صالحی امیری: امام(ره) یک فرد نبود بلکه گفتمان بود

1395/11/23 ۱۲:۲۱

صالحی امیری: امام(ره) یک فرد نبود بلکه گفتمان بود

ظهر چهارشنبه حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران میزبان سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین جمعی از اصحاب فرهنگ و هنر بخصوص پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر کشور بود. میزبانی که میهمانانش با نثار گل و فاتحه با آرمانهایش دوباره تجدید بیعت کردند. بیعت با امام راحل. در این دیدار صالحی امیری به همراه معاونان و هنرمندان و اصحاب فرهنگ نشستی صمیمانه با حجت الاسلام والمسلین سیدحسن خمینی تولیت حرم بنیانگذار انقلاب اسلامی داشتند.


سید حسن خمینی در دیدار مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هنرمندان: انقلاب ما مردمی‌ترین انقلاب تاریخ است
 

مریم سادات گوشه: ظهر چهارشنبه حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران میزبان سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین جمعی از اصحاب فرهنگ و هنر بخصوص پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر کشور بود. میزبانی  که میهمانانش با نثار گل و فاتحه با آرمانهایش دوباره تجدید بیعت کردند. بیعت با امام راحل. در این دیدار صالحی امیری به همراه معاونان و هنرمندان و اصحاب فرهنگ نشستی صمیمانه با حجت الاسلام والمسلین سیدحسن خمینی تولیت حرم بنیانگذار انقلاب اسلامی داشتند.  اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه همچنین با حضور بر مزار آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام، همسر امام(ره)، آیت‌الله توسلی و سید احمد خمینی، با نثار تاج گل و قرائت فاتحه یاد و خاطره گذشتگان از این خاندان را نیز گرامی داشتند.
اخلاق مداری؛ مهم‌ترین جنبه انقلاب
حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی در دیدار وزیر، معاونان و کارکنان وزارت ارشاد و جمعی از هنرمندان و اهالی رسانه، گفت: در رابطه با انقلاب شکوهمند اسلامی جمله معروفی وجود دارد که می‌گویند انقلاب ما فرهنگی است. وجه تمایزهایی بین انقلاب ما و دیگر جنبش‌های سیاسی و اجتماعی جهان وجود دارد که می‌توان انقلاب ما را فرهنگی و با ابزار و اهداف فرهنگی معرفی کرد.
یادگار امام تصریح کرد: اگر مانند هر پدیده اجتماعی و طبیعی انقلاب را دارای چهار عامل بدانیم، یک علت فاعلی دارد که رهبران آن هستند و بی‌تردید در قیاس با بسیاری انقلاب‌های دیگر، رهبران انقلاب اسلامی ایران از جنس فرهنگ هستند. البته فرهنگ معانی متفاوت دارد اما با هر نوع تعریف رهبران انقلاب ما فرهنگی بودند و نظامی‌ها در آن حضور نداشتند.
وی گفت: رهبران انقلاب امریکا نظامی‌ها و در فرانسه نیز افراد غیر فرهنگی هستند و یا در انقلاب روسیه هم انقلاب سربازان ناوی در حاشیه لنینگراد انقلاب را پیش می‌برند؛ اما رهبر کبیر انقلاب ما عنصری با شخصیت فرهنگی و ابزار فرهنگی و با استفاده از برجسته‌ترین تکنولوژی روز یعنی کاست و سپس تلفن پیام‌ها را به مردم می‌رساند؛ تا جایی که برخی محققان انقلاب ایران را «انقلاب کاست» خواندند. سید حسن خمینی یادآور شد: علاوه بر امام، بقیه رهبران انقلاب ایران نیز در رده‌های مختلف فرهنگی هستند. شهید مطهری، شریعتی، بهشتی، باهنر، مفتح و همه کسانی که تأثیرگذار هستند عناصر دانشگاهی و فرهنگی هستند و یک حرکت نظامی چریکی و یک رهبر نظامی تفنگ به دست نمی‌بینید. در انقلاب اسلامی حرکت مبتنی بر سلاح نیست، بلکه مبتنی بر سخن و ارشاد و مخاطب قرار دادن دل‌ها است. وی تأکید کرد: اگر به «علت مادی» انقلاب، یعنی عنصر اجتماعی توجه کنیم بی‌هیچ تردید انقلاب ما مردمی‌ترین انقلاب تاریخ است و این از مواردی است که متأسفانه کمتر به آن توجه شده است. وی ادامه داد: حرکت‌هایی که در کشورهای دیگر رخ داده، علی رغم آنکه نام انقلاب دارند، در واقع کودتای نظامی است؛ البته بعدها بخش‌های زیادی از مردم در کشورها همدل و همراه شدند اما اصل حرکت توده‌ای و مردمی نبوده است؛ به عنوان مثال انقلاب روسیه یک انقلاب حزبی است که بخشی از نظامی‌ها هم در جریان آن آمدند. شاید بتوان گفت که انقلاب چین جهتی از بعد مردمی را همراه دارد اما در انقلاب ایران همه بخش‌های مردم را می‌بینید.
سید حسن خمینی ادامه داد: در برهه انقلاب کسی منتظر سخن حزب و سردمداران و تشکیلات نبود. انقلاب ایران اختصاص به یک طبقه و گروه ندارد لذا بعد از انقلاب هیچ کس منتی بر سر مردم نداشت و هیچ چیز جز یک اراده ملی نیست و مردم پیروز شدند. وی با اشاره به «علت صوری» انقلاب اسلامی، تصریح کرد: هیچ جایی سابقه ندارد که انقلابیون بر سر تفنگ سرباز گل بگذارند. این ایده از اینجا بر می‌خیزد که سرباز فرزند این ملت است.
یادگار امام گفت: ارتشی که ریشه در خانه مردم داشته باشد در مقابل آنان نمی‌ایستد. در کودتای نوژه امام تعبیر زیبایی دارد که خطاب به کودتاچیان می‌گویند هواپیمای شما بالاخره باید جایی بر زمین بنشیند؛ آنگاه با مردن چه می‌کنید؟ سید حسن خمینی تأکید کرد: اگر مردم با یک انقلاب باشند همه حوادث هم که پیش بیایند هیچ اتفاقی نمی‌افتد. وی اظهار داشت: هدف انقلاب، پیاده کردن اخلاق در جامعه بود. اینکه چقدر نزدیک شدیم بحث دیگری است اما هدف همان است که پیامبر (ص) فرمود «إنی بعثت لأتمم مکارم الأخلاق»؛ این غایت انقلاب است و برای اینکه توفیق انقلاب را هم بسنجیم باید با میزان توسعه این هدف بسنجیم. وی تأکید کرد: انقلاب کار بسیار بزرگی است که به ذره ذره آن افتخار می‌کنیم؛ این کار نه جبر تاریخ بلکه امری اختیاری، صحیح، درست و در زمان خودش بود اما باید مراقب باشیم هدف انقلاب را گم نکنیم. سید حسن خمینی ادامه داد: هدف انقلاب توسعه اخلاق در جامعه است تا همه «بهتر» شویم. یادگار امام در پایان گفت: فضای عمومی فرهنگی جامعه ما و متصدیان و هنرمندان از مهمترین عوامل شکل‌گیری یک جامعه اخلاقی است. اگر همه عوامل سعادت فراهم باشد اما اخلاق نباشد، جامعه از درون تهی می‌شود.
نفوذ امام بر قلوب
همچنین در این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) با تسلط و نفوذ بر قلوب مردم به پیروزی رسید. وی با بیان اینکه دنیای غرب در دهه 70 میلادی اندیشه نرم را مطرح کرد که امروز یکی از اندیشه‌های غالب نرم است، اظهار داشت: وقتی به اندیشه‌های امام خمینی(ره) مراجعه می‌شود، ایشان نظرات خاص و ویژه‌ای درباره اندیشه نرم داشتند.عضو کابینه دولت یازدهم با بیان اینکه در دنیای امروز قدرت بر دو اصل سازگاری نظامی و اقتدار معنوی و معرفتی و نفوذ در قلوب است، تصریح کرد: همه آنچه را در صحیفه امام خمینی(ره) مشاهده می‌کنیم مبتنی بر قدرت نرم است. صالحی امیری گفت: اکثر انقلاب‌های جهان با خونریزی، خشونت و شکل کودتا به پیروزی رسیده‌اند اما انقلاب به جای قرار گرفتن مقابل ارتش و اسلحه‌ها، در قلوب ارتشیان نفوذ کرد و بر سر اسلحه آنها گل می‌گذارد. وی تأکید کرد: انقلاب اسلامی ایران تنها انقلابی است که توانست با تسلط به قلوب مردم به پیروزی برسد. به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، کسانی ماندگار می‌شوند که در قلوب مردم حکومت کنند. صالحی امیری با تأکید بر اینکه امام(ره) یک فرد نبود بلکه گفتمان بود، اظهار داشت: با اینکه نسل جدید در محضر امام(ره) نبودند اما همچنان چشمه جوشان اندیشه‌های امام(ره) را تسخیر کرده‌اند.
شبکه‌های مجازی در خدمت گفتمان ایثار
در رویدادی دیگر، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع مسئولان بنیاد شهید گفت: برای گفتمان‌سازی در خصوص ایثار و شهادت باید از شبکه‌های مجازی بهره ببریم. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ما در تحلیل وضعیت فرهنگی و اجتماعی جامعه ایران در شرایط مثبتی قرار نداریم گفت: به تعبیری ما در حوزه اجتماعی در دهه اول انقلاب در بهترین وضعیت فرهنگی و اجتماعی قرار داشتیم. وی با اشاره به اینکه نظرسنجی مؤسسات بزرگ دنیا مثل گالوپ و... ایرانی‌ها را از شرورترین مردم جهان معرفی کرده بود گفت: این اتفاق ناشی از موج افکار‌سازی و تهاجم رسانه‌ای دشمن بود. امروز در نظر سنجی که گالوپ در دنیا انجام داده، می‌گویند سه کشور امن‌ترین کشورهای دنیا هستند، که ایران را جزو آن سه کشور نام می‌برند. این یک تصادف نیست. این محصول تدبیر مقام معظم رهبری، تلاش دولت، اقتدار نیروهای مسلح و مهم‌تر از همه به پشتوانه خون شهدا و ایثارگران است. امروز اگر دنیا با ما نمی‌جنگد به این دلیل است که هشت سال ما را تجربه کرد.

 

منبع: ایران

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: