مشکلی برای تهیه منابع ایران شناسی و اسلام شناسی نداریم

1385/11/30 ۰۳:۳۰

مشکلی برای تهیه منابع ایران شناسی و اسلام شناسی نداریم

رئیس کتابخانه تخصصی ایران شناسی
مشکلی برای تهیه منابع ایران شناسی و اسلام شناسی نداریم<

رئیس کتابخانه تخصصی ایران شناسی
مشکلی برای تهیه منابع ایران شناسی و اسلام شناسی نداریم

کتاب های حوزه ایران شناسی مدرسه دارالفنون امیرکبیر ، قدیمی ترین پژوهش های مربوط به این حوزه است که در بخش ایران شناسی و اسلام شناسی کتابخانه ملی ایران نگهداری می شود .
احترام السادات حسینی ، رئیس گروه ایران شناسی و اسلام شناسی کتابخانه ملی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر، تاسیس این بخش و ساختمان آن را گامی بزرگ در جهت کمک به پژوهشگران و محققان حوزه ایران شناسی دانست .
او با اشاره به اینکه ایده تاسیس بخش ایران شناسی و اسلام شناسی در کتابخانه ملی به سال تاسیس آن ( 1316) بر می گردد ، گفت : از همان زمان مسئولان کتابخانه ملی آثار نویسندگان و پژوهشگران اروپایی درباره ایران را به شکل های مختلف ( خرید ، واسپاری ، اهدا و ... ) به این کتابخانه منتقل کردند . از جمله نخستین آثار، پژوهش هایی بود که در مدرسه دارالفنون ( امیر کبیر ) و در درجه بعد ، وزارت معارف وقت نگهداری می شد . همچنین آثار موجود در بانک استقراضی روسیه و آثار اهدایی نازی ها به پادشاه وقت به این مجموعته اضافه شد .
وی افزود : پس از انقلاب اسلامی نیز کتاب هایی که متعلق به کتابخانه پهلوی بود و منابعی که به مرور خریداری می شد به منابع موجود ما اضافه شد . در این دوره ( بعد از انقلاب ) بود که مسئولان به این بخش ، حوزه اسلام شناسی را نیز افزودند که تاکید غالب آن نیز بر شیعه شناسی است .
رئیس گروه ایران شناسی و اسلام شناسی کتابخانه ملی همچنین با اشاره به پیشینه فعالیت های ایران شناسی در این کتابخانه گفت : نخستین مرکز ایران شناسی کتابخانه ملی در خیابان سی تیر و سپس در پارک نیاوران بود که به دلیل دوری راه و اینکه در ساختمان اصلی کتابخانه ملی واقع نبوده اند ، ما نمی توانستیم سرویس دهی خوبی به مراجعان مان داشته باشیم . اما در حال حاضر با متمرکز شدن این فعالیت ها ، انتظار می رود که میزان مراجعه و استفاده محققان و پژوهشگران ایرانی بطور چشمگیری افزایش یابد .
حسینی افزود : هم اکنون در میان منابع موجود ما کتاب هایی وجود دارد که چاپ آنها به 400 سال قبل بر می گردد و به زبان های انگلیسی ، فرانسوی ، روسی و ... در آرشیو ما موجود است . تعداد این منابع به بیش از 40 هزار نسخه کتاب ، 600 عنوان نشریه ، 2 هزار عنوان پایان نامه و سه هزار برگه میکروفیش می رسد . نحوه استفاده مراجعان نیز همه روزه ( به جز روزهای تعطیل و پنجشنبه ) از ساعت 8 صبح تا 4 بعداز ظهر و از طریق بانک اطلاعاتی کتابخانه است .
او در خصوص مشکلاتی که در تهیه منابع وجود دارد گفت : پیشتر از لحاظ ارز و منابع مالی برای خرید با کمبود مواجه بودیم . اما در چهار، پنج سال اخیر اینگونه مشکلات کمتر شده است .



سعیده خان احمدی
نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: