1392/8/29 ۱۰:۱۱
دبا : رئيس پرديس علوم دانشگاه تهران با ابراز تاسف از توزيع غيرمنطقي توليد علم در کشور، گفت: پرونده اعضاي هيات علمي دانشگاههاي کشور نشان ميدهد که کمتر از 20 درصد آنها در طول 10 سال اخير، مقاله بينالمللي چاپ کردهاند. دکتر محمدرضا گنجعلي که در نشستي با عنوان «روند توسعه علمي کشور، جايگاه و نقش دانشگاه تهران» در اين دانشگاه سخن ميگفت به رتبهبندي موسسه ISI اشاره کرد و گفت:ما داراي 200 رشته علمي در جهان هستيم که اين موسسه رشتههاي موجود را به 22 دسته تقسيمبندي کرده است که اين رتبهبنديها در يک بازه زماني 10 ساله هر دو ماه يکبار به روز ميشوند
دبا : رئيس پرديس علوم دانشگاه تهران با ابراز تاسف از توزيع غيرمنطقي توليد علم در کشور، گفت: پرونده اعضاي هيات علمي دانشگاههاي کشور نشان ميدهد که کمتر از 20 درصد آنها در طول 10 سال اخير، مقاله بينالمللي چاپ کردهاند. دکتر محمدرضا گنجعلي که در نشستي با عنوان «روند توسعه علمي کشور، جايگاه و نقش دانشگاه تهران» در اين دانشگاه سخن ميگفت به رتبهبندي موسسه ISI اشاره کرد و گفت:ما داراي 200 رشته علمي در جهان هستيم که اين موسسه رشتههاي موجود را به 22 دسته تقسيمبندي کرده است که اين رتبهبنديها در يک بازه زماني 10 ساله هر دو ماه يکبار به روز ميشوند.
وي با بيان اين که تمام شاخصهاي علمي که به ذهن ميرسد در اين موسسه طراحي شده است، گفت: افرادي که به عنوان دانشمند در اين سايت معرفي ميشوند در واقع توانستهاند به جمع يک درصد اول توليدکننده علم دنيا در رشته خود برسند و همچنين مجلات و کشورها نيز براي ورود به اين ليست بايد در 50 درصد اول دنيا قرار گيرند.
گنجعلي با اشاره به رشد کشورايران پس از انقلاب گفت: به عنوان نمونه ميزان توليدات علمي کشور ما در طول زماني سه هفته در سال 2013 بيش ازکل توليدات علمي قبل از انقلاب اسلامي است اما با اين وجود براي دستيابي به اهداف تعيين شده در افق 1404 بايد بيش ازاين تلاش کرد.
به گفته وي، در حال حاضر کشور ايران 1.2 درصد مقالات دنيا را توليد ميکند و در سطح متوسط دنيا قرار دارد و بالاترين رشد در جهان متعلق به عربستان سعودي است به نحوي که در سال 2012 داراي رشد 33 درصدي بوده است. همچنين ترکيه با اختلاف معناداري در بيشتر رشتهها از ما جلوتر است.
استاد شيمي دانشگاه تهران با بيان اين که ايران در دو رشته شيمي و مهندسي جايگاه خوبي را در منطقه دارا است، گفت: در رشته شيمي طي يکي دو سال اخير جايگاه اول منطقه را دارا هستيم و حتي از رژيم صهيونيستي و کشور ترکيه نيز جلوتر هستيم و در مهندسي هم از ترکيه پيشي گرفتهايم.
وي با بيان اين مثال که کل ارجاعات علمي پزشکي کشور ترکيه از کل ارجاعات علمي کشور ما در همه رشتهها بالاتر است، تصريح کرد: پزشکان ايراني پس از دريافت مدرک وارد بازار کار ميشوند و کمتر به توليدات علمي ميپردازند.
اين استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: بخش عمدهاي از پزشکي ما مربوط به درمان است در صورتي که کار اصلي پزشکي بايد پيشگيري باشد.
به گفته وي در رشته «شيمي تجزيه»، کشور ايران در وضعيت خوبي قرار دارد و در مابقي رشتهها جايگاه متوسطي را داراست و همچنين از نظر پزشکي داراي جايگاه چهل و يکم در دنيا است. رئيس پرديس علوم دانشگاه تهران در ادامه سخنانش با اشاره به رتبه بندي موسسه ISI در 22 رشته گفت: دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر در 11 گروه جزو يک درصد اول دنيا قرار دارد. وي اضافه کرد: دانشگاه تهران به ترتيب در رشتههاي شيمي، مهندسي مواد، بيولوژي، بيوشيمي، علوم جانوري و گياهي، پزشکي، علوم کشاورزي، محيط زيست، علوم کامپيوتر، علوم اجتماعي و تمام رشتهها در يازده دستهبندي ذکر شده قرار دارند.
گنجعلي ادامه داد: بعد از دانشگاه تهران، دانشگاه تربيت مدرس با هفت رشته به ترتيب در رشتههاي شيمي، مهندسي، پزشکي، علوم مواد، کشاورزي، علوم حيواني و گياهي و کل رشتهها در رتبه دوم قرار گرفته است.
اين استاد دانشگاه با بيان اينکه متاسفانه توليد علم در کشور ما به طور منطقي توزيع نشده است و پرونده اعضاي هيات علمي دانشگاههاي کشور نشان ميدهد که کمتر از 20 درصد آنها در طول 10 سال اخير مقاله بينالمللي چاپ کردهاند و از اين 20 درصد تنها يک درصد بيش از 50 درصد توليد علم ايران را دارا ميباشند. در واقع در هر دانشگاه چند عضو هيات علمي وجود دارد که جايگاه آن دانشگاه را از نظر رتبهبندي بالا ميبرد.
گنجعلي در پاسخ به سوال خبرنگاران درخصوص آمار خروج نخبگان از کشور گفت: آمار فارغالتحصيلاني که از کشور ايران به خارج از کشور ميروند در يک طرف قرار دارد و اين که اين افراد در خارج از کشور آيا داراي رتبه هستند نيز در طرف ديگر است و در اين زمينه بايد گفت که ممکن است که فارغالتحصيلان زيادي به خارج از کشور بروند اما آنهايي که در دنيا داراي رتبه هستند بيشتر در داخل کشور يافت ميشوند.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید