«یکصد سال نظام حقوقی مطبوعات در ایران» منتشر شد

1395/2/20 ۱۱:۰۶

«یکصد سال نظام حقوقی مطبوعات در ایران» منتشر شد

در معرفی این کتاب عنوان شده است: نویسنده در این اثر کوشیده است تا تغییر و تحولات تاریخی نظام حقوقی مطبوعات در ایران را از بدو پیدایش آن تا عصر حاضر در بستر تحولات تاریخی به نمایش بگذارد.

 


 

کتاب «یکصد سال نظام حقوقی مطبوعات در ایران» به قلم دکتر محمدمحسن غفوریان عضو هیات علمی جهاددانشگاهی و دانش‌آموخته‌ رشته علوم ارتباطات اجتماعی منتشر شد.

در معرفی این کتاب عنوان شده است: نویسنده در این اثر کوشیده است تا تغییر و تحولات تاریخی نظام حقوقی مطبوعات در ایران را از بدو پیدایش آن تا عصر حاضر در بستر تحولات تاریخی به نمایش بگذارد.

در این اثر شرایط قانونگذاری‌های حوزه‌ مطبوعات، در فاصله‌ زمانی یکصدساله از انقلاب مشروطیت تا عصر حاضر (بین سال‌های 1285 تا 1385 هجری شمسی) مورد تحلیل و بازکاوی قرار گرفته و از خلال اسناد و مدارک تاریخی موجود تصویری کلی از فراز و فرود نظام حقوقی مطبوعات در ایران به تصویر کشیده شده است.

این کتاب در سه فصل تنظیم شده است؛ در فصل نخست، کلیات موضوع مطرح شده، ضرورت و اهمیت موضوع، هدف اصلی تحقیق و پرسش‌های‌ کلی‌ مورد اشاره قرار گرفته و آثار مرتبط با موضوع‌ این کتاب مورد نقد و ارزیابی قرار گرفته است. در فصل دوم که در 13 گفتار تنظیم شده، تحولات تاریخی جامعه‌ ایرانی در سال‌های مصادف با شروع انقلاب مشروطیت و وقایع پس از آن تا پایان دولت اصلاحات (1385) بررسی شده است.

شش گفتار نخست این فصل با نگاهی به تحولات تاریخی ایران از مقطع زمانی وقوع انقلاب مشروطه تا پایان حاکمیت پهلوی دوم، سیر قانونگذاری‌های حوزه مطبوعات را از وضع نخستین مقررات و برپایی نخستین محاکمات پیش از تصویب قانون اول مطبوعات، تا آخرین مصوبه نظام شاهنشاهی در بهمن 57 در این عرصه یعنی «قانون مربوط به نحوه تعقیب نخست‌وزیران و وزیران و طرز تشکیل هیات منصفه» بررسی کرده است. گفتارهای هفتم تا دوازدهم این فصل فراز و فرود جریان قانونگذاری‌های حوزه مطبوعات در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی را همزمان با تحولات تاریخی این دوران در مقاطع استقرار، جنگ تحمیلی، سازندگی، حاکمیت، و اوج و افول اصلاحات به نمایش گذاشته و در گفتار پایانی این فصل به بررسی مقایسه‌ای قوانین مطبوعات (5 قانون اصلی) پرداخته است. فصل سوم و پایانی کتاب، به جمع‌بندی مطالب ارائه‌شده و نتیجه‌گیری از موضوعات مطرح‌شده اختصاص یافته است.

نویسنده در ضمایم کتاب نیز متن کامل شش مصوبه اصلی را که تحت عنوان کلی قانون مطبوعات ایران شناخته می‌شوند به کتاب افزوده است.

از جمله ویژگی‌های این اثر می‌توان به تحلیل و بررسی بالغ بر 70 قانون، لایحه قانونی، آیین‌نامه، مصوبه و نیز رأی دیوان عدالت اداری که در خلال سال‌های مورد بررسی بر حیات مطبوعات ایران موثر بوده‌اند، اشاره کرد. نویسنده همچنین تلاش کرده تا در ترسیم چشم‌انداز تحولات نظام حقوقی مطبوعات در ایران علاوه بر مستندات مربوط به مراجع قانونگذاری، از وقایع مرتبط با دادرسی‌های مطبوعاتی نیز بهره‌گیری کند.

کتاب «یکصد سال نظام حقوقی مطبوعات در ایران» در 1000 نسخه و 336 صفحه توسط سازمان انتشارات جهاددانشگاهی منتشر و در اردیبهشت ماه امسال روانه بازار کتاب شده است.

منبع: ایسنا

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: