همايشي براي حفاظت علمي از آثار فرهنگي - تاريخي

1395/2/11 ۱۳:۲۱

 همايشي براي حفاظت علمي از آثار فرهنگي - تاريخي

كميته علمي دومين همايش علم مواد وحفاظت آثار فرهنگي - تاريخي از ميان 50اصل مقاله ارسال شده به دومين همايش 23مقاله را براي ارايه شفاهي و 20 مقاله را براي بخش پوستر انتخاب كرد.


 كميته علمي دومين همايش علم مواد وحفاظت آثار فرهنگي - تاريخي از ميان 50اصل مقاله ارسال شده به دومين همايش 23مقاله را براي ارايه شفاهي و 20 مقاله را براي بخش پوستر انتخاب كرد.
 

 منيژه هاديان دهكردي دبير علمي همايش علم مواد و حفاظت آثار فرهنگي – تاريخي اظهار كرد: دومين همايش علم مواد و حفاظت آثار فرهنگي –تاريخي با همكاري پژوهشكده حفاظت و مرمت آثار تاريخي-فرهنگي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري و پژوهشگاه مواد و انرژي 13 و 14 ارديبهشت ماه در سالن اجتماعات موزه ملي ايران برگزار مي شود.
او گفت: اين همايش از پشتيباني و حمايت‌ مراكزي همچون معاونت ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري ، موزه ملي ايران، كميته ملي موزه‌هاي ايران (ايكوم)، بنياد ملي نخبگان بهره برده است.
هاديان دهكردي افزود: با توجه به ماهيت ميان رشته‌اي بودن موضوع حفاظت و مرمت آثار تاريخي – فرهنگي كه استفاده از تمامي رشته‌هاي مختلف علوم و فنون را در زمينه‌هاي مختلف مواد طبيعي و مصنوعي، روش‌ها و دستگاه‌هاي آناليز، مطالعات ساختاري آثار و غيره مي‌طلبد اعضا كميته علمي همايش از ميان تمامي متخصصان رشته‌هاي مختلف علوم تجربي، فني و مهندسي، حفاظت و مرمت و باستان‌شناسي در مراكز علمي و دانشگاهي متعدد برگزيده شدند كه داوري مقالات را نيز به عهده داشته‌اند.
وي اضافه كرد: اين امر با هدف آشنايي هر چه بيشتر اين متخصصان با دغدغه‌هاي حوزه ميراث فرهنگي و همكاري‌هاي آتي بوده است.
هاديان دهكردي با اشاره به ارائه مقالات توسط مراكز وابسته به ميراث فرهنگي و متخصصان و پژوهشگران از 12 دانشگاه و 7 موسسه و مركز تحقيقاتي ديگر افزود: از ميان مقالات دريافتي كميته علمي همايش، 23 مقاله را براي ارايه شفاهي و 20 مقاله را براي بخش پوستر انتخاب كرد.
او موضوعات اين مقالات را در زمينه‌هاي استفاده از مواد و فناوري‌هاي نوين مانند نانوذرات و كاربرد آنها در حفاظت و مرمت آثار، روش‌هاي غيرتخريبي مطالعه ساختاري آثار نظير راديگرافي و ترموگرافي مادون قرمز، مطالعه بر روي مواد و فناوري‌هاي كهن همچون آثار فلزي، لعاب و چوب، همچنين استفاده از روش‌ها و مواد دفع عوامل بيولوژيك و باستان سنجي دسته‌بندي كرد.
به گفته عضو هيأت علمي پژوهشكده حفاظت و مرمت آثار تاريخي – فرهنگي ، همزمان با نشست‌هاي تخصصي همايش 6 سخنران كليدي نيز در زمينه‌هاي مرتبط با هر يك از نشست‌ها سخنراني خواهند كرد.
او گفت: چكيده مقالات پذيرفته شده در اين همايش در يك مجلد آماده و منتشر شده كه روز همايش در اختيار شركت‌كنندگان قرار مي گيرد و طي تعامل انجام شده با تعدادي از مجلات علمي- ترويجي و علمي-پژوهشي مقالاتي كه از سطح علمي لازم برخوردار باشند در آن مجلات به چاپ خواهند رسيد.
به گفته دبير علمي همايش علم و مواد و حفاظت آثار فرهنگي –تاريخي، در اين همايش كارگاه آموزشي كاربرد روش‌هاي XRF و XRD در آناليز غير مخرب آثار باستاني با تدريس محمد رضا روستا به مدت دو ساعت در روزهاي 13 و 14 ارديبهشت از ساعت 17-19 در سالن آمفي تئاتر پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري برگزار مي شود .
همچنين كارگاه كاربرد روش هاي بازرسي فني پيشرفته در ميراث فرهنگي با تدريس امير قاسمي مدرس بين المللي دوره هاي فني مهندسي 15 ارديبهشت به مدت 8 ساعت از ساعت 9در سالن آمفي تئاتر پژوهشگاه برگزار خواهد شد.
او خاطرنشان ساخت اين كارگاه ها قابل استفاده براي متخصصان مرتبط با ميراث فرهنگي، حفاظت و مرمت آثار، حفاظت و مرمت بناهاي تاريخي، موزه‌داري و باستان‌شناسي،همچنين ساير متخصصان در رشته‌هاي شيمي، فيزيك و كليه رشته‌هاي فني و مهندسي است.
به گزارش روابط عمومي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري، وي با بيان اينكه علاقمندان مي‌توانند حد اكثر تا روز 13 ارديبهشت براي شركت در كارگاه هاي ياد شده ثبت نام كنند يادآورشد: درپايان كارگاه‌ها گواهي‌نامه معتبر به شركت كنندگان اعطا خواهد شد

منبع: ایرنا

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: