بیانیه پایانی کنگره جریان های تکفیری / تاکید برلزوم تشکیل مجمع جهانی علمای اسلام

1393/9/4 ۱۲:۲۹

بیانیه پایانی کنگره جریان های تکفیری / تاکید برلزوم تشکیل مجمع جهانی علمای اسلام

بیانیه پایانی کنگره جهانی جریان های تکفیری از دیدگاه علمای اسلام ' دوشنبه شب توسط شیخ نبیل نعیم از علمای اهل سنت مصر قرائت شد که در آن بر لزوم تشکیل مجمع جهانی علمای اسلام تاکید شد.

 

بیانیه پایانی کنگره جهانی جریان های تکفیری از دیدگاه علمای اسلام ' دوشنبه شب توسط شیخ نبیل نعیم از علمای اهل سنت مصر قرائت شد که در آن بر لزوم تشکیل مجمع جهانی علمای اسلام تاکید شد.

در این بیانیه آمده است: همه مسلمانان، به ویژه علما و فرهیختگان باید به تاسی از پیامبر اکرم(ص) و ائمه اهل بیت(ع) و رهبران و علمای مذاهب، برخورد همراه با صلح و مودت، نه تنها با مسلمانان که حتی با پیروان ادیان دیگر را سرلوحه کار خود قرار دهند و با هر تلاشی برای ارائه چهره ای خشن از دین مبین مقابله کنند.

بیانیه حاکیست: در شرایط کنونی جهان که امت اسلامی باید جایگاه شایسته خود را در عرصه بین الملل بیابد، متاسفانه جهان اسلام یکی از تلخ ترین و دشوارترین دوره های خود را می گذراند.

جریان های افراطی و تکفیری با اقدامات خود، موجب مشوش کردن چهره اسلام عزیز، تفرقه مسلمین، انحراف نگاه از مسائل اصلی جهان اسلام، تقویت جبهه دشمن و تداوم سلطه و غارت منابع و ثروت های کشورهای اسلامی شده اند و خون و مال و عرض مسلمین و بی گناهان را مباح دانسته، با خشونت و قساوت تمام، آنان را قربانی اندیشه های انحرافی و اعمال جنایتکارانه خود می کنند.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: در چنین شرایطی، با ایمان به جامعیت دین اسلام به عنوان رسالتی جهانی، جاودانی و تمدن ساز، رسالت علمای بزرگ دین اقتصا دارد که ضمن افشای ماهیت این جریان و تبیین انحرافات آنها، معارف و آموزه های اصیل اسلامی را به جهانیان معرفی و نقش بایسته خود را در مقابله با این بدعت ها و آثار زیانبار آن ایفا کنند.

بیانیه حاکیست:بر همین اساس، کنگره جهانی ' جریان های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام' در روزهای 29 محرم الحرام و اول صفر 1436 هجری قمری، برابر با دوم و سوم آذر ماه 1393 و 23-24 نوامبر 2014، به دعوت از دو تن از مراجع دینی گرانقدر حوزه علمیه قم و با حضور صدها تن از علما و متفکران، از بیش از 80 کشور جهان در شهر قم برگزار شد تا ضمن افشا و محکوم کردن جریانات افراطی و تکفیری، مصوبات و نتایج کنگره را به شرح زیر اعلام نمایند.

در قسمت دیگری از این بیانیه آمده است: اسلام دین رحمت، اخوت و دعوت به نیکی و احسان است و پیامبر اکرم(ص) هدف بعثت را اتمام مکارم اخلاق اعلام داشته، راز گسترش اسلام و گرایش به رسول اکرم نیز طبق بیان قرآن کریم در عطوفت و مهربانی ایشان معرفی شده است .

از این رو همه مسلمانان، به ویژه علما و فرهیختگان باید به تاسی از پیامبر اکرم(ص) و ائمه اهل بیت(ع) و رهبران و علمای مذاهب، برخورد همراه با صلح و مودت، نه تنها با مسلمانان که حتی با پیروان ادیان دیگر را سرلوحه کار خود قرار دهند و با هر تلاشی برای ارائه چهره ای خشن از دین مبین مقابله کنند.

در این بیانیه آمده است: دین مبین اسلام، در برابر اندیشه های مخالف، اصول سه گانه حکمت، پند نیکو و جدال احسن را مقرر فرموده است: ادع الی سبیل ربک بالحکمه و الموعظه الحسنه و جادلهم التی هی احسن، از این رو هرگونه اهانت به مقدسات و رموز مذاهب اسلامی و ادیان دیگر، از آداب و رویه اسلامی به دور است و مسلمانان باید از آن خودداری ورزند و با پیروان سایر ادیان تا زمانی که به پیکار با دین و اسلام و مسلمین اقدام نکرده اند با مدارا و گفتگو برخورد کنند.

بیانیه حاکیست:ضمن محکوم کردن جنایات گروه های تکفیری در کشورهای منطقه، به ویژه عراق و سوریه و ابراز نگرانی از احتمال گسترش آن در صورت عدم مقابله، که موجب به فراموشی سپردن دفاع از قبله نخست مسلمانان و سرزمین غصب شده فلسطین شده است، از قیام حق طلبانه مردم فلسطین برای نجات قدس عزیز از چنگال رژیم غاصب صهیونیستی که از مصادیق بارز دفاع مشروع و از واجبات شرعی برای پایان بخشیدند به اشغال بخشی از دار الاسلام است، حمایت کرده، پشتیبانی همه آحاد امت اسلامی از آزادی همه سرزمین فلسطین را یک فریضه دینی می دانیم.

در قسمت دیگری از این بیانیه آمده است: از آنجا که علاوه بر توطئه دشمن در ایجاد تفرقه بین مسلمین و تکفیر آنها، جهل و ناآشنایی با تعالیم اسلام نیز از علل گرایش بعضی افراد به اندیشه های انحرافی و گروه های تکفیری است، رسالت علمای دین اقتضا می کند که تمام توان خود را برای آگاه ساختن جوانان مسلمان فریب خورده بسیج کنند، خطر جریان های تکفیری و افراطی را به عامه مسلمانان گوشزد نمایند و ریشه های فکری آنها را با دلیل و منطق بخشکانند.

بیانیه حاکیست: از آنجا که دشمنان اسلام با استفاده از سرویس های اطلاعاتی خود جریان های افراطی و تکفیری را به عنوان عاملی برای ایجاد و پیشبرد پروژه های اسلام هراسی و جلوگیری از رشد و گسترش اسلام در جهان استفاده می کنند، علمای حاضر در کنگره ضمن تاکید بر ضرورت هوشیاری نسبت به ترفندهای استکبار جهانی، با صراحت اعلام می دارند که جریانات تکفیری و افراطی هیچ ارتباطی با آیین حیات بخش اسلام ندارند، لذا باید با توانمندی ها و روحیه انقلابی کفرستیزی و اسلام ستیزی جوانان غیور مسلمان را تقویت و از انحراف آنها به سوی برادرکشی و مسلمان ستیزیی جلوگیری کرد تا راه بر تحقق اهداف دشمنان در کشورهای اسلامی بسته شود.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است:با توجه به نقش علمای جهان اسلام در هدایت جوامع اسلامی و ضرورت یافتن راه حل های مناسب و مشروع جهت برون رفت از مشکلات کنونی، پیشنهاد می شود 'مجمع جهانی علمای اسلام' برای دستیابی به دیدگاه های مشترک، رفع سوء تفاهم و پرهیز از دامن زدن به مسائل اختلافی تشکیل شود تا علاوه بر تقویت همگرایی میان علمای اسلام، زمینه برای مقابله با چالش های پیش روی امت اسلامی و جهان بشریت فراهم شود.

بیانیه حاکیست: از آنجا که کفر در اندیشه اسلامی به انکار یکی از اصول ایمان به خدا، پیامبر(ص) و آخرت و یا انکار ایمان اجمالی به آنچه خداوند نازل فرموده است گفته می شود، لذا برخی اندیشه های انحرافی که به بهانه های واهی و به دلیل بعضی باورها یا مراسم دینی که مورد قبول اکثریت علمای اسلام است، سایر مسلمانان را تکفیر می کنند، محکوم و مردود است و از آنجاکه این اندیشه های انحرافی زمینه تفرقه میان مسلمین، نفوذ دشمنان و خدای ناکرده تسلط اراده آنان بر جوامع اسلامی را فراهم می کند، باید به عنوان اندیشه های ضد اسلامی افشا و با آنها مقابله شود و به ویژه بر علما و مراجع دینی است که با صدور فتوای قاطع خود گامی مهم در مبارزه با تکفیر بردارند.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: رواج تکفیر در جامعه، فتنه ای است که نزد قاطبه مسلمانان منفور بوده است. لذا به تاسی از فرموده پیامبر اکرم(ص) که 'یمرقون من الدین کما یمرق السهم من الرمیه' و با پیروی از سنت مسلمین در مبارزه با اندیشه های تکفیری از دوره خوارج در قرن اول، تا رواج مجدد این اندیشه ها در قرن دوازدهم و تا عصر حاضر که شاهد جنایات گسترده گروه های تکفیری در جهان اسلام هستیم، مسلمانان باید چون گذشته به مخالفت با تکفیر اهل قبله همت نمایند و آتش فتنه جدید را خاموش کنند تا آثار زیانبار آن، مقدسات و مصالح امت اسلامی را به نابودی نکشاند.

در این بیانیه پایانی آمده است: با توجه به حرمت خون، مال، عرض و آبروی اهل قبله، تعرض به آنها و قتل مسلمانان، گناهی نابخشودنی و مستوجب غضب و لعن الهی است ،لذا هر اقدام عملی براساس اندیشه های تکفیری، از جمله عملیات انتحاری، انفجار، ترور، قتل و کشتار و هرگونه اذیت و آزار اهل قبله، اباحه اموال و نوامیس آنان، ایراد خسارت های مالی، تخریب و هدم اماکن و آثار اسلامی، حرام شرعی و نمایش تصاویر این عملیات جنایتکارانه موجب وهن دین مبین و ارائه تصویری غیرواقعی و خشن از اسلام و خود حرامی مضاعف است.

بیانیه حاکیست: بر همه مسلمانان، مقابله با این پدیده شوم، از راه روشنگری و خشکاندن ریشه های فکری تکفیر ـ که متاسفانه در بعضی کشورها حتی به کتابهای درسی مدارس راه یافته است ـ قطع فوری حمایت های مالی، نظامی و سیاسی از گروه های افراطی و به ویژه توقف اعزام مزدوران برای نبرد علیه ملت های منطقه، تقویت ارتباط، گفتگو و همکاری میان کشورهای اسلامی و نیز رصد مستمر تحولات و نقاط ضعف و قوت و تهدیدات ،چالش ها و فرصت های فراروی امت اسلامی، واجب و ضروری است.

کنگره جهانی جریان های تکفیری از دیدگاه علمای اسلام که از روز یکشنبه با حضور اندیشمندانی از 83 کشور جهان در قم آغاز شده بود دوشنبه شب به کار خود پایان داد.

خبرگزاری ایرنا

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: