آیت‎الله محقق‌داماد: خدا، جدای از جهان نیست

1397/9/17 ۱۳:۳۲

آیت‎الله محقق‌داماد: خدا، جدای از جهان نیست

رییس گروه علم فرهنگستان علوم ایران گفت: نظر قرآن مجید به طبیعت و به جهان که نگاه اختصاصی اسلامی است، اینگونه است که خدا جدای از جهان نیست. آیت‎الله مصطفی محقق‌داماد، رییس گروه علم فرهنگستان علوم ایران در سخنرانی خود در هفتمین دور گفت‌وگوی دینی ایران و کره‌جنوبی گفت: نظری که قرآن مجید به طبیعت و به جهان دارد، نگاه اختصاصی اسلامی است. اینگونه که خدا جدای از جهان نیست.

 

رییس گروه علم فرهنگستان علوم ایران گفت: نظر قرآن مجید به طبیعت و به جهان که نگاه اختصاصی اسلامی است، اینگونه است که خدا جدای از جهان نیست.

آیتالله مصطفی محقق‌داماد، رییس گروه علم فرهنگستان علوم ایران در سخنرانی خود در هفتمین دور گفت‌وگوی دینی ایران و کره‌جنوبی گفت: نظری که قرآن مجید به طبیعت و به جهان دارد، نگاه اختصاصی اسلامی است. اینگونه که خدا جدای از جهان نیست.

وی افزود: خدای برون‌جهانی در قرآن مجید استفاده نمی‌شود و در اسلام، خدا جدای از جهان نیست. همچنین جهان از نظر قرآن آیت حق است و «آیه» به معنای نبوغ حق است و نه به معنای نشانه. در این نظر اسلامی، طبیعت، خدا را می‌نمایاند و خدا در طبیعت، خودش را نشان می‌دهد.

محقق‌داماد تأکید کرد: نگاه به خدای جدای از جهان، مشکلی است برای بشریت. حتی نظریه تکامل که مطرح شد و در آن خدا انکار شد، به خاطر آن نگاه بود؛ نگاه به خدای جدای از جهان.

این اندیشمند کشورمان در ادامه سخنانش با اشاره به کتاب «ذهن و جهان» گفت: این نگاه، یعنی خدا جدای از جهان نیست؛ تمام تئوری تکامل را باطل می‌کند. حالا اگر طبیعت نمود حق و نشان‌دهنده حق باشد؛ طبیعت برای ما مقدس است؛ چون جلوه حق است.

وی افزود: یک مؤمن خداپرست، طبیعت را که نگاه می‌کند، گویی در آن، صورت حق را می‌بیند، کوه و صحرا و دریا و هر جا را می‌بیند، نگاهش یک نگاه قدسی است و نگاهی که فلاسفه و حکمای اسلامی دارند، به مراتب نگاه زیباتر و مهربان‌تری است. اگر اینطور نگاه کنیم دیگر مخرب و مفسد در طبیعت نخواهیم بود.

محقق‌داماد تأکید کرد: بشریتی که خود را به جای خدا نشانده و چنگال بر صورت طبیعت زده، طاقت نفس کشیدن را از خودش سلب کرده است.

رییس گروه علم فرهنگستان علوم ایران در پایان سخنانش اظهار کرد: پیغمبر زمین را اینطور معرفی کرده است؛ زمین سجده‌گاه بشر و طاهر و پاک است و نباید زمین را آلوده کنیم. این نگاه دین اسلام به محیط زیست است.

دور هفتم گفت‌وگوی دینی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با کنفرانس ادیان برای صلح کره‌جنوبی با عنوان «دین و محیط زیست» در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

منبع: مهر

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: