است. سنت ترسل و نامه‌نگاری در ایران، جریانی عمیق و ریشه‌دار است. این جریان در طول زمان، ضمن حفظ سنت‌های مرسوم ترسل، همگام با تحولات اجتماعی، نوآوری‌های بسیاری داشته است به ویژه زمانی که صوفیه ترسل را یکی از راه‌های تعالیم خود قرار دادند و به این وسیله شیوه و سبکی جدید در ترسل به وجود آوردند. مکاتیب سنایی یکی از نمونه‌های برجسته‌ی نثر فارسی در اواخر قرن پنجم و ربع اول قرن ششم است. آنچه که به عنوان مکاتیب سنایی شناخته می‌شود هفده نامه است که شامل اخوانیات (نامه‌های دوستانه) و سلطانیات (نامه‌های رسمی ) سنایی است.

 

بیستمین نشست از سلسله نشست‌های سنایی به بررسی و تحلیل نامه‌های سنایی می‌پردازد که به عنوان مکاتیب سنایی معروف است.

سنت ترسل و نامه‌نگاری در ایران، جریانی عمیق و ریشه‌دار است. این جریان در طول زمان، ضمن حفظ سنت‌های مرسوم ترسل، همگام با تحولات اجتماعی، نوآوری‌های بسیاری داشته است به ویژه زمانی که صوفیه ترسل را یکی از راه‌های تعالیم خود قرار دادند و به این وسیله شیوه و سبکی جدید در ترسل به وجود آوردند. مکاتیب سنایی یکی از نمونه‌های برجسته‌ی نثر فارسی در اواخر قرن پنجم و ربع اول قرن ششم است. آنچه که به عنوان مکاتیب سنایی شناخته می‌شود هفده نامه است که شامل اخوانیات (نامه‌های دوستانه) و سلطانیات (نامه‌های رسمی ) سنایی است.

بیستمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ی سنایی در روز چهارشنبه 22 فروردین ساعت 16:30 به بررسی و تحلیل نامه‌های سنایی اختصاص دارد که با سخنرانی دکتر بهرام پروین گنابادی (استاد دانشگاه و پژوهشگر ) در مرکز فرهنگی شهرکتاب خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست )، نبش کوچه سوم برگزار می‌شود و ورود برای علاقه‌مندان آزاد است.

 

 

 

 

 

 

 

 

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: