برگزاری نخستین دورة اعطای جایزة سعی مشکور

نخستین دورة اعطای جایزة سعی مشکور روز شنبه 29 فروردین ماه با حضور جمعی از شخصیتهای علمی کشور در مرکز دائره المعارف بزرگ اسلامی برگزار شد.



برگزاری نخستین دورة اعطای جایزة سعی مشکور
نخستین دورة اعطای جایزة سعی مشکور روز شنبه 29 فروردین ماه با حضور جمعی از شخصیتهای علمی کشور در مرکز دائره المعارف بزرگ اسلامی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی، مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی بخش این جایزه به ابتکار خاندان استاد زنده یاد دکتر محمد جواد مشکور، به بهترین رسالة دکتری در زمینة تاریخ و فرهنگ اسلام و ایران تعلق می گیرد و خاندان مشکور طی مراحل اعطای این جایزه را به مرکز دائره المعارف بزرگ اسلامی سپرده اند.
جلسة روز شنبه، پس از تلاوت قرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و سرود کتاب،با سخنرانی آقای موسوی بجنوردی،رئیس مرکز دائره المعارف افتتاح شد.
آقای بجنوردی ضمن اظهار تشکر از اقدام فرهنگی خاندان مشکور،بر اهمیت مادی و معنوی اعطای چنین جایزه ای تأکید و دیگر شخصیتها و خاندانهای فرهنگی را به چنین اقداماتی برای گسترش تحقیق و پژوهش در موضوعات مربوط به فرهنگ و تاریخ اسلام و ایران تشویق کرد و آمادگی مرکز دائره المعارف را برای بر عهده گرفتن مراحل آن اعلام داشت.
سپس علی بهرامیان ـ دبیر جایزه سعی مشکور ـ به اختصار، شرحی از زندگی نامه و آثار استاد مشکور ارائه داد. دکتر سید فتح الله مجتبایی،عضو هیئت علمی مرکز دائره المعارف بزرگ اسلامی و استاد دانشکده الهیات دانشگاه تهران،سخنران بعدی بود که به شرح همکاری و دوستی درازمدت خود با استاد مشکور پرداخت و از اهمیت آثار تحقیقی وی به تفصیل سخن گفت.
دکتر مجتبایی در پایان سخنان خود از اقدام پسندیده خاندان مشکور در زنده نگهداشتن نام این استاد با اعطای جایزه ای به بهترین رساله دکتری در زمینه های اسلام شناسی و ایران شناسی قدردانی کرد. آنگاه بیانیه هیئت داوران قرائت گردید که بنابر آن،رساله آقای دکتر روزبه زرین کوب با عنوان « تحولات مرزهای شرقی ایران از هخامنشیان تا ساسانیان» حائز جایزه سعی مشکور تشخیص داده شد.
دکتر زرین کوب پس از دریافت جایزه و لوح مخصوص،که با حضور دکتر منوچهر ستوده و دکتر مجتبایی و آقای بجنوردی تقدیم گردید،در سخنانی شرحی از رساله تحقیقی خود ارائه داد و از احساس افتخار بزرگ خویش برای دریافت این جایزه در ازای خدمتی علمی به فرهنگ ایران زمین سخن گفت.
بخشی از سخنان دکتر زرین کوب به شرح آثار استاد مشکور در زمینة مطالعات ایران باستان اختصاص داشت. آنگاه خانم امیر ارجمند، ضمن گرامیداشت یاد همسر فقید خود، از سوی خاندان آن استاد،از مرکز دائره المعارف تشکر کرد و به آقای دکتر زرین کوب برای احراز دریافت نخستین جایزه سعی مشکور صمیمانه تبریک گفت.
آقای دکتر محمد حسین تسبیحی در پایان جلسه،اشعاری را که دربارة مرحوم استاد مشکور و این جایزه سروده بود،برای حاضران قرائت کرد.