دکتر حسام الدين آشنا :موزه ايران باستان به موزه مشترکات تمدن‌ها ارتقا يابد

1394/11/18 ۰۸:۱۶

دکتر حسام الدين آشنا :موزه ايران باستان به موزه مشترکات تمدن‌ها ارتقا يابد

نمايشگاه «تحقيقات باستان‌شناسي ايتاليا در ايران؛ کاوش‌ها و مرمت‌ها» با حضور مشاور فرهنگي رييس‌جمهور در موزه‌ي هنرهاي شرقي شهر رم برپا شد.


نمايشگاه «تحقيقات باستان‌شناسي ايتاليا در ايران؛ کاوش‌ها و مرمت‌ها» با حضور مشاور فرهنگي رييس‌جمهور در موزه‌ي هنرهاي شرقي شهر رم برپا شد.

اديت گابريلي ( Edith Gabrielli) مديرکل قطب موزه‌اي استان لاتزيو ايتاليا که بيش از 50 موزه را تحت پوشش دارد، در اين مراسم که دکتر حسام‌الدين آشنا، مشاور فرهنگي رييس جمهور ايران نيز در آن حضور داشت، گفت: غالبا برنامه‌هايي از اين دست و با اين محتوا، به فعاليتي تاريخي که در گذشته تحقق يافته و به پايان رسيده، مربوط مي‌شود، اما جالب است که همکاري هاي فرهنگي جمهوري اسلامي ايران و ايتاليا در حوزه کاوش و مرمت‌هاي باستان شناسي، علاوه بر تاريخچه درخشان خود همچنان زنده است و استمرار دارد و در آينده نيز ادامه خواهد يافت.

پروفسور آدريانو روسي (Adriano Rossi)، قائم مقام و مدير علمي انجمن بين المللي مطالعات مديترانه و شرق ( Ismeo) نيز با قدرداني از همکاران برگزارکننده اين نشست و نمايشگاه، تاريخچه مختصري از فعاليت‌هاي اين انجمن بويژه در حوزه ايران‌شناسي، کاوش و

مرمت‌هاي باستان شناسي در ايران ارائه کرد و «باستان شناسي با هدف تعامل فرهنگي به نيت تعميق مناسبات دوستانه» را آرمان طرف ايتاليايي در اين مجموعه فعاليت‌ها دانست.

قربانعلي پورمرجان رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در ايتاليا نيز در سخناني اظهار کرد: از واپسين برنامه فرهنگي ايران که موزه هنرهاي شرقي شهر رم ميزبان آن بود، زمان زيادي نگذشته و ما خرسنديم که با گذشت زماني چنين اندک، در برگزاري رخداد فرهنگي مشابه ديگري در اين موزه، مشارکت مي کنيم.

وي افزود: برخي اساتيد و محققان ايران‌شناس حاضر در اين نشست، بيش از 50 سال در حوزه ايران‌شناسي فعاليت کرده‌اند. اميد است موزه هنرهاي شرقي شهر رم مانند گذشته، همچنان مرکز مطالعات ايران شناسي و رخدادهاي فرهنگي - هنري ايران اسلامي در ايتاليا باقي بماند، چنان‌که برنامه ريزي و اجراي اين نمايشگاه و نشست صميمانه آن در فرصت زماني چنين اندک، حاکي از علاقه و تخصص ايران‌شناسان اين موزه دارد و من به سهم خود از اين مشارکت سپاسگزاري مي کنم.

او سپس با اشاره به حضور حسام‌الدين آشنا، مشاور فرهنگي رييس جمهور و رييس مرکز مطالعات استراتژيک رياست جمهوري، گفت: ما اخيرا سند اجرايي موافقت‌نامه علمي و فرهنگي را با ايتاليا به امضا رسانده‌ايم. اميدوارم دکتر آشنا با مشاهده‌ي عشق به فرهنگ و تمدن ايراني نزد متخصصان حاضر در اين نشست، پس از بازگشت به جمهوري اسلامي ايران، مساعدت کند تا در دولت تدبير و اميد، طرح‌هاي همکاري علمي فرهنگي بويژه در حوزه هاي باستان شناسي با طرف ايتاليايي پيگيري جدي شود.ماسيميليانو پوليچتي (Massimiliano A. Polichetti)، مدير موزه هنرهاي شرقي شهر رم نيز در ادامه اين سخنان بيان کرد: مايه افتخار ما خواهد بود اگر جمهوري اسلامي ايران، موزه هنرهاي شرقي شهر رم را خانه خود بداند.

حسام‌الدين آشنا مشاور فرهنگي رييس جمهور ايران نيز اظهار کرد: ميان عرفاي اسلامي قول مشهوري است به اين مضمون که شما به آنچه عشق مي ورزيد، همان هستيد و بر اين مبنا، من شما ايران‌شناسان را که مشتاق فرهنگ و تمدن ايران اسلامي هستيد، ايراني مي‌دانم. شما با رشد دادن آگاهي از فرهنگ و تمدن ايراني، به ايرانيان نيز در افزايش خودآگاهي فرهنگي‌شان ياري مي‌رسانيد.

وي سپس با اشاره به سفر اخير رييس جمهور ايران به ايتاليا، گفت: اين نخستين سفر اروپايي دکتر حسن روحاني، رييس جمهوري اسلامي ايران است که به مقصد ايتاليا انجام شد تا نخستين شريک فرهنگي و تجاري کشور در اروپا به همگان معرفي شود.

وي افزود: متأسفانه تحريفات رسانه اي سال هاي اخير، ايران را به جاي کشوري فرهنگي با ريشه هاي تمدني، کشوري در جست‌وجوي بمب اتم معرفي کرد، در حالي که جمهوري اسلامي ايران با فرهنگ و تمدن تاريخي خود، يک قدرت فرهنگي است و به قدرت اتمي نيازي ندارد. اين سخن را فقط در کشوري مانند ايتاليا که خود داراي قدرت فرهنگي است و اين امر را درک مي‌کند، مي توان بيان کرد.

آشنا با اشاره به تمدن کهن اين خطه از اروپا، يادآوري کرد: شما که مانند دوره‌هاي ماد، پارت و پارس در ايران، دوره‌هاي اتروسک، يوناني و رومي را پشت سر گذاشته ايد، واقعيت دوام تمدن و فرهنگ ها را بهتر از کساني که به واسطه نداشتن ريشه تاريخي، هر امر کوچک زودگذري را تهديدي بنيان‌کَن، قلمداد مي کنند، مي دانيد.

تمدن‌هاي کهن‌سال، صبور و با طمأنينه هستند، مانند دو تمدن باستاني ايران و روم که طي قرون متمادي، همکاري توأم با احترام متقابل

داشته اند.

مشاور فرهنگي رييس جمهور همکاري طرف ايتاليايي را در ارتقاي نظام موزه‌داري جمهوري اسلامي ايران، به نحوي که حفاظت ميراث و امکان دسترسي عمومي توأمان محقق شود، خواست و اظهار کرد: متأسفانه تصور نادرستي رايج است که اگر موزه ها درآمدزا نباشند، مزاحم اقتصاد کشور هستند. به نظر مي رسد اين رويکرد نادرست در ايتاليا کمي بهبود يافته و اين، دليل حضور ما در اين نشست است.

وي با طرح اين پرسش که چرا مهم ترين موزه با موضوع ميراث فرهنگي و تمدن ايران اسلامي نبايد در خود ايران باشد؟ گفت: آيا يکي از مهمترين دستاوردهاي فرهنگي دوره رياست جمهوري دکتر حسن روحاني نمي تواند اين باشد که ما موزه ايران باستان را به موزه مشترکات تمدن هاي بزرگ ارتقا دهيم؟

مدير موزه ي هنرهاي شرقي شهر رم در پايان اين مراسم در حالي که حاضران را به بازديد از نمايشگاه «تحقيقات باستان شناسي ايتاليا در ايران؛ کاوش ها و مرمت ها» دعوت مي کرد، گفت: اميدواريم اين نمايشگاه را به مثابه نشانه‌اي از دوستي ما پذيرا باشيد.

نمايشگاه «تحقيقات باستان شناسي ايتاليا در ايران؛ کاوش ها و مرمت ها» حاوي 70 پانل توضيحي تصويري از مرمت و کاوش هاي باستان شناسي متخصصان ايتاليايي در جمهوري اسلامي ايران است.در ادامه، مشاور فرهنگي رييس جمهور ايران از گنجينه موزه هنرهاي شرقي شهر رم ديدن کرد.

منبع: ایسنا

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: