کاوه میرعباسی از انتشار رمان دیگری از «یوسا» خبر داد

1392/9/11 ۱۱:۵۸

کاوه میرعباسی از انتشار رمان دیگری از «یوسا» خبر داد

اوه میرعباسی از چاپ ترجمه‌ رمان دیگری از ماریا بارگاس یوسا خبر داد.رمان «رؤیای سلت» یوسا با ترجمه‌ میرعباسی در نشر صبح صادق منتشر شده است. به گفته‌ مترجم، این رمان یوسا بر مبنای زندگی راجر کیسمنت شکل گرفته است و نمی‌شود از این اثر به عنوان یک رمان تاریخی با نثری قدیمی یاد کرد، بر عکس این رمان اثری امروزی با نثری روان است.

 

 

دبا : کاوه میرعباسی از چاپ ترجمه‌ رمان دیگری از ماریا بارگاس یوسا خبر داد.رمان «رؤیای سلت» یوسا با ترجمه‌ میرعباسی در نشر صبح صادق منتشر شده است. به گفته‌ مترجم، این رمان یوسا بر مبنای زندگی راجر کیسمنت شکل گرفته است و نمی‌شود از این اثر به عنوان یک رمان تاریخی با نثری قدیمی یاد کرد، بر عکس این رمان اثری امروزی با نثری روان است. یوسا از هر کتاب به کتابی دیگر ساختار روایت‌هایش را تغییر می‌دهد؛ اما نثرش در آثار متعدد زیاد فرقی با هم ندارد و تقریبا در همه‌ آثارش یک‌جور است. او این رمان را قبل از دریافت جایزه‌ نوبل نوشته بود و چاپ آن هم‌زمان با دریافت نوبل شد.

میرعباسی می‌افزاید: ماریا بارگاس یوسا در این رمانش نیز مانند دیگر آثارش بر پایه‌ واقعیت رمانش را شکل داده است. همان‌طور که در رمان «جنگ آخر‌الزمان» و «بهشت سر نبش» این مشی را پیش گرفته است. یوسا برای نوشتن این اثر به مکان‌هایی که راجر کیسمنت سفر کرده، رفته است. از این‌رو به کنگو، آمازون و ایرلند رفته است. او در این اثر مضمون تاریخی – اجتماعی و اخلاقی را دنبال می‌کند و نتیجه‌گیری را به مخاطب واگذاشته است که خودش قضاوت کند راجر کیسمنت قهرمان بوده است یا خائن؟!

راجر کیسمنت اصالتا ایرلندی بود و در دستگاه وزارت امور خارجه‌ انگلستان فعالیت می‌کرد. او به آمازون و کنگو سفر کرد و در پی دفاع از حقوق بومیان آن‌جا برآمد که توسط مهاجران بر آن‌ها ظلم می‌شد. به واسطه‌ این فعالیت‌های بشردوستانه در جهان مطرح شد و پس از کسب اعتباری بین‌المللی است که برای استقلال ایرلند از سیطره‌ انگلستان، جنبشی اعتراضی را شکل داد و سرانجام توسط دولت وقت انگلیس اعدام شد. راجر کیسمنت در زمان حیاتش و پس از این‌که اعدام شد، توجه بسیاری از نویسندگان، رمان‌نویسان، شاعران و نمایشنامه‌نویسان را به خود جلب کرد. او در کنگو با جوزف کنراد دیدار کرد و پس از آن تا سال‌ها ارتباطش را با او حفظ کرده بود. مارک تواین در حمایت از انجمن اصلاحات در کنگو که توسط کیسمنت در سال 1904 بنیان‌گذاری شده بود، رساله نوشت. آرتور کانون دویل، یکی از شخصیت‌های رمان «دنیای گمشده»‌اش را بر اساس ماجرا‌های کیسمنت در آمازون نوشت. ویلیام باتلر ییتس در سال 1916 نامه‌ای به دولت فرستاده و خواسته بود حکم اعدام کیسمنت لغو شود. جورج برنارد شاو هم در دفاع از او یک متن سخنرانی نوشته بود.

 

پیش‌تر از آثار یوسا، کتاب‌های «گفت‌وگو در کاتدرال» نشر لوح فکر، «جنگ آخر‌الزمان» نشر آگه، «مرگ در آند» نشر آگاه، «سور بز» نشر علم، «عیش مدام» نشر نیلوفر و «چرا ادبیات؟» نشر لوح فکر با ترجمه‌ی عبدالله کوثری، «سال‌های سگی» و «چه کسی پالومینو مولرو را کشت؟» با ترجمه احمد گلشیری، نشر نگاه، همچنین «چه کسی پالومینو مولرو را کشت؟» با عنوان «راز قتل پالومینو مولرو» با ترجمه‌ی اسدالله امرایی، نشر علم، «قصه‌گو» ترجمه‌ یحیی خوئی، نشر چشمه، «راهی به سوی بهشت» با ترجمه‌ حمید یزدان‌پناه، نشر علم، «دختری از پرو» و «ماهی در آب» با ترجمه‌ خجسته کیهان، نشر پارسه و ثالث، «سردسته‌ها» ترجمه آرش سرکوهی، نشر چشمه، «واقعیت نویسنده» ترجمه‌ مهدی غبرایی، نشر مرکز، «دوشیزه خانم تاکنا» ترجمه‌ آزاده آل‌ محمد، نشر ویدا، «زندگی واقعی آلخاندرو مایتا» ترجمه‌ حسن مرتضوی و «مردی که حرف می‌زند» ترجمه قاسم صنعوی، نشر توس منتشر شده است.

همچنین ترجمه‌ای از «عصر قهرمان» (The Time of the Hero) این نویسنده به قلم توسط هوشنگ اسدی منتشر شده که در زبان فارسی به نام «سال‌های سگی» معروف است.

یوسا متولد ‌مارس سال ‌است. او در سال 2010 به عنوان برگزیده‌ نوبل ادبیات معرفی شد و پس از آن هم جایزه‌ دفاع از آزادی بیان، شهروندی افتخاری مادرید و نشان هنر و ادبیات پرو را دریافت کرد. همچنین در سال 2008 میلادی موفق به دریافت نشان عالی هنر و ادبیات فرانسه شده است. این نویسنده سال ‌به نمایندگی از ائتلاف احزاب محافظه‌کار، ‌نامزد ریاست‌جمهوری پرو شد؛ اما در این رقابت انتخاباتی از آلبرتو فوجی‌ موری شکست خورد. او همچنین یکی از ستون‌نویسان روزنامه‌ معروف «ال پاس» اسپانیاست. از سویی تا کنون برگزیده‌ جایزه‌های ادبی «سروانتس» و «دن ‌کیشوت» بوده است.

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: