میمند نماد تعامل با طبیعت

1394/11/21 ۱۱:۰۰

میمند نماد تعامل با طبیعت

رئیس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران گفت: چشم انداز فرهنگی میمند نمادی استثنایی از تعامل نزدیک زندگی با طبیعت است که حفاظت از این میراث، اهمیت ویژه ای دارد. استر کوئیش لاروش روز سه شنبه در آیین رونمایی از لوح ثبت جهانی منظر فرهنگی میمند که با حضور مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهوری در این روستای تاریخی و صخره ای برگزار شد افزود: ثبت منظر فرهنگی میمند در فهرست آثار جهانی یونسکو اقدامی بسیار مهم و بیانگر همت جمهوری اسلامی برای حمایت از این میراث برای همه بشریت است.

  رئیس دفتریونسکو:میمند نمادتعامل باطبیعت است
رئیس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران گفت: چشم انداز فرهنگی میمند نمادی استثنایی از تعامل نزدیک زندگی با طبیعت است که حفاظت از این میراث، اهمیت ویژه ای دارد.
 استر کوئیش لاروش روز سه شنبه در آیین رونمایی از لوح ثبت جهانی منظر فرهنگی میمند که با حضور مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهوری در این روستای تاریخی و صخره ای برگزار شد افزود: ثبت منظر فرهنگی میمند در فهرست آثار جهانی یونسکو اقدامی بسیار مهم و بیانگر همت جمهوری اسلامی برای حمایت از این میراث برای همه بشریت است.
وی بیان کرد: مقررات، قوانین و سیاست هایی نیز از سوی دولت ایران برای حفظ و حراست از این منطقه مطرح شده است.
وی گفت: افتخار بزرگ و لذت بخشی است که امروز برای ثبت منظر فرهنگی میمند حضور دارم.
رئیس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران افزود: نامزدی میمند از آنجا که کاملا متفاوت با سایر آثار تاریخی است، پرونده ای بسیار جالب و خاص بود.
وی گفت: نوع زندگی مردم روستای میمند احتمالا در بسیاری از نقاط جهان رایج بوده اما بیشتر آنها از بین رفته و بنابراین این روستا کاملا منحصر به فرد و نمونه ای زنده در این زمینه است.
لاروش اظهار کرد: سبک زندگی روستائیان میمند بازتاب فعالیت سنتی است که برای نسل های مختلف ادامه داشته است.
وی گفت: این شیوه زندگی آسیب پذیر است زیرا اگر برای نسل جوان جذاب نباشد با خطر منسوخ شدن آن روبرو خواهیم شد.
وی تصریح کرد: این منطقه موضوع یک نظام مدیریتی سنتی است که در یک برنامه مدیریتی خاص شکل گرفته است.
رئیس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران افزود: شنیده ام فعالیت های بسیاری با کمک مردم محلی برای تفهیم ارزش های این مکان استثنایی صورت گرفته است.
وی تمرکز بر فرصت های توسعه پایدار برای جامعه محلی را بسیار مهم دانست و گفت: طراحی این منطقه به عنوان یک پایگاه میراث جهانی، یک فرصت استثنایی را فراهم می کند.
لاروش تاکید کرد: به اعتقاد من بسیار مهم است که طرح مناسبی برای گردشگری تدوین شود تا بدون آسیب رسیدن به سنت های محلی از این سنت ها برای توسعه اقتصادی استفاده شود.
وی گفت: دفتر منطقه ای یونسکو در تهران برای حمایت از گردشگری پایدار در جمهوری اسلامی ایران برنامه های خوبی را مد نظر دارد.

 ثبت جهانی روستای تاریخی میمند تمدن ما را به دنیا معرفی می کند
سفیر و نماینده دائم ایران در یونسکو گفت: ثبت روستای تاریخی میمند و نگهداری از آن هزاران سال تمدن ما را به دنیا معرفی می کند.
 احمد جلالی روز سه شنبه در آیین ثبت جهانی روستای تاریخی و دستکند میمند در محل این روستا افزود: هر کدام از آثار ثبت شده این کشور در میراث جهانی، بزرگی سهم و تمدن مردم ایران را در میراث جهانی به مانند میخ فرو می برد و باقی می ماند.
وی با بیان اینکه بدنه روستای تاریخی و دستکند میمند، کنهسال و فرسوده است گفت: برای اجرای برنامه های توسعه ای در این مکان باید به این موضوع توجه لازم را داشت.
وی ادامه داد: با ثبت جهانی میمند یک میخ به استقرار شناسایی و رسمیت دادن به تاریخ، تمدن و فرهنگ ایران کوبیده و راهی باز شد که پیام هزاران سال زندگی کردن و ساختن با طبیعت به جهان برسد.
جلالی اظهار کرد: حضور استاندار کرمان در جلسه ثبت جهانی میمند در یونسکو مایه دلگرمی برای همه مسئولان و نشانگر اهمیت ویژه این موضوع برای مردم میمند و ایران بود.
وی تاکید کرد: توجه به میراث فرهنگی به معنای آن است که عمر کوتاه خود را به عمق تجربه هزاران سال تاریخ پیوند می دهیم و بزرگ می شویم.
سفیر و نماینده دائم ایران در یونسکو اظهار کرد: زمانی میراث خود را می شناسیم به دریای تاریخ خود متصل شده و عمر کوتاه ما بزرگ می شود و می توانیم زمینه ای را ایجاد کنیم که فرزندان ما در مقابله با طوفان ها و یورش های فرهنگی به این تاریخ و فرهنگ متصل شوند.
وی با تاکید بر اینکه توجه به میراث فرهنگی و تاریخی موضوعی زینتی نیست ادامه داد: این امر بحثی برای استقرار زندگی در آینده است.
جلالی گفت: با ثبت منظر فرهنگی میمند در فهرست میراث جهانی صدای گمشده هزاران سال تاریخ را اکو و آن را به آواز روز زندگی خود متصل می کنیم.
وی بر حضور مردم در این منطقه تاکید کرد و گفت: زمانی که این منطقه را ثبت می کردیم بیش از دو هزار متخصص جهانی حضور داشتند.
جلالی افزود: یک کنوانسیون جهانی با حضور 187 کشور شش موضوع را برای ثبت جهانی مطرح کرده و ملاک این کنوانسیون ارزش منحصر به فرد جهانی است.
نماینده دائم ایران در یونسکو عنوان کرد: توسعه باید با فرهنگ و درایت پیش رود و در این زمینه مسئولیت بزرگی بر عهده همه ما قرار دارد.
در این آیین لوح ثبت جهانی منظر فرهنگی میمند و تمبر ثبت این روستای جهانی نیز رونمایی شد.
چشم انداز فرهنگی میمند به عنوان نوزدهمین اثر جمهوری اسلامی ایران و سومین اثر تاریخی استان کرمان 13 تیرماه سال جاری در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.
چشم انداز فرهنگی میمند در سی و نهمین اجلاس سالانه کمیته میراث جهانی سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) در شهر بن آلمان در فهرست آثار جهانی ثبت شد.

 روستای تاریخی میمند کرمان به مرکز تحقیقات بین المللی تبدیل می شود
 مسئول پایگاه ثبت جهانی میمند گفت: برنامه اصلی در روستای تاریخی میمند تبدیل این منطقه به یک مرکز تحقیقات بین المللی است.
 مهناز اشرفی در آیین اهدای لوح ثبت جهانی منظر فرهنگی میمند افزود: اقدامات پیش زمینه ای از سال 80 در روستای دستکند میمند آغاز شد.
وی ادامه داد: روستای میمند در آن زمان ثبت ملی هم نشده بود و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شناخت کافی درباره این منطقه نداشت.
وی اظهار کرد: ثبت ملی روستای میمند سال 1380 انجام و در سال 81 تعیین عرصه و حریم و ضوابط انجام شد.
شهروند افتخاری میمند یادآور شد: منظر فرهنگی میمند سال 82 برای نخستین مرتبه مطرح شد.
وی گفت: بسیاری از برنامه های ریزی های کوتاه، میان و بلندمدت در سال های 84 تا 90 در منطقه میمند محقق شد.
اشرفی افزود: گام های نخست از سال 90 برای تهیه پرونده ثبت جهانی روستای تاریخی میمند برداشته شد و با رفت و آمدها و تلاش های انجام شده این زحمات 14 ساله به بار نشست و روستای تاریخی میمند ثبت جهانی شد.
وی با بیان اینکه کار دشواری را بعد از این برنامه پیش رو داریم اظهار کرد: برنامه در این منطقه در راستای توسعه پایدار و گردشگری یک بخش تعیین شده در این برنامه است.
وی خاطرنشان کرد: درباره آبادی ها و سرآغل های این روستا نیز برنامه ریزی هایی در دست انجام است تا بتوانیم برنامه ارزنده این سایت را در آبادی ها و کشاورزی مطرح کرده و در ادامه به سرآغل ها بپردازیم.
اشرفی گفت: پایگاه میراث فرهنگی آمادگی حمایت از پایان نامه های دانشجویی را در دستور کار دارد و سیر تحقیقات به این بخش کشیده می شود.
وی یادآور شد: ارتباطات بین المللی با سایت های گردشگری نیز در حال برقراری است.
در این آیین لوح ثبت جهانی منظر فرهنگی میمند و تمبر ثبت روستای جهانی میمند نیز رونمایی شد.
چشم انداز فرهنگی میمند به عنوان نوزدهمین اثر جمهوری اسلامی ایران و سومین اثر تاریخی استان کرمان 13 تیرماه سال جاری در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.
چشم انداز فرهنگی میمند در سی و نهمین اجلاس سالانه کمیته میراث جهانی سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) در شهر بن آلمان در فهرست آثار جهانی ثبت شد.
پرونده میمند دو سال قبل نیز مطرح شد اما به دلیل برخی نواقص نتوانست به ثبت برسد که در اجلاس بن آلمان با همت مسئولان سازمان میراث فرهنگی، استاندار کرمان و کارشناسان توانمند کشورمان نواقص آن رفع و ملاک های یونسکو محقق شد به گونه ای که با اجماع از تصویب اعضای کمیته گذشت.
روستای صخره ای و دستکند میمند با قدمت چند هزار ساله از نخستین سکونتگاه های بشری و از مواریث باستانی ایران است که در 38 کیلومتری شمال شرقی شهرستان شهربابک در استان کرمان با وسعت 420 کیلومتر مربع و در ارتفاع 2 هزار و 240 متر از سطح دریا واقع است.
منبع: ایرنا

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: