کتاب فرهنگ تصویری نمادها و اسطوره ها (1)

1395/3/25 ۱۲:۵۹

 کتاب فرهنگ تصویری نمادها و اسطوره ها (1)

اصطلاح سمبل در فارسی به نماد ترجمه شده است، از ریشه مصدر یونانی سمبالین«symballein» به معنای به هم پیوستن گرفته شده است. سمبالین در زبان یونانی باستان به معنای «نشان »، «مظهر»،« نمود » و «علامت» نیز به کار رفته است. در جهان هنر و ادبیات سمبولیسم مکتب ادبی و هنری است که در سال 1880 میلادی بوجود آمد.

 

صورت ها و صورتک ها، آدم ها و شمایل انسانی

 

اصطلاح سمبل در فارسی به نماد ترجمه شده است، از ریشه مصدر یونانی سمبالین«symballein» به معنای به هم پیوستن گرفته شده است. سمبالین در زبان یونانی باستان به معنای «نشان »، «مظهر»،« نمود » و «علامت» نیز به کار رفته است. در جهان هنر و ادبیات سمبولیسم مکتب ادبی و هنری است که در سال 1880 میلادی بوجود آمد. این سبک به شکل های مختلفی در نقاشی و سینما نیز ظهور کرد. عده ای معتقدند پس از ورود انسان به مرحله مدرنیت و شهرنشینی، نمادها به تدریج از صحنه ناخود آگاه ذهن به سوی اعماق بی انتهای ناخودآگاه رانده شدند و تنها سه پدیده مذهب، هنر و عرفان است که تا هنوز هم به نمادها وفادار ماندند. میرچا الیاده متفکر معروف معتقد است: جوامع کهن از اسطوره برای تسلط بر جهان استفاده می کردند در حالی که انسان امروزی از علم استفاده می کند. اساطیر در زمره ناشناخته ترین و پررمز  و رازترین گستره ها در حوزه دانش و فرهنگ بشری به شمار

می رود. در این کتاب گزیده ای از اشکال و تصاویر اسطوره ای از فرهنگ های مختلف بشری گرد آوری شده است و دراختیار علاقمندان قرار گرفته است که امید است مورد توجه قرار گیرد.

فهرست مطالب

مقدمه

آدم ها و شمایل انسانی ها

صورت ها و صورتک ها

دین و مذاهب

تمدن یونان و روم

تمدن آمریکاب لاتین (سرخپوشان، مایا، اینگا، آزتک، و ...)

تمدن مصر

تمدن شرقی (ژاپن)

تمدن آفریقایی، اقوام بدوی

تمدن غربی و اروپایی

کتاب فرهنگ تصویری نمادها و اسطوره ها (1): صورت ها و صورتک ها، آدم ها و شمایل انسانی به نگارش پدرام حکیم زاده، صفحه آرایی مهدیه مهدویان، انتشارات تهران: شهر پدرام، 1393، 54 ص. : مصور؛ 21× 28 س م.، شمارگان 100 نسخه، با قیمت 40000 تومان روانه بازار گردید.

منبع: مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: