1392/8/29 ۱۲:۰۲
دبا : شوراي عالي انقلاب فرهنگي تا پايان امروز مهلت دارد گزارشي از روند صدور مجوز «دانشگاه ايرانيان» -که به دانشگاه احمدينژاد موسوم است – را به کميسيون اصل 90 مجلس ارائه کند تا اعضاي اين کميسيون درباره ادامه فعاليتهاي آن تصميمگيري کنند. روز گذشته و همزمان با آن که نماينده شهرضا در نطق ميان دستور خود در صحن علني مجلس از وزير علوم خواست مجوز اين دانشگاه را ملغي کند، سخنگوي کميسيون اصل 90 از ديدار و گفتوگوي اعضاي اين کميسيون با وزير علوم و بهداشت در اين باره خبر داد که به گفته او به نتيجهاي نرسيد و مسأله به شوراي عالي انقلاب فرهنگي کشيده شد.
مصطفي افضليفرد در گفتوگو با مهر گفت: هرچند اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي معتقد بودند مراحل صدور مجوز دانشگاه ايرانيان به نظر ميرسد که قانوني طي شده باشد، ولي کميسيون اعلام کرد كه شوراي عالي انقلاب فرهنگي بايد به صورت کتبي و رسمي مدارک و گزارش موجود دراين زمينه را ارائه دهد. به گفته افضلي فرد «بعد از ارائه اين گزارش، جلسه هيأت رئيسه تشکيل خواهد شد و بعد از بررسي گزارش نظر خود را درخصوص چگونگي روند ادامه فعاليت اين دانشگاه اعلام خواهد کرد.» همزمان با اظهارات سخنگوي کميسيون اصل 90، عوض حيدرپور در نطقي که در صحن علني مجلس قرائت شد ضمن برشمردن مسائل و مشکلات اقتصادي و معيشتي مردم در دولت قبل به کنايه گفت: «افراد حاضر در دانشگاه ايرانيان بروند يک تيم مؤسسه خيريه راهاندازي کنند و به آنها که به خاطر سياستهاي غلط آقايان به خاک سياه نشستهاند، رسيدگي کنند.»
به گزارش شبکه ايران وي درباره شکلگيري کانوني حول اين عنوان هشدار داد و با مخاطب قرار دادن رضا فرجي دانا وزير علوم تأكيد کرد: « مجوزي را که براي دانشگاه آقاي احمدينژاد صادر شده است ملغي کنيد، ما از وزير علوم درخواست ميکنيم که اين موضوع را پيگيري کند، در دولت دهم مجوز دانشگاه براي رئيس دولت به صورت غيرقانوني و با وجود تذکرات متعدد صادر شده است.
به گفته اين نماينده مجلس«پيش از آنکه مجوزي براي دانشگاه رئيسجمهور سابق صادر شود، مجوزي براي مؤسسه عالي ايرانيان و براي شخص ديگري صادر شده است و بنابراين بهکارگيري اين عنوان براي دانشگاه رئيسجمهور سابق غيرقانوني است.»
هر چند موضوع دانشگاه ايرانيان از ماهها پيش در کميسيون اصل 90 مجلس مطرح بوده و نمايندگان بارها در مصاحبههاي جداگانه خواستار توضيح درباره فعاليت اين دانشگاه بودند اما با انتشار اخباري مبني بر صدور احکام محمود احمدينژاد به نام دانشگاه ايرانيان و حتي توسعه اين دانشگاه که فعلاً براي نمايندگان «مجهولالهويه» است در کشورهايي چون ونزوئلا، نمايندگان را بر آن داشته که با تعيين ضربالاجل خواستار روشن شدن ابعاد موضوع شوند. اشاره اين نمايندگان ناظر به تناقضي است که در مجوز منتشر شده از سوي متوليان اين دانشگاه ديده ميشود؛ چرا که اين مجوز به نام شخص ديگري صادر شده که به گفته مديرکل دفتر گسترش و برنامهريزي آموزش عالي همين مجوز نيز در سال 90 لغو شده است و باوجود فرصتي که به هيأت مؤسس داده شده آنها پيگير مسأله نشده و بنابراين مجوز لغوشده است.
به گفته مسئولان وزارت علوم راهاندازي مؤسسه غيردولتي نيازمند مجوز از دفتر آموزشهاي غيردولتي -غيرانتفاعي وزارت علوم است. به همين منظور بايد فرمهايي تکميل و نام اعضاي هيأت مؤسس در آن درج شود. سپس دفتر آموزشهاي غيردولتي- غيرانتفاعي اسامي هيأت مؤسس را براي گزينشهاي عمومي ارسال کرده و پس از دريافت پاسخ گزينش، اسامي اين افراد به همراه پرونده دانشگاه براي دفتر گسترش وزارت علوم ارسال ميشود تا در يک کميته سه نفره راهاندازي دانشگاه و رشتههاي آن بررسي شود. اين کميته با توجه به تخصص هيأت مؤسس به آنان مجوز فعاليت ميدهد. مجوز فعاليت دانشگاههاي غيردولتي که قرار است در تهران تأسيس شوند از سوي شوراي عالي انقلاب فرهنگي صادر ميشود اما مراحل ذکر شده بايد در صورتجلسه شوراي گسترش اين مجوز درج شود. اين در حالي است که به گفته ابوالفضل حسني مديرکل دفتر گسترش و برنامهريزي آموزش عالي تاکنون هيچ يک از مراحل براي دانشگاه بينالمللي ايرانيان طي نشده و هيچ مدرکي دال بر گذراندن اين مراحل به دفتر گسترش آموزش عالي ارسال نشده است.
علاوه بر مشکل مجوز خبر واريز 16 ميليارد تومان از حساب نهاد رياست جمهوري به حساب اين دانشگاه آن هم در روز تحليف حسن روحاني که آخرين روز کاري احمدينژاد محسوب ميشد نيز جنجالبرانگيز شد و اعتراض نمايندگان را به دنبال داشت. اما متوليان دانشگاه و در رأس آن رئيس دولت سابق با انتشار اطلاعيهها يا صدور احکامي که در پايگاه اينترنتي اين مؤسسه قرار ميگيرد فعاليت خود را ادامه ميدهند. هر چند برخي ناظران بر اين باورند متوليان دانشگاه با ارسال نامههاي سرگشاده به رئيسجمهور و درخواست کمک مالي يا اختصاص دادن مکان براي اين دانشگاه، سعي در مشروعيت بخشيدن به فعاليت خود دارند اما به نظر نميآيد اين درخواستها توانسته باشد فعاليت دانشگاهي که نام اسفنديار رحيم مشايي هم در پس آن ديده ميشود را براي نمايندگان مجلس و در رأس آن کميسيون اصل 90 موجه کند. هر چند در اين روزها متوليان ميکوشند چندان از مشايي نام نبرند اما برداشتن گام نخست تأسيس «دانشگاه ايرانيان» از سوي وي- که در بحبوحه جذب ايرانيان خارج از کشور در دستور کار شوراي عالي امور ايرانيان قرار گرفت- و همچنين گنجاندن نام او در هيأت مؤسس يکي ديگر از مسائلي است که متوليان دانشگاه بايد براي ادامه فعاليت خود فکري براي آن بکنند.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید