شامل ۸۱ جلد کتاب (به انضمام ۱۰۰ جلد کتابهای دکتر امیرفرهنگ صمیمی بهبهانی)
پریچهر صمیمی بهبهانی (ضیائی)

پریچهر صمیمی بهبهانی در ۱۳۱۰ش در خانواده‌ای اصیل و فرهنگ‌دوست، از خاندانهای بزرگ در بهبهان و مناطق اطراف آن و از نوادگان اوحدالدین عبدالله بن ضیاءالدین دقایقی بلیانی، در اهواز دیده به جهان گشود. پدربزرگش حاج میرزا قنبرعلی از تجار معروف منطقه بود.

پدرش میرزا اسدالله علاوه بر تحصیلات حوزوی به فراگیری علوم جدید و مطالعۀ کتابهایی که از زبانهای اروپایی به فارسی ترجمه می‌شد، مشتاق بود. او نقش پررنگی در ایجاد نظام آموزشی نوین در استان خوزستان ایفا کرد. همچنین در مقاطع مختلف مسئولیتهای ریاست انجمن شهر اهواز، رئیس شیر و خورشید سرخ و ریاست اتاق بازرگانی خوزستان را به تناوب بر عهده داشت. خاندان مادری پریچهر بانو هم از بازرگانان خوش‌نام بودند.

خانم صمیمی بهبهانی دورۀ دبستان و متوسطه (دبیرستان نظام‌وفا) را در اهواز گذراند. حدود یک سال بعد از اخذ دیپلم با عبدالحسین ضیائی (دندانپزشک که در آن زمان برای گذراندن دوره دو سالۀ طرح در اهواز بود) ازدواج کرد. حاصل این ازدواج سه فرزند به نامهای مهرداد (۱۳۳۰) سهیلا (۱۳۳۳) و گیتا (۱۳۳۸) بود.

پریچهر که استعداد سرشارش از همان دوران تحصیل مشخص بود، به ‌منظور کمک به زنان فقیر عرب و فارس اهوازی، تصمیم گرفت که در رشتۀ مامایی و بهداشت زنان تحصیل کند. با راهنمایی برادرش، امیرفرهنگ، در دانشگاه گوتنبرگ در آلمان به ادامۀ تحصیل پرداخت. پس از اتمام تحصیل با وجود پیشنهادهای کاری خدمت به زنان سرزمینش را برگزید و به ایران بازگشت.

در اهواز طی سالیان منشأ خدمات فراوان بود. از جمله: انجام رایگان خدمات مامایی برای زنان فقیر، آموزش ماماهای سنتی برای نخستین بار، کلاسهای بهداشت و تنظیم خانواده و نیز بهداشت مادر و کودک، ایجاد چندین مهدکودک در مناطق محروم اهواز، بهبهان، سوسنگرد و خرمشهر، خانۀ کودک که نگهداری ۷۰کودک معلول را بر عهده داشت و تأسیس مدرسۀ مجهز ده کلاسه با کمک خیرین شهر. خدمات متعددش طی سالیان دراز چهره‌ای شناخته‌شده از او ساخت، تا جایی که در نخستین دورۀ انتخابات انجمن شهر اهواز در ۱۳۴۹ش بالاترین رأی را کسب کرد.

یکی از مسئولیتهای ایشان در پایان دهۀ چهل و ابتدای دهۀ پنجاه ریاست انجمنهای بهداشت خانواده در خوزستان بود. به‌ علت کارنامۀ کاری درخشان، در ۱۳۵۱ش از سوی انجمن بهداشت ایران جهت گذراندن دورۀ تکمیلی بهداشت به انگلستان اعزام شد.

با درگذشت فرزندش، مهرداد ضیائی، در ۱۳۵۲ش که در دانشگاه یو‌سی‌ال‌ای تحصیل می‌کرد و علیه رژیم شاه فعالیت سیاسی پررنگ داشت، ضربۀ روحی شدیدی بر او وارد شد.

حدود دو سال بعد از پیروزی انقلاب و همزمان با بازنشستگی همسرش به تهران نقل مکان کرد. خانم ضیائی در تهران نیز به فعالیتهای انسان‌دوستانه و خیریۀ خود ادامه ‌داد. انبوهی از اسناد مالی مؤسسات حمایت از کودکان سرطانی، بنیاد امور جنگ‌زدگان، خدمات ناشنوایان شهید آیت، مرکز معلولین حضرت علی، کمیته امداد، اردوی جهادی رامهرمز و ابوفارِس، شیرخوارگاه رفیده، هلال احمر، بهزیستی تهران و همچنین خیریه‌های نیک‌آفرینان، ذاکرین انصارالحسین، آرامش نبی‌ اعظم، یاریگر امید، اشرف‌الانبیاء، قائمیه شیراز، ایام و... نشان‌ از پی‌گیریهای جدی ایشان در امور نیازمندان است که هنوز استمرار دارد.

بنا به اسناد ادارۀ کل آموزش و پرورش خوزستان در ۱۳۷۸ش، چهار هزار متر زمین، واقع در ناحیۀ ۴ اهواز، متعلق به مرحوم دکتر امیرفرهنگ صمیمی بهبهانی (که ساکن آلمان بودند) با هماهنگی و توسط خانم ضیائی جهت ساخت مجتمعی آموزشی، شامل دبستان و دبیرستان، بخشیده شد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

خانم پریچهر صمیمی بهبهانی در ۱۳۹۹ش، ۸۱ جلد کتاب به مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی اهدا کردند. ایشان پیشتر نیز در ۱۳۸۵ش ۱۰۰ جلد کتاب چاپ عکسی در زمینۀ طب که به برادرشان امیرفرهنگ صمیمی بهبهانی تعلق داشت، به این مرکز اهدا کرده بودند. این کتابها به صورت مستقل و به نام ایشان نگهداری می‌شود.

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: