بهترين تفسير فلسفی بر قرآن كريم از آن ملاصدرا است

1386/2/25 ۰۳:۳۰

بهترين تفسير فلسفی بر قرآن كريم از آن ملاصدرا است

از ميان تفاسير فلسفی بر قرآن كريم٬ تفسير «ملاصدرا» بهترين تفسيری است كه به اين روش نگاشته شده است.



از ميان تفاسير فلسفی بر قرآن كريم٬ تفسير «ملاصدرا» بهترين تفسيری است كه به اين روش نگاشته شده است.
دكتر «محسن جهانگيری»٬ صبح امروز٬ 24 ارديبهشت‌ماه در نشست «ابن‌عربی از نگاه ملاصدرا» در دانشگاه تهران ضمن بيان مطلب فوق درباره تفاوت ديدگاه‌های "ملاصدرا" و "ابن عربی" گفت: "ملاصدرا"٬ "ارسطو" را معلم فلاسفه می‌داند ولی ابن عربی در زمينه برخورد با "ابن رشد" فلسفه و سرسلسله مشائيان؛ يعنی "ارسطو" را نيز مورد توجه خود قرار نمی‌دهد. ابن عربی در درس شيخ "مكين الدين اصفهانی"٬ امام جماعت مقام ابراهيم در شهر مكه شركت می‌كند.
وی درباره نقش "ابن عربی" بر عرفان اسلامی گفت: "ابن عربی"، تأثير زيادی بر عرفان اسلامی و عرفان فارسی زبان داشته است و حلقه واسطه نفوذ "ابن عربی" در ميان فارسی زبانان "صدرالدين قونوی" بوده است كه معاصر و معاشر مولانا بوده است. "صدرالدين قونوی" متفلسف‌تر از ابن عربی بود.
دكتر "جهانگيری" درباره تفاوت زندگی اين دو دانشمند گفت: "ملاصدرا" فيلسونی ايرانی‌تبار و از خانواده اشراف و با فرهنگ بود. می‌گويند: "پدر «ملاصدرا» همانند پدر «ابن عربی» مناصب حكومتی داشته و مورد احترام بوده است." "ابن عربی" همواره در خوشی و عزت زندگی كرد ولی "ملاصدرا" هميشه در رياضت و سختی بود و هفت بار با پای پياده به مكه رفت و بار هفتم در بصره فوت كرد. مزار "ملاصدرا" ناشناخته ماند ولی "ابن عربی" در خانه اشراف دمشق در حاليكه همسری اختيار كرده بود فوت كرد و امروزه نيز مزارش زيارتگاهی در سوريه است.
وی با اشاره به اين‌كه يك چهارم آثار "ملاصدرا" آوای "ابن عربی" است گفت: "ابن عربی" عالم‌تر از "ملاصدرا" و "ملاصدرا" زاهدتر و مسلمان‌تر از "ابن عربی" بود. "ملاصدرا" از هيچ كس به اندازه "ابن عربی" تكريم و ستايش نكرد؛‌ حتی در مهمترين مسائل فلسفی مثل حركت جوهريه، وجود ذهنی، تناسخ و معاد سخنان "ابن عربی" را به عنوان مؤيد به كار می‌برد. "ملاصدرا" در اثبات حركت جوهری اول برهان فلسفی می‌آورد سپس به قرآن استناد می‌كند و در وهله سوم به سخنان "ابن عربی" استناد می‌كند. "ملاصدرا" در ابيات «وجود ذهنی» نيز به سخن "ابن عربی" استناد می‌كند و از او به شكوه و بزرگی ياد می‌كند و "ابن عربی"
را «عارف ربانی» می‌نامد و در جای ديگر او را «عارف نورانی» و «مكاشف الصمدانی» و «شيخ كامل مكمل» معرفی می‌كند.
نشست «ابن‌عربی از نگاه ملاصدرا» از سلسله نشست‌های گروه فلسفه دانشكده ادبيات و علوم انسانی دانشگاه تهران٬ صبح امروز٬ 24 ارديبهشت‌ماه سال جاری، با سخنرانی «محسن جهانگيری» در تالار «كمال» دانشكده ادبيات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد.

منبع :خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)
نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: