سید محمد فیروزآبادی در ۱۳۴۹ق/۱۳۰۹ش در نجف دیده به جهان گشود. اعقابش همگی از اکابر علما بودند. پدرش، آیتالله سید مرتضی فیروزآبادی، صاحب فضائل الخمسة، فرزند آیتالله العظمی سید محمد فیروزآبادی، از مراجع تقلید، بود. از طرف مادری به آقا سید محمد طباطبائی، فرزند ارشد مرجع عام شیعیان آیتالله العظمی سید محمدکاظم طباطبایی یزدی، منتسب بود.
بعد از طی مقدمات و دورۀ سطح در نجف، سطوح عالی را نزد حضرات آیات: پدرش، حاج میرزا حسن یزدی، شیخ محمدتقی آل راضی و سید عبدالاعلی سبزواری آموخت و سپس به مجلس درس خارج آیتالله العظمی سید ابوالقاسم خویی پیوست و به تقریر درس استاد در اصول فقه پرداخت. همچنین از محضر آیتالله العظمی میرزا حسن موسوی بجنوردی بهره برد و با دختر ایشان ازدواج کرد. از دیگر استادان آیتالله سید محمد فیروزآبادی میتوان به حضرات آیات سید محسن حکیم و عبدالهادی شیرازی اشاره کرد.
در ۱۳۹۱ق/۱۳۵۰ش به دنبال مناقشات ایران و عراق به همراه والد گرامیشان به ایران آمدند و در قم ساکن شدند. در پی حضورشان در قم در مدرسۀ آیتالله العظمی مرعشی نجفی به تدریس سطوح و درس خارج مشغول شد. آیتالله سید محمد فیروزآبادی پس از مدتی در ری اقامت گزید و در حوزۀ علمیۀ آستان حضرت عبدالعظیم به تدریس پرداخت و جمع کثیری از طلاب از محضرش بهره بردند و به مدت ده سال امامت مسجد فيروزآبادى را بر عهده داشت. تا آنکه به سبب کسالت به منطقۀ شمیران آمد و در مسجد المهدی، واقع در دیباجی، و بعدها مسجد جامع امام صادق، واقع در اقدسیه، اقامت نماز را بر عهده داشت. به یمن وجودش حوزۀ علمیه چیذر رونقی گرفت و طلاب از محضرش در فقه و اصول بهره میجستند. مجلس درس و وعظ آن مجتهد متهجد لطیفالخلق با اقبال کثیر مردم و اهل علم همراه بود. از شاگران ایشان میتوان به آیتالله علی بهجت، فرزند ارشد آیتالله العظمی محمدتقی بهجت، و آیتالله سید احمد مددی اشاره کرد.
سرانجام آیتالله سید محمد فیروزآبادی پس از عمری تدریس و تبلیغ و تربیت طلاب در ۲۱ رجب ۱۴۱۵ق/۳ دی ۱۳۷۳ش روی در نقاب خاک کشید. پیکرش در تهران تشییع و در مقبرۀ باغ بهشت قم آرمید.
از آثار اوست: تقریرات اصول درس آیتالله خوئی؛ کفایة المفسرین؛ العطف حول الصرف؛ التکملة فی شرح الامثلة؛ الفوائد النحویة؛ ذخائر العقبی فی شرح العروة الوثقی؛ بحث الاجتهاد و التقلید من منتهی العنایة فی شرح الکفایة؛ رسالهای در منطق و مجموعهای در فضل علم و آداب تعلیم و تعلم.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
در ۱۳۹۹ش بخشی از کتابخانۀ مرحوم آیتالله سید محمد فیروزآبادی توسط سید ابوالحسن فیروزآبادی به نمایندگی از سوی خانوادۀ ایشان به مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی اهدا شد. این کتابخانه دارای۲۶۳۲ جلد کتاب در زمینۀ معارف اسلامی است که به نام ایشان و به صورت مستقل نگهداری میشود.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید