1395/8/1 ۱۱:۴۵
عبدالمهدی مستکین، معاون فرهنگی کمیسیون ملی یونسکو در ایران در نشست تخصصی پایتخت کتاب ایران در بخش جنبی نمایشگاه کتاب تبریز گفت: جشنواره «انتخاب پایتخت کتاب ایران» میتواند سرآغاز مسیری جدی و خوش یمن در عرصه کتاب و کتابخوانی باشد و جا دارد تمام نهادهای دولتی و تشکلهای مردمی و خصوصی در این مسیر با یکدیگر همراه و همدل باشند.
عبدالمهدی مستکین، معاون فرهنگی کمیسیون ملی یونسکو در ایران در نشست تخصصی پایتخت کتاب ایران در بخش جنبی نمایشگاه کتاب تبریز گفت: جشنواره «انتخاب پایتخت کتاب ایران» میتواند سرآغاز مسیری جدی و خوش یمن در عرصه کتاب و کتابخوانی باشد و جا دارد تمام نهادهای دولتی و تشکلهای مردمی و خصوصی در این مسیر با یکدیگر همراه و همدل باشند. عبدالمهدی مستکین، معاون فرهنگی کمیسیون ملی یونسکو در ایران در نشست تخصصی پایتخت کتاب ایران در بخش جنبی نمایشگاه کتاب تبریز، گفت: یونسکو از سال ۲۰۰۱ با تدوین و اجرای برنامهای اقدام به انتخاب پایتخت جهانی کتاب کرد. این اقدام با توجه به مولفههای متعددی مانند بهبود فضای کسب و کار ناشران، ترویج فرهنگ کتابخوانی و توجه به زیرساختهای فرهنگی از جمله ساخت کتابخانه و توسعه فضاهای رشد برای کتابخوانی صورت میپذیرد.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره انتخاب پایتخت کتاب ایران، اظهار کرد: از دو سال پیش و با پیشنهادی که از طرف دفتر فرهنگی یونسکو در ایران و با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفت، تصمیم بر آن شد تا پایتخت کتاب ایران انتخاب شود و هدف از این برنامه هم افزایش فعالیتهای فراگیر در زمینه کتاب و کتابخوانی بود بهنحوی که مقوله کتابخوانی بهعنوان یکی از اولویتهای تمام شهروندان ایرانی در نظر گرفته شود.
معاون فرهنگی کمیسیون ملی یونسکو در ایران با اشاره به الگوسازی کشورهای توسعهیافته در امر کتاب و ضرورت مشارکت تشکلهای مردمی و بخش خصوصی در کنار نهادهای دولتی، بیان کرد: تلاش برای توسعه فرهنگی کشور، یکی از نیازهایی است که نباید از آن غفلت کرد که این نیز همدلی و همراهی همه نهادها را میطلبد. جشنواره «انتخاب پایتخت کتاب ایران» میتواند سرآغاز مسیری جدی و خوش یمن در عرصه کتاب و کتابخوانی باشد و جا دارد تمام نهادهای دولتی و تشکلهای مردمی و خصوصی در این مسیر با یکدیگر همراه و همدل باشند.
مستکین با بیان اینکه یونسکو هر سال یک شهر را بهعنوان پایتخت کتاب معرفی میکند، اظهار کرد: این طرح برای صلح، امنیت و ترویج فرهنگ و کتابخوانی طرحریزی شده است. حقیقت این است که اگر عنصر فرهنگ در هر دیاری و در هر کشوری شکل گرفته و بالنده شود، آن کشور را در مسیر توسعه قرار خواهد داد.
وی در ایران با اشاره به مفهوم و گستره عنوان کتاب، بیان کرد: کل زندگی انسان یک کتاب است، حاصل زندگی برخی آدمها یک جمله بیشتر نیست، چراکه مستغرق در زندگی مادی هستند، اما بعضی انسانها کتاب زندگیشان صدها جلد است و از لحظات زندگانی بهترین بهره را برده و بیشترین اثر را بجا گذاشتهاند.
معاون فرهنگی کمیسیون ملی یونسکو در ایران با اشاره به مشکلات و آسیبهای حوزه فرهنگسازی برای کتابخوانی، گفت: باید مسائل مختلفی را در این حوزه در نظر بگیریم که یکی از این مسائل مقوله اقتصاد است.
مستکین با اشاره به اهمیت مقوله فرهنگ و با اشاره به اینکه فرهنگ از دو واژه «فر» به معنای نور و «هنگ» به معنی آهنگ و قصد رسیدن تشکیل یافته است، اظهار کرد: انسانهای فرهنگی و کسانی که دغدغه فرهنگ دارند، افرادی با کردار الهی هستند که به سمت تعالی حرکت میکنند.
وی افزود: از منظر ابنسینا ساحت زندگی به دو دسته تقسیم میشود، ساحت «زیست» و «به زیست» که ساحت زیست ساحت بقا و درگیری و زندگی حیوانی و نباتی است، اما ساحت «به زیست» همان ساحت اتفاقات عرصه فرهنگ است و معنای انسان در این حوزه تفسیر میشود.
چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز و چهارمین نمایشگاه قرآن و عترت از بیستوششم مهر تا یکم آبانماه جاری از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۰ در محل نمایشگاه بینالمللی تبریز برپاست.
منبع: ایبنا
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید